Wellness + HotelekBarátokkalCsaládi kiruccanás

Ezek a legjobb golfhotelek és golfpályák Magyarországon

1 perces olvasási idő
A kép illusztráció

Ha nem is vagyunk golf nagyhatalom, az 1980-as évek vége óta sikerült néhány kiváló minőségű golfpályát fejleszteni. Többségük mellett kitűnő golfhotelek közül is választhatunk és megszállhatunk ezekben. Segítünk választani.

A golf története

A golf eredetét illetően is megy az adok-kapok a népek közt; skót vagy holland, vagy ki tudja. Mindenesetre a 13. század végén már írásos dokumentum is említi. Hollandiában. Később Skóciában. Azonban az írásbeli említések időbeli eltérése nem jelent szükségszerűen megjelenési sorrendet. Igazából édes mindegy, hogy honnan származik; addig is, amíg a sporttörténészek békét kötnek, ti, akik szeretitek a golfot, fogjatok ütőt és járjátok végig a hazai golfpályákat, élvezzétek 9-18 szakaszos magyarországi golfpályák szolgáltatásait, golfhotelek kényelmét.

golfhotelek golfpályák

Magyarországi golfhotelek

A Magyar Golfszövetség honlapjának tanúsága szerint 13 golfpálya és 14 golfklub működik Magyarországon. Jellemzően Budapest környékén, a Balaton térségében és a Dunántúlon találhatók. Nem mindegyikhez tartozik golfhotel, de a közelükben találtok megfelelő szállást.

Zala Springs Golf Resort Zalacsány

Ide akkor is érdemes eljönnötök, ha nem golfoztok; legfeljebb kedvet kaptok és vesztek egy-két leckét. Impozáns kortárs szállodaépület Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában. 32 szobájában 64 vendég fér el.

sportos hotelek
Zala Springs Golf Resort Zalacsány

Old Lake Golf Hotel Tata

A névadó 18 szakaszos Old Lake Golf Club szállodája ez a golfhotel. A négycsillagos szálloda az Esterházy család grófi ágának egykori vadászbirtokán 70 vendéget tud elszállásolni.

Pannónia Golf & Country Club Alcsútdoboz

A közép-dunántúli település egyebek mellett ismert arborétumáról. Is. Meg a határában működő, szintén 18 szakaszos máriavölgyi golfpályáról. A Pannónia Golf & Country Club hotele vadiúj; az idei golfszezonra nyitotta meg kapuit. 10 szobájában 20 vendég fér el.

Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő

Ha Bük, akkor termálvíz és gyógyulás! És golf! A Birdland Golf & Country Club, 18 szakaszos golfpálya közvetlen szomszédságában álló szállodában a férőhelykapacitással nem lesz gondotok. Egy kiadós golfozás után pedig milyen jól tud esni a pihenés a szálloda saját wellness részlegén.

milyen típusú utazó vagy
Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő ****+superior

Forest Hills Hotel & Golf Zirc

A 9 szakaszos Forest Hills Golf & Country Clubhoz tartozik ez a 21 szobás, négycsillagos golfhotel. Nem csak golfozhattok: tudtok teniszezni, futni, wellnessezni és sokat pihenni. Mindezt a Bakony közepén.

Golfpályák Magyarországon

Golfclub Imperial Balaton

Szintén a kisebb golfpályák egyike a Golfclub Imperial Balaton a balatongyöröki Becehegynél. A pályához saját golfhotel nem tartozik, azonban a közelében számos szálláshely közül tudtok választani >>

Balaton Golf Club, Balatonudvari

Változatos vonalvezetésű golfpályát ígér páratlan természeti környezetben a 18 szakaszos balatonudvari pálya. A Tihany szomszédságában működő golfpálya valóban különleges helyszín. A környéken biztos találtok különleges szálláshelyeket >>

golfhotelek golfpályák
A kép illusztráció

Hencse National Golf & Country Club

Az 1994 óta működő hencsei golfklubhoz szintén nem tartozik saját golfhotel, azonban a Zselicben és a közeli Szigetváron könnyen találtok szállást >>

Magyar Golf Club Kisoroszi

A kisoroszi szintén a régebbi magyarországi golfpályák egyike. Közelében működik ez a 8 szobás szálláshely. Szobái klimatizáltak, működik a wifi és bababarát szálláshely.

golfhotelek golfpályák
Magyar Golf Club Kisoroszi

Sonnengolf Golf Club Zsira

A 9 szakaszos zsirai golfpálya annyira nyugaton van, hogy a pálya egyik szélét Ausztria határolja. Zsirán találtok egy nagyon kedves vendégházat (Napvirág Vendégház Zsira), vagy megszállhattok a határ túloldalán fekvő Lutzmannsburg (Locsmánd) szállodáiban.

Budapesti golfpályák

Budapesten három golfpályán próbálhatjátok ki magatokat. A III. kerületben található a 9 szakaszos Academy Golf Club. A főváros XXII. kerülete ad otthont a Budapest Highland Glof Clubnak. A szomszédos XXIII. kerületben pedig a St. (sic!) Lőrinc Golf Club. Budapesti szállást könnyen találtok akár a golfpályák közelében is >>

golfhotelek golfpályák

A golfhotelek recepcