Vidéki víkendBarátokkalCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokRomantikus búvóhelyekVidéki vendégség

Kapcsolódjatok ki a természetben! – 5 különleges rönkház Magyarországon

1 perces olvasási idő

Itthon számtalan olyan természetközeli rönkház található, ahol igazán ki lehet kapcsolódni, és fel tudjátok fedezni azokat a rejtett kincseket, amiket egyébként lehet észre sem vennétek. Mutatunk most nektek 5 olyan rönkházat, ahol egészen biztosan a pihenésre tudjátok fordítani minden energiátokat!

Természetbe olvadó dizájn – Akácos Vendégház Kézműves Rönkház Kőszeg

Vonuljatok el a világtól Kőszegen, ahol az Akácos Vendégház Kézműves Rönkház természetbe olvadó építménye vár benneteket. Az erdő mellett található apartman egy teljesen különálló, tágas ház, amely csak a tiétek lesz az ittartózkodásotok során. Jól felszerelt konyhával, fedett terasszal, okos TV-vel és madárcsicsergéssel várnak benneteket.

Számtalan túraútvonal található a közelben, valamint Kőszeg városa pár percnyi kellemes sétával elérhető. Élvezzétek a természetet ezen a különleges helyen, és szakadjatok ki a rohanó hétköznapok zajából.

Látnivalók Kőszegen – hétvégi kirándulás az Írottkőnél >>

Zöld övezetben – Medulienka Rönkház Noszvaj

Noszvaj Magyarország egyik gyöngyszeme, így egyszer az életben érdemes ide ellátogatni. A zöld övezetben található Medulienka Rönkház kiváló helyszín lehet arra, ha szeretnétek megismerni a bükkben található község mindennapjait.

A faházban kialakításra került egy wellness-részleg, ahol egy jakuzzi, egy dézsafürdő és egy szauna található. Az udvaron akár grillezhettek, bográcsozhattok, vagy szalonnát süthettek, a rendkívül kedves tulajdonosok ingyenesen biztosítanak a számotokra faszenet vagy tűzifát.

Érdemes nagyobb csapattal érkezni, ugyanis a rönkház 13 személy számára kényelmes pihenést biztosít 165 négyzetméteren. Fedezzétek fel a közelben lévő pincészeteket, vagy csak élvezzétek a csendet egy pár nap erejéig ebben a természetközei faházban.

Mutatjuk a legjobb látnivalókat Noszvajon >>

Saját stéggel – Tiszaparti Rönkház Rakamaz

A Tiszaparton lévő üdülőövezetben került kialakításra ez az apartman, ahol összesen 6 főt+2 gyermeket tudnak elszállásolni. A konyha jól felszerelt, maga a faház pedig tágas, egy családnak vagy egy baráti társaságnak kiváló választás lehet, mivel szinte minden egy légtérben van. 

Tokaj központja pár perc sétával elérhető, valamint a Rakamazi Teknősház Látogatóközpontja is mindössze 1 kilométerre található. Felfedezhetitek a Tokaji hegyvidéket, vagy kajakozhattok, csónakázhattok a Tiszán.

A rönkház április 1. és november 1. között foglalható, és érkezéskor 50.000 Ft kauciót kell fizetnetek, ami a pihenésetek végén károkozás hiányában visszajár.

10 tokaji látnivaló, amiért érdemes útra kelni >>

Egy horgásztó közvetlen közelében – Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek

A Baranya vármegyben található Somberek, amely Mohácstól 8, Pécstől pedig 32 kilométerre fekszik. A rönkházat egy horgásztó partján alakították ki, így a horgászat szerelmesei számára telitalálat lesz a szállás.

Három és négyfős apartmanok foglalhatóak, összesen 32 fő fér el, így akár akár nagyobb társasággal is pihenhettek itt. Horgásznyi napijegy megvásárlása után lehet, de egy séta a tó körül is kiváló programnak bizonyul.

A faházakban teljesen felszerelt konyha, külön fürdőszoba, és kényelmes ágyak kerültek elhelyezésre, így már csak a bőröndötöket kell bepakolnotok egy felejthetetlen pihenéshez!

Mohácsi programok és látnivalók >>

Vadregényes környezetben – Levendula Rönkház Zalalövő

Szeretnétek madárcsicsergésre ébredni, mókusokat megfigyelni, és egy kis tó partján üldögélni pihenésképpen? Akkor a Levendula Rönkházat Zalalövőn nektek találták ki. Az Őrség egy rejtett kis zugában, vadregényes környezetben, a Borostyán tóhoz közel épült ez a kis faház, ami nyugalmat áraszt magából.

A természet közelsége és érintetlensége az, ami a kikapcsolódás igazi élményét adja, azonban emellett számtalan túra és bicikliút is megtalálható a környéken, így a sportról nem kell a pihenés alatt sem lemondanotok.

A faházban található egy kültéri jakuzzi, valamint tárcsázásra, bográcsozásra és szalonnasütésre is lehetőségetek van, a tűzifát és a faszenet a szállásadó biztosítja. Fedezzétek fel Magyarország ezen részét is, kapcsolódjatok ki a természetben, és kóstoljatok gasztronómiai különlegességeket!

5+1 ok, hogy miért tökéletes nyaralóhely az Őrség >>

Szerencsére számtalan meseszép rönkházból válogathattok hazánk területén. A tökéletes kikapcsolódáshoz már csak pár ruha, egy túracipő, és egy nagy adag jókedv szükséges!

Foglaljátok le még ma álmaitok faházát, és ismerjétek meg a természet adta szépségeket Magyarországon!

2023-as bakancslista faházimádóknak >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
68%
Imádom
Imádom
26%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
5%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%