Wellness + HotelekCsobbanóhelyekŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Egy karnyújtásnyira a gyógyfürdőtől – a harkányi Dráva Hotelben jártam

2 perces olvasási idő
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány****

Sokan a téli wellnessre esküsznek, amikor az iskolai szünetben végre együtt lehet a család, mások januárban pihenik ki a karácsonyi sürgés-forgás fáradalmait. Nem tagadom, valóban megvan a varázsa annak, hogy míg kinn nagy pelyhekben hull a hó, addig behúzódunk egy szaunába vagy meleg termálvízbe, és így próbáljuk meg „túlélni” a napokat. Nálam mégis úgy alakult az elmúlt években, hogy októberben jutottam el valamelyik szuper wellness szállodába és ezt a hagyományt idén sem szakítottam meg.

Úti célom ezúttal a harkányi Dráva Hotel Thermal Resort**** volt.

PKL

Bevallom, kicsit félve indultam el Harkány felé, hiszen a termálfürdőjéről híres városban nyáron van az igazi szezon. Kíváncsi voltam, ha eloszlik a tömeg, mi marad a településből, hiszen nincs is annál kiábrándítóbb látvány, mint egy elhagyatott szellemvárosban bolyongva keresni a megadott címet. Szerencsére a félelmeim alaptalannak bizonyultak, Harkány főutcája szépen rendezett és tiszta volt, sőt még embereket is láttam sétálni, mivel hét ágra sütött a nap azon a hétvégén.

drava-hotel-14

Őszi színek a Dráva Hotel Thermal Resortnál

drava-hotel-12

A többi magyarországi fürdővároshoz hasonló Harkány is hihetetlen nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, gomba módjára szaporodtak el a hotelek és apartmanok a településen, nehéz kiválasztani a leginkább megfelelőt.

⇒ WELLNESS

A Dráva Hotel egy karnyújtásnyira fekszik a fürdőtől, nyáron ideális lehet azoknak, akik nem akarnak kilométereket gyalogolni emiatt. Talán ennek is köszönhető, hogy a hotel wellness részlege némileg visszafogott, egy úszómedence és jacuzzi mellett nincs más „vizes” lehetőség. Van viszont több finn és infraszauna, gőzkabin és tepidárium, valamint az én abszolút kedvencem, a sószoba. Utóbbi helyeken órákig is el tudtam volna ücsörögni, nem csak a látvány, hanem a jótékony hatás miatt is.

Nagy medence

Nagy medence

drava-hotel-21

Szaunák, gőzkabin és tepidárium

drava-hotel-23

A hangulatos kabin

⇒ A SZOBÁK

A szobánk egyszerűen volt berendezve, de a tisztaságra nem lehetett panasz. A higiénia egyébként is olyan alapkövetelmény, amiből nem engedek és biztatok is mindenkit, hogy ha bárhol felületes takarítást tapasztal, mindenképp tegye szóvá. Nekünk erre nem volt szükség, mind a szoba, mind a fürdőszoba kifogástalanul tiszta volt, utóbbival egyetlen problémánk akadt: a zuhanyzó kicsinek bizonyult a majd’ 2 méteres párom számára 🙂 A LoveBox csomagnak köszönhetően hűtött pezsgő és apró ajándékok is be lettek készítve az érkezésünkkor, ilyet korábban még nem tapasztaltam hotelben, pedig el tudnám viselni gyakrabban is 🙂 A kilátás csalódás volt, ha már nem erkélyes szobában aludtunk, legalább az őszi tájban szívesen gyönyörködtem volna, ez sajnos most nem sikerült. De nem is várható el, hogy mindenkinek a Mecsekre panorámás ablakai legyenek, nem igaz? 🙂

De a legeslegnagyobb szívfájdalmam mégsem ez volt, hanem hogy a wifit nélkülöznöm kellett a szobában, és a hotel többi területén is csak nagy erőfeszítések árán tudtam internetet csiholni. A 21. században ezzel a hiányossággal sajnos nem tudok mit kezdeni még akkor sem, ha az ember pihenni megy egy wellnesshotelbe és nem dolgozni, vagy urambocsá’ mobilozni.

