VárosnézésekCsaládi kiruccanás

Fedezzétek fel a csodák városát! – családi utazás a varázslatos Debrecenbe

1 perces olvasási idő

Nézzetek vízpermet mozit a Ködszínházban! Hódítsátok meg a panorámás víztorony mászófalát! Ringatózzatok a csodás strandfürdő hullámain! Tekintsétek meg az 5 földrészre repítő állatkertet és legyetek újra gyerekek a vidámparkban! Az élettől pezsgő Debrecen látnivalói, programjai az egész családnak több napos, tartalmas kalandot tartogatnak. Induljatok felfedezőútra együtt, mert a közös emlékekből sosem lehet elég! 

A napfényes, könnyen megközelíthető Debrecen a Tiszántúl legnagyobb városa, ahol lépten-nyomon csodás látnivalók és programok kísérik az utatokat. Ráadásul a történelmi- és kulturális kincsekben gazdag megyeszékhely a nyári fesztiválszezonban csordultig telik élettel. 

Ilyenkor még különlegesebb érzés lesz a belváros hangulatos utcáin sétálni, bebarangolni a legizgalmasabb programokat, felfedezni a zöldellő parkokat, a víztorony árnyékában limonádézni vagy ücsörögni a kiváló éttermek teraszain. 

Lássuk, melyik debreceni programokat nem szabad elszalasztani a családi kiruccanáson! 

A Nagyerdei park ‒ pihenés a szabad ég alatt

A történelmi belvárostól alig 10 perces sétára lelhettek rá Magyarország első természetvédelmi területére, a Nagyerdei parkra a szépséges Békás-tóval, ahol andalító sétát tehettek a százéves fák alatt futó hangulatos erdei ösvényeken.

Ködszínház ‒ vízpermet mozi

A Nagyerdei Ködszínház is egyedülálló programot ígér, ahol napközben a hatalmas szökőkút tipegőin ugrándozhattok végig. Este azonban a vízpermetre vetítetve nézhettek kisfilmeket vagy épp lézer-animációkat.

A Nagyerdei Víztorony ‒ égig érő élmények

Pásztázzátok végig Debrecen varázslatos panorámáját a 34 méter magas Nagyerdei Víztoronyból, melynek közepén megmászhatjátok az egyedülálló, 13 méteres mászófalat. Ezen kívül kölcsönözhettek itt kerékpárt is, hogy további testmozgással egybekötve fedezzétek fel a Nagyerdő titokzatos zugait. A kirándulás után érdemes visszatérni és ejtőzni a Víztorony kávézójában vagy teraszán egy kényelmes napozószékben. 

Fedezzétek fel a csodák városát! – családi utazás a varázslatos Debrecenbe
Nagyerdei Víztorony

Sziget-kék Tematikus Park – gyerekparadicsom a fák között

58 ezer négyzetméteren elterülő pompás mesebirodalomba látogathattok, ha felkeresitek a Szabó Magda meseregénye ihlette Sziget-kék Tematikus Parkot. A csúszdás, ötszintes kilátótorony mellett a gyerekek kalandpályán is bizonyíthatják az ügyességüket, de tűzoltónak vagy épp rendőrnek is állhatnak a mini városban

Aquaticum Debrecen – minőségi fürdőzés

15 szenzációs medence, kanyargó élménycsúszdák, 12 méter magas napozóterasz, sokszínű szaunavilág, wellness-sziget, valamint nagyszerű beltéri termál- és élményfürdő alkotja az Aquaticum Debrecen komplexumát, mely Magyarország egyik legmodernebb szabadtéri aquaparkjával büszkélkedik. 

Debreceni Állatkert és Vidámpark – két élmény egy helyen

Kíváncsi zsiráfokkal, erszényből kandikáló kenguruval és totyogó pingvinekkel is találkozhattok a 17 hektáros Debreceni Állatkertben, ami mellett egy klasszikus, 24 játékkal rendelkező vidámpark is helyet kapott. A Debreceni Virágkarnevál idején ráadásul itt tartják a nagyszabású Galiba Gyermekfesztivált is.

Kerekerdő Élménypark – fantáziadús kalandok

Hallgassátok meg a Beszélő fa meséit, merészkedjetek be a Rettegések kastélyába, üljetek fel a kalózhajó hintára, fotózkodjatok King Konggal, tekerjetek kőkorszaki vízibiciklin… a lehetőségek tárháza végtelen a Kerekerdő Élményparkban

Agóra Tudományos Élményközpont – játékos tudomány

A béke szigete, a Debreceni Egyetem botanikus kertje ad otthont az Agóra Tudományos Élményközpontnak, ahol játszva szerezhetnek új ismereteket a gyerkőcök és a felnőttek is. Próbáljátok ki a modern eszközöket és nézzétek meg a lebilincselő kísérleti bemutatókat!

3 debreceni fesztivál, amit ne hagyjatok ki: 

  • 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál (június 16-18.)
    Kóstoljátok végig a lenyűgöző fogásokat a szaftos hamburgerektől a különféle textúrákat felvonultató ételekig és hagyjátok, hogy a sztárséfek előadásai elbűvöljenek, miközben a gyerekek VR szemüveges főzésen vesznek részt!
  • Debreceni Bor- és Jazznapok (augusztus 3-6.)
    Puha párnákon vagy kényelmes függőágyakban borozgatva piknikezhettek a Debreceni Bor- és Jazznapokon. A hideg italok mellé élő jazz muzsika szolgáltatja az aláfestő zenét, de gyerekprogramokban sem lesz hiány a rendezvényen.
  • Debreceni Virágkarnevál (augusztus 14-20.)
    Rio de Janeiro színes forgatagát idézi meg a messze földön híres Debreceni Virágkarnevál. A zenés-táncos mulatságon hihetetlen virágcsodák elevenednek meg hazai és külföldi tánccsoportok kíséretében a szemetek láttára.

Úgy érzitek, elférne még pár élmény a hátizsákban? Akkor pattanjatok fel a Zsuzsi Erdei Vasútra, látogassátok meg a Hármashegyi-Kilátót vagy a mesés Déri Múzeumot is és szerezzetek felejthetetlen családi élményeket Debrecenben! 

TOP 10 különleges szálláshely Debrecenben >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%