Budapest és környékeÉrdemes megnézniProgramok hétvégére

A Nyugati Pályaudvartól pár lépésre igazi kincset találsz – Ha Budapesten jársz, ezt az utcát mindenképp látogasd meg!

2 perces olvasási idő

Van egy utca a XIII. kerület egyik leghangulatosabb pontján, amely mára többé-kevésbé fogalommá vált egyedi kultúrájának és hangulatának köszönhetően. Az itt sorakozó üzletek közül nem egy országosan első volt a maga területén. Ha még nem találtad volna ki, a Pozsonyi útról van szó. Gyere velünk, fedezzük fel együtt Újlipótváros főutcáját!

Éttermek, kávézók a Pozsonyi úton

1. Puppychino Dog & Coffee 

Cím: 1133, Pozsonyi út 52.

Az egyik legcukibb hely a Pozsonyi úton a Puppychino. Nem egyszerűen kutyabarát kávézó, hanem kifejezetten kutyusokat várnak, akik elhozhatják a gazdijukat is. A négylábúak egyik kedvence a májkrémes kutyakeksz, a gazdikat pedig szendvicsek, sütemények, kellemes zene, és remek társaság várja. 

Budapest Pozsonyi út
Puppychino Dog & Coffee 

2. Babka Budapest

Cím: 1137, Pozsonyi út 3. 

A Babka Budapest bár és étterem 2016 óta Újlipótváros egyik legnépszerűbb vendéglátóhelye, így ha ide készülsz, érdemes asztalt foglalnod. A Babkában tobzódhatsz a keleti ízek – a többféle shakshuka, falafel és mezze – között, és persze a névadó babka kalács sem hiányozhat. A sok finomság mellé elsőrangú kávékat, koktélokat is kínálnak.  

3. My Green Cup 

Cím: 1137, Pozsonyi út 15. 

Ha imádsz mindent, ami zöld, és a kávé szerelmese vagy, mutatjuk az új törzshelyedet, a My Green Cupot! A Pozsonyi út elején található specialty kávézóban a legkülönfélébb kávéköltemények, szendvicsek és sütemények adnak energiát minden betérőnek. Ide még a kutyusodat is behozhatod.

4. Waycup Coffe 

Cím: 1137, Jászai Mari tér 4/b

Aki szimplán csak kávézni szokott, a WayCup Coffee-nal minden bizonnyal rácsodálkozik, hányféle módon lehet elkészíteni a kedvelt feketét. A specialty kávék mellett matcha tea, chai latte is kapható náluk, és persze házi sütemények, nyers vegán finomságok, croissant szendvicsek.

WayCup Coffee (forrás: waycup.hu)

5. Briós 

Cím: 1137, Pozsonyi út 16.

Kedved támadt egy hamisítatlan brunch-hoz kutyasétáltatás közben? Akkor a Briós felé vedd az irányt, hiszen itt egész nap bruncholhatsz kutyusod társaságában! A sokféle variációban készülő tojásételek mellett töltött bundáskenyerek, amerikai palacsinták, shakshouka is részei a kínálatnak. Naponta változó ebédmenüre is számíthatsz náluk, a gyerekeket játszósarok is várja. 

Budapest Pozsonyi út
Briós

7. Frida Budapest

Cím: 1137, Pozsonyi út 21-23.

Az egyik legbájosabb hely a Pozsonyi úti reggelizőhelyek között a Frida. Náluk válogatott, prémium alapanyagokból készülő brunch kínálatot találsz, melyben tojásételek, szendvicsek is szerepelnek. Valami komolyabbat ennél? Akkor válogathatsz isteni saláták, rizottók, valamint többféle főétel között, és leöblítheted házi limonádékkal, proseccoval.

Frida Budapest, (forrás: fridabudapest.hu)

8. Három Tarka Macska 

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 41.

A Három Tarka Macska csapata azt vallja, hogy a minőségi finomságok az alapanyagoknál kezdődnek, ezért minden kenyerük és péksüteményük készítéséhez prémium minőségű francia lisztet és eredetvédett francia vajat használnak.

Náluk minden adalékmentes, így sem a baguette vagy a croissant, sem a csokis párna vagy a kakaós csiga nem tartalmaz mást, csak ami bele való. A pékáru mellett leveseket, szendvicseket, kávét, teát is kínálnak, sőt, házhozszállítást is vállalnak. 

Budapest Pozsonyi út
Három Tarka Macska

9. Tökmag Vegán Street Food

Cím: 1136, Hollán Ernő utca 5.

Ha a vegán életmód híve vagy, kóstold végig a Tökmag kínálatát! Friss, hazai szezonális alapanyagokból készített vegán levesekkel, guszta hamburgerekkel és szendvicsekkel várnak minden betérőt. Ha itt reggeliznél, új szezonális étlapról édes és sós reggelik, smoothie-k között válogathatsz, ebédidőben pedig szuper lunch boxokat kínálnak elvitelre. 

Tökmag Vegán Street Food

10. Bomboloni

Cím: 1137 Pozsonyi út 49., Budapest

Szabi, a pék elsősorban fantasztikus kovászos kenyerei és pizzái révén vált ismertté, ám a Bomboloniban másfajta finomságokat kínál. Ez a kis üzlet a Pozsonyi úton igazi szentélye a különféle ínycsiklandozó fánkoknak, melyek között akkor is találsz megfelelőt, ha cukormentes vagy inzulinrezisztencia – diétát követsz. Ha biztosra akarsz menni, előrendelést is feladhatsz náluk.

Budapest Pozsonyi út
Bomboloni

11. Dunapark Kávéház és Étterem 

Cím: 1137, Pozsonyi út 38.

