HorvátországÍzkalandNyári vakáció

Ellenállhatatlan ízek a horvát nyaralás mellé – nektek melyik lesz a kedvencetek?

1 perces olvasási idő

Ragyogó tengerpartok, melengető napsugarak, mediterrán apartmanok és természetesen őrületes ízek tobzódnak mindenfelé egy horvátországi nyaralás alkalmával, melyekre lehetetlen nemet mondani. Tartsatok velünk a legjobb horvát éttermekhez, valamint szállásokhoz és ismerjétek meg a nemzeti ételeket, finomságokat is! Gasztrokalandra fel!

Fekete rizottó: a különleges színű étel

Mitől lesz fekete a rizottó és miért jó ez nekünk? Horvátország egy különleges ételét, a fekete rizottót (crni rizoto) a szépia tintájával színezik. A különleges szín mellett ez az étel különleges ízvilágát is garantálja. Ajánljuk mindenkinek, aki rajong a tenger gyümölcseiért és szeretne egy kiváló helyi specialitást megkóstolni. Igazi csemege a mediterrán ízek kedvelőinek!

Cevapcici

Soparnik: hamis rétes új ízekkel

Első ránézésre azt gondolhatnátok, hogy egy lapos rétes van előttetek, de a soparnik, vagyis horvát mángoldos lepény elfogyasztása mégis teljesen más élmény lesz.

A kemencében, hamu alatt sült, sós ételt elkészülés után még alaposan átkenik egy kis fokhagymával felturbózott olívaolajjal, hogy biztosan igazi ízbomba kerüljön a tányérra. Ez a hagyományos, dalmát specialitás egyébként böjtkor is tökéletes választás. 

Ellenállhatatlan ízek a horvát nyaralás mellé – nektek melyik lesz a kedvencetek?
Soparnik

Fritule: az édesszájúak kedvence

Kóstoltátok már a horvátok joghurtos tésztából gyártott mennyei desszertjét, a fritulet? Ezekhez az apró, puha, édes fánkocskákhoz ráadásul csokis, karamellás vagy gyümölcsös öntetek is dukálnak! Az egyszerűen elkészíthető, bő olajban kisütött nyalánkságok nem csupán karácsonykor, hanem egész évben nagyon népszerűek. Próbáljátok ki ti is, de vigyázzatok, mert szinte abbahagyhatatlan, amit a végén az alakotok bánhat!

Ellenállhatatlan ízek a horvát nyaralás mellé – nektek melyik lesz a kedvencetek?
Fritule

Merre induljatok a tökéletes gasztrotúrához?

1. Split

Szállás: Villa Bossa

Pihenjetek meg egy minden igényt kielégítő, több mint 100 éves, bájos kőházikóban, mely csendes helyen, ám mégis egy rövid sétára található a nyüzsgő városközponttól! Jó hír, hogy innen a homokos és a betonos strand is csupán 200 méterre fekszik.

Étterem: Konoba Fetivi

A dalmát finomságokért nem is mehetnétek jobb helyre, mint a régi, családi recepteket dédelgető Konoba Fetivibe, mely a Michelin figyelmét is kiérdemelte. A kiváló ételek közül érdemes előnyben részesíteni az Adria ajándékait, vagyis a tenger gyümölcseit!

2. Dubrovnik

Szállás: Apartmani Vodnica

Reggelizzetek a panorámás erkélyen vagy sötétedés után zárjátok itt a napot egy pohár bor társaságában, miközben hallgatjátok a kabócák koncertjét! Ezen a csodás szálláson ugyanis légkondicionáló, barátságos szobák és a szuper konyha is szolgálja a kényelmeteket.

Étterem: Heritage Of Dubrovnik

A hely neve igen beszédes, ugyanis itt valóban a múlt gazdag ízei köszönnek majd vissza. A mesés kulináris utazás során a horvát konyha egyszerű, de nagyszerű fogásai közül szemezgethettek. Ismerjétek meg közelebbről ti is Dubrovnik páratlan ízörökségét!

3. Rovinj

Szállás: Angelo d’Oro heritage hotel****

Fedezzétek fel Rovinj titkait az óváros szívéből kiindulva, egy mesés hotelből, melynek lenyűgöző, komfortos szobái egyből levesznek majd a lábatokról benneteket! A csodálatos strandokért pedig alig kell pár lépést tennetek.

Étterem: Maestral

Kimaxolnátok a festői látnivalókat étkezés közben is? Ez esetben foglaljatok előre asztalt a Maestralba, melynek terasza közvetlenül a tengerparton húzódik! Biztosak lehettek benne, hogy nincs romantikusabb program, mint ízletes, mediterrán vacsora mellett a naplementét nézni!

Cikkünk arra az esetre, ha még több élményt keresel Horvátországban:

Horvátország. Tele élettel: kristálytiszta tenger, pezsgő óvárosok, sokszínű természet, álomszép szállások. Fedezd fel Horvátországot a Szallas.hu és a Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    50 eldugott, robinzoni nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

    1 perces olvasási idő