Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Kirándulj a Mátrában! A Csórréti-víztározó mesés égszínkék vízzel vár

1 perces olvasási idő

Kilátókkal, túraösvényekkel, arborétumokkal, történelmi értékekkel és vízi élményekkel várja a Mátra a túrázókat az év minden napján. Ha nem jártál még Aldebrőn, feltétlenül érdemes ellátogatnod, mert a Csórréti-víztározó kristálytiszta vize, és erdőkkel szegélyezett mesebeli környezet lenyűgöző látványt nyújt. Mutatjuk, merre kirándulj a környéken! 

Csórréti-víztározó

Erdei környezetben fekszik a csillogó kék vizű Csórréti-víztározó 

A Csórréti víztározó a Mátrában fekszik, 534 méteres magasságban, egy 12 hektáros területen. Különlegessége, hogy ez Magyarország legmagasabban fekvő ivóvízellátását szolgáló víztározója és víztisztító műve. Öt patak táplálja, a víztározó Galyatető, Mátraháza, Mátraszentimre, Mátraszentistván és Mátraszentlászló községek vízellátását segíti. 

A víztározó 534 méter magasan fekszik

A víztározó környékén tett séta – elhelyezkedésének köszönhetően – garantáltan frissítő élmény lesz az erdei levegőn, a vízfelszínen tükröződő fák és felhők képe igazán megindító látvány. Minden korosztálynak ajánljuk, a környék ráadásul állatbarát! 

Szállástipp! A Nyírfa Vendégház Tarnaszentmárián található, Egertől mindössze 20 km-re. Az állatbarát szálláshely egy 1600 m2-es telken fekszik, a környék rengeteg látnivalót tartogat. A parkolás és a wifi ingyenes, a szállásért OTP, MKB, és K&H SZÉP kártyával is lehet fizetni. 

Nyírfa Vendégház

Kirándulás a Mátrában – 7 program, amit nem érdemes kihagynod! 

Ha többnapos kirándulást tervezel, és felfedeznéd a Csórréti-víztározó környékét, térképezd fel, hogy a környező települések milyen programokkal és látnivalókkal várnak. Mi összegyűjtöttünk most 7 olyan helyet, ahova mindenképpen érdemes lesz ellátogatnod! 

  • Mátraházai Magyarok Nagyasszonya templom (Mátraháza): A fekete mátrai cserkőből épült templom különlegessége a bejárat felett megfigyelhető kereszt, illetve a templom kapuját díszítő alkotás, amely Szent Ferenc életének 16 jelenetét ábrázolja.
  • Naphimnusz Park (Mátraháza): A Naphimnusz park a Mátraházai Magyarok Nagyasszonya ferences templom mellett található, területére egy mátrafüredi fafaragó által készített díszes fakapun lépünk be. 
  • Kisnánai Várrom és Népi Műemlék (Kisnána): A 2010-ben felújított Kisnánai Várrom és Népi Műemlék több kiállítással és pazar panorámával várja azokat, akik szívesen megtekintenék azt is, hogy milyen lehetett a vár több száz évvel ezelőtt. A vár körüli füves részeken pihenésre, és piknikezésre is van lehetőség. 
Kisnánai várrom
  • Remete lak (Demjén): A Remete lak Demjén határában található, a Laskó-patak egyik mellékvölgyében. A szájhagyomány szerint a sziklába faragott helyiségeket remeték használták, a pincehelyiségek ajtaján belépve megfigyelheted az egykori tűz- és fekhely nyomait.
  • Állatpark (Mátraszentimre): A kis állatparkban kecskék, szamarak és egyéb őshonos állatfajták teszik izgalmasabbá a gyerekek számára a mátrai kirándulást.
  • Vörös-kő kilátó (Mátraszentimre): Az egész évben ingyenesen látogatható Vörös-kő kilátóhoz számos túraútvonal vezet, a Mátraszentlászló és Mátraszentistván határában található magaslatról a Karancs, a Medves, és a Bükk-fennsík is látható. 
  • Galya-kilátó (Galyatető): A 30 méter magas Galya-kilátó 955 méter magasan áll, ez hazánk legmagasabban fekvő kilátója. Az Országos Kéktúra útvonalán helyezkedik el, a kilátás páratlan a 360°-os körpanorámás tetőteraszról. 

Szállások a környéken >>

Galya-kilátó

Fedezd fel a Mátra legszebb kirándulóhelyeit, és gyönyörködj a Csórréti-víztározó égkék vizében! Megtetszett a Mátra környéke, és többnapos kirándulást tervezel?

Nézelődj a szállás.hu kínálatában, számos apartman és vendégház vár a közelben, akár a családdal, akár a barátokkal érkezel!  >>

Ha csak hétvégi kiruccanásban gondolkozol, akkor is van pár tippünk, hogy merre érdemes útra kelned:

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%