Az 1930-as évekbe repít vissza art deco és Bauhaus stílusjegyeivel a nagystílű Dunapark Kávéház, ahol reggel, délben és este egyaránt finomságok sorával várnak. Saját készítésű friss péksütemények, széles kávé választék és különleges reggelik segítenek jól indítani a napot, ebédre a’ la carte étlapról választhatsz, vacsora alkalmával pedig kalandozhatsz az ízek világában. A nyári hőséget helyben főzött fagyijukkal űzheted el. 

Budapest Pozsonyi út
Dunapark Kávéház és Étterem 

12. Sarki Fűszeres

Cím: 1137, Pozsonyi út 53-55.

Erre a bűbájos teraszra egyszerűen muszáj beülni, és ha már betértünk a Sarki Fűszereshez, nyugodtan végig is ehetjük megújult étlapjukat. Talán kezdjünk toasttal, salátával és fincsi kencékkel, aztán jöhet a granola és az amerikai palacsinta. Kell egy kávé? Itallapjukon számtalan féle feketét és tejeskávét kínálnak, de rendelhetünk matcha latte-t vagy forró szörpöt.

Sarki Fűszeres

13. Oriental Soup House (OSHO)

Cím: 1139, Balzac utca 35. 

Féltve őrzött délkelet-ázsiai családi receptek szerint készülnek az Oriental Soup House különlegességei, ahol ma is vietnami és filippínó szakácsok vezetik a konyhát. A tradicionális ízek és fogások között pho levesek, húsos és vegetáriánus főételek sora található meg, és persze a desszertről sem kell lemondanunk. A friss gyümölcsökkel megbolondított tápióka pudingot kötelező megkóstolni!

Budapest Pozsonyi út
Oriental Soup House (OSHO)

Kultúra a Pozsonyin 

1. Pozsonyi Pagony 

Cím: 1137, Pozsonyi út 26.

Könyvmoly gyerekek és szüleik szinte már hazajárnak a Pozsonyi Pagonyba, amely 2001-es megnyitásakor az ország legelső gyermekkönyv üzlete volt. Azóta bolthálózattá nőtték ki magukat, ám az „ős-Pagony” a Pozsonyi úton azóta sem pusztán egy bolt óriási választékkal, hanem találkahely. Rendszeresen szerveznek író-olvasó találkozókat, diavetítéseket és kézműves foglalkozásokat, így ha tartalmas programot keresel gyerekeknek a belvárosban, rájuk számíthatsz.

2. Láng Téka Könyvesbolt

Cím: 1137, Pozsonyi út 5.  

A Pozsonyi út kulturális ikonja a Láng Téka, amely Magyarország első magántulajdonú könyvesboltja volt a rendszerváltás idején. A töretlenül népszerű üzlet fő profilja a judaika, kínálatuk gerince is e témakörből kerül ki. Széles választékukban szépirodalmi, történelmi, képzőművészeti kiadványokon kívül gyerekkönyvek, szakácskönyvek és zenei CD ritkaságok is találhatóak.  

Láng Téka Könyvesbolt

3. Flippermúzeum

Cím: 1137, Radnóti Miklós utca 18.

Igazi retro – mennyország a Flippermúzeum, amely Európa legnagyobb, folyamatosan nyitva tartó flipperkiállítása. Gyűjteményükben több, mint 150-féle játékgép szerepel, és a legjobb, hogy a belépődíj fejében mindegyiket ki is lehet kipróbálni zseton használata nélkül. Szuper családi program is lehet, hiszen kisgyerekek számára is szórakoztató itt a játék. Ha megéheztek, a büfé harapnivalói közül választhattok.

Budapest Pozsonyi út
Flippermúzeum

Szállástippek a környéken

1. Danubius Hotel Helia Budapest****

Modern és dizájnos belső terekkel, széleskörű wellness és fitness szolgáltatásokkal és csodás dunai panorámával vár a Hotel Helia a Pozsonyi úttól pár percre. Páros és családi pihenéshez Budapesten egyaránt remek választás, hiszen babagondozási felszereléseket is biztosítanak.

2. Ani’s Home Apartman Budapest

A Nyugati Pályaudvar vonzáskörzetében, mégis csendes, békés helyen vár párokat, családokat ez a színvonalas apartman. Itt teljes kényelemben pihenhettek, erkélyéről pedig szép kilátás nyílik a környékre.

3. Riverside Mansion Apartman Budapest

Ha gyalogosan szeretnéd felfedezni a nyüzsgő belvárost, és a nap végén egy nívós, kényelmes szálláshelyre hazatérni, akkor meg is van a Te helyed. A Riverside Mansion lakójaként nemcsak a Pozsonyi út, de a Margitsziget és a Parlament is egy macskaugrásra lesz, ha pedig harapnál valami finomat, a környék vendéglátóhelyek seregét kínálja.

4. Feketerigó Apartman Budapest

Budapest egyik legnépszerűbb pontján, a Margitszigettől néhány percnyi távolságra található a Feketerigó Apartman, mely tökéletes szállás családoknak, kisebb társaságoknak a fővárosban. A központi elhelyezkedésű apartman 5 fő számára nyújt kényelmes szálláshelyet, ráadásul saját konyhával rendelkezik.

5. Ensana Thermal Margitsziget Budapest****+superior

Családok, párok, egyéni utazók számára is kiváló szálláshely a Duna mellett az Ensana Thermal Margitsziget. A budapesti gyógyvizes wellness szállodában mindenki megtalálja a legkényelmesebb szobát, a környék pedig bővelkedik kikapcsolódási lehetőségekben.

Még több szállás Budapesten >>

Ha még nem tetted, fedezd fel Újlipótváros főutcájának minden zegét-zugát, térj be a legjobb reggelizőhelyekre!

Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken! >>

(Képek: Szallas.hu, instagram.com, facebook.com, fridabudapest.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő