Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton

1 perces olvasási idő

Egy kápolna különleges, misztikus hely, hangulata még azt is megérinti, aki nem különösebben hívő ember. A nagy templomok legtöbbször egy falu, illetve település központjában épültek fel, ám kis kápolnákat bámulatos, eldugott helyeken is emeltek. Ha országjárás közben szívesen tekintesz meg egy-egy eldugott kápolnát, akkor ez a cikkünk neked szól.  Kápolnák a természet ölelésében.

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton

1. Szent Teréz-kápolna – Tarcal (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

A barokk stílusú Szent Teréz-kápolnát gróf Grassalkovich Antal építtette 1749-ben, ajándékul Mária Teréziának. A tarcali Henye-domb tetején álló épületet a II. világháború után kifosztották, majd 2015-ben a gróf Degenfeld – család újította fel. Ma a Tarcalon is áthaladó Mária-út egyik állomása.

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Szent Teréz-kápolna – Tarcal

A Szent Teréz kápolna közvetlen közelében itt szállj meg: Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal****

Főúri környezetben pihenhetsz pároddal vagy családoddal a Gróf Degenfeld Kastélyszállóban, a tokaji borvidék kapujában. A bababarát tarcali szállodában minden kisgyermek-gondozási kelléket megtalálsz.

Fedezd fel Tarcal és környéke minden programját itt >>

Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal****

2. Karancs-kápolna – Karancslapujtő (Nógrád megye)

A titokzatos múltú Karancs Kápolna a Karancs-hegységben található, a 685 méter magas Kápolna-hegyen. Nem tudni, ki alapította ezt az erdei kápolnát, sem azt, mikor, ám sok százéves története során mindig akadt olyan jó szándékú ember, aki felújította, utoljára 2007-ben. Napjainkban népszerű búcsújáróhely és a turisták körében is kedvelt úti cél. 

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Karancs-kápolna – Karancslapujtő

Szállásajánlatunk a Karancs-hegységben: Tavas Vendégház Karancsalja

Távol a tömegtől pihenhetsz nagy családdal, baráti társasággal a Tavas Vendégház Karancsalja szálláshelyen. A 13 fő számára tökéletes vendégház tulajdonosa gyerekek számára minivadaspark-látogatást is szervez Salgótarjánban. 

A Karancs vidékén ezeket a programokat ajánljuk >>

Tavas Vendégház Karancsalja

3. Szentkút-kápolna – Bakonybél (Veszprém megye)

A Bakony csodaszép pontján, az erdő szélén álló Szentkút kápolnát 1824-ben építették egy közel 1000 éves kápolna alapjaira. Az angol romantika stílusjegyeit magán viselő épületet egy kis tópartján találod. 

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Szentkút-kápolna – Bakonybél

Ezen a szálláshelyen közel leszel a Szentkút-kápolnához: Bakonybél Apartmanház Bakonybél

Aktív kikapcsolódáshoz tökéletes bázis a Bakonybél Apartmanház, hisz közelében számos turistaút és látványosság megtalálható. Családok, párok számára remek választás, nagy társaságok együtt is kibérelhetik. 

A legnépszerűbb programokat a Bakonyban itt gyűjtöttük össze >>

Bakonybél Apartmanház Bakonybél

4. Szentháromság-templom – Velemér (Vas megye)

Csodálatos freskók ékesítik a veleméri Szentháromság-templomot, mely feltehetőleg az 1200-as években épült, s úgy tervezték, hogy ablakai csak bizonyos időpontokban engedjék be a fényt. A Paparéten álló kis templomot gyönyörűen gondozott park veszi körül.  

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Szentháromság-templom – Velemér

Itt foglalj szállást az Őrségben családnak: Kisaranyos Vendégház Velemér

A Kisaranyos Vendégház Velemér lakóiként igazi falusi vendéglátásban lesz részetek. A szálláshelyről könnyen eléritek az Őrség legszebb tájait, még Szlovénia is csak egy macskaugrásnyira van. 

Ismerd meg az Őrség kincseit itt >>

Kisaranyos Vendégház Velemér

5. Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna – Lövő (Győr – Moson – Sopron megye)

A Sopronhoz közeli Lövő határában, szántók és erdősávok ölelésében áll a kápolnák egyik gyöngyszeme, a kis Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna. Mindössze 4 méter hosszú, 4,5 méter magas és 3 méter széles, de szép fekvése és gazdag belső díszítése népszerű búcsújáró hellyé avatta.

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna – Lövő

Ezt a szálláshelyet ajánljuk a környéken: Malomkő Apartman Zsira

Ha a családodnak keresel szállást az osztrák határ közelében, a Malomkő Apartman Zsira ideális hely számotokra. Öten találtok itt kényelmes, tiszta szálláshelyre, ahonnan akár kerékpárral is felfedezhetitek Ausztria közeli vidékét.

Zsira környékén is számos programot találsz >>

Malomkő Apartman Zsira

6. Szent Hubertus-kápolna – Tamási (Tolna megye)

Külföldön is híres az erdélyi építészet stílusjegyeit magán viselő Szent Hubertus-kápolna, mely a Miklósvári-tó partján áll. Habár csak az elmúlt évtizedben épült, máris óriási népszerűségre tett szert a kirándulók körében. Számos szertartásnak is helyet ad. 

Eldugott kápolnák erdő mélyén, hegytetőn, tóparton
Szent Hubertus-kápolna – Tamási

Ez az egyik legjobb szálláshely Tamásiban: Borostyán Apartmanház Tamási

Nemcsak számos túraútvonalhoz és a Termálfürdőhöz lesztek közel a Borostyán Apartmanház Tamási vendégeiként, de még a Balaton és a Gemenci erdő is kényelmesen elérhető a szálláshelyről. A barátságos hangulatú apartmanban kutyát és cicát ingyenesen fogadnak.

Tamási felfedezéséhez itt találsz tippeket >>

Borostyán Apartmanház Tamási

Ha következő üdülésetekhez keresel programokat, érdemes felvenned a listára eldugott kápolnák felkeresését is. Válassz hozzá szállást is oldalunkról vagy a szallas.hu applikációjában >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%