drava-hotel-16

Apró figyelmesség, hogy a törülközőket formára hajtogatták

drava-hotel-17 drava-hotel-18 drava-hotel-19

Foglalok a Dráva Hotel Thermal Resort Harkány **** – ba >>

⇒ ÉTELEK

Vegetáriánus vagyok, ezért nálam sarkalatos pont az étkezés. Mivel svédasztalos megoldásban történt mind a vacsora, mind a reggeli, nem szóltam a különleges igényeimről mondván, csak találok magamnak valamit a sok-sok fogás között. Nos, a vacsora alatt kedvemre válogathattam a húsmentes ételek közül, volt többféle saláta, hal és zöldséges tészta is, a kétféle levesből a zellerkrémleves szintén a vegetáriánusoknak kedvezett. Óriási piros pont jár ezért! A reggelihez kicsit későn, fél 10-kor érkeztünk és szomorúan tapasztaltuk, hogy bizonyos ételekből már elfogyott a választék. Amikor ezt szóvá tettem a pincéreknek, azonnal pótolták. A strandard választék (rántotta, felvágottak, sajtok, müzli stb.) mellett volt tejberizs a gyerekeknek és házi készítésű joghurt is, ami szintén nem gyakori. Kicsit fájlaltam, hogy a péksütemények között nem találtam teljes kiőrlésű kiflit vagy rozskenyeret, persze ezek nélkül sem haltam éhen, csak mégis…

drava-hotel-3

Előételek

drava-hotel-4

Étterem

drava-hotel-7

Egy tálnyi finomság

⇒ EGYÉB RÉSZLETEK

Talán részletkérdés, de számomra mégis megnyerő volt, hogy a hotel bejáratánál őszi dekorációval fogadtak, illetve a parkolóért nem kellett fizetni (ez utóbbi hiszitek vagy sem, egyre ritkább). Hiányzott viszont, hogy nem találkoztam a hotel által szervezett programokkal, hiszen aki több napot szeretne a Dráva Thermalban eltölteni, fogalmam sincs, mivel üti el az időt a wellnessen kívül. Egy-egy szaunaszeánsz, reggeli torna vagy gyerekprogram egész biztos sok vendéget érdekelne.

drava-hotel-15

Őszi dekoráció a bejáratnál

drava-hotel-1

Fitness terem

drava-hotel-2

Masszázs

És végül: kiknek ajánlom?

Elsősorban azoknak, akiknek fontos, hogy a szállásuk közel legyen a termálfürdőhöz. Több kisgyerekes családdal is találkoztam, a kicsik jól érezték magukat, de csecsemőknek nincs pancsoló medence, erre érdemes felkészülni. Közel van Pécs, Villány és a Mecsekben is számos kirándulóhely található, akinek ez szempont, szintén jó kiindulási pont lehet a Dráva Thermal.

További képek:

drava-hotel-25

Medence

drava-hotel-27 drava-hotel-9 drava-hotel-8 drava-hotel-5

⇒ Vendégértékelések:

Összegyűjtöttem néhány szöveges értékelést a szallas.hu oldaláról, kíváncsi voltam, mások hogyan látták a hotelt:

Foglalok a Dráva Hotel Thermal Resort Harkány **** – ba >>

Fiatal pár:

„Személyzet kedves, segítőkész, szoba kényelmes.”

„Nagyon kevés tv csatorna. Internet wifin keresztül a szobákban nem volt elérhető, csak vezetékes formában. Étteremben amiket megkóstoltunk nem voltak rosszak, bár másabb ételeket el tudtam volna képzelni. Wellness részleg csak 8-ig volt nyitva.”

Család kisgyerekkel:

„Személyzet nagyon udvarias, figyelnek a vendégekre. A szobák kiválóak, tiszták jól felszereltek!”

„Nagyobb meleg vizes medencét hiányoltuk.”

Idősebb pár:

„A felújított szálloda kellemes csalódás volt. Parkolók végre zárt területen kellő mennyiségben állnak rendelkezésre. A teniszpálya és a strandröpi pályák jó kiegészítők. A belsőépítészet egyszerű célnak megfelelő, mégis kellemes közérzetet teremt. A környezet a régi és új növényzetnek köszönhetően ritkaság számba megy Mo.on.”

„A Wellnes rész kissé kialakítatlan abból a szempontból hogy a pihenőágyak, és az asztalok aránya még nem egészen jó. Kevés a pihenőágy és magyarosan egész napra lefoglalja a kedves vendég. A szobák fűtése kissé szabályozatlannak tűnt, indokolatlanul meleg volt. A TV csatornakiosztása lehetne bővebb.”

***

Üdvözlettel:

pkl


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%