VárosnézésekCsaládi kiruccanásŐszi élményszüret

Őszi szünet Debrecenben

1 perces olvasási idő

Mi sem jelzi jobban a karácsony közeledtét, mint hogy egyre hűvösebbre fordul az idő és kezdetét veszi az adventi fények kihelyezése az utcákon. Amennyire jó érzéssel tölti el az embert a karácsonyvárás gondolata, olyannyira ijesztő is, hogy már megint eltelt egy év, és még mennyi teendő van hátra, mielőtt nyugodtan hátra lehetne dőlni.

A jó hír, hogy van egy szusszanásnyi szünet ősszel, és rengeteg izgalmas program Debrecenben, melyek segítenek kiszakadni a szürke hétköznapok rohanásából és új energiákkal feltöltődni.

debrecen

A kellemetlenül csípős, nedves őszi időjárás elől tökéletes búvóhely az Aquaticum Spa, ahol egész évben élvezheti a nyarat a család minden tagja a meleg termálvízben ülve, a szauna világ aromákkal teli szeánszain, vagy a mediterrán élményfürdő buja trópusi növényzete és vízi élményelemei között szórakozva.

debrecen debrecen

Debrecen utcáin és a Nagyerdőn sétálva lépten-nyomon adja magát a csábító lehetőség, hogy mindent elfeledve lehessen élvezni az ízeket az újhullámos hamburgerektől a tradicionális hajdúsági ízekig, természetesen nem feledve a roppanós és zamatos debreceni páros kolbászt, melyet street food bárokban vagy akár hagyományos éttermekben is megkóstolhatunk.

debreceni-paros-kolbasz

A mondás szerint, aki Márton napján libát nem eszik, és újbort nem iszik, egész évben éhezni és szomjazni fog, így Debrecenben kihagyhatatlan program november 11. és 13. között a Márton-napi libalakoma, ahol az ínycsiklandó libaételekhez egri borokkal koccinthatunk!

A testi feltöltődés mellett a lelki és szellemi kikapcsolódásról változatos kulturális események gondoskodnak, így a Déri Múzeum kiállításai, mint például az egyiptomi múmiák és a japán harcművészet rejtelmeit bemutató tárlatok, valamint a Debreceni Őszi Fesztivál, a Csokonai Nemzeti Színház és a Kodály Filharmónia változatos zenei és színházi előadásai.

debrecen

Persze nem kizárt, hogy egy fergeteges parti is elég a feltöltődéshez. Debrecenben nem kell várni a hétvégéig, hiszen az ország legnagyobb klubhelységében, a Hallban az egyetemi Campus Partik hétköznap is előidézik a szombat esti lázt!

debrecen

Kipihenve, feltöltődve máris sokkal jobb a rálátás az előttünk álló időszakra, amit az adventi vásár forralt boros illata, az ajándékozás öröme, és a jól megérdemelt pihenés gondolata leng be. Élje meg álmait Debrecenben!

További részletek >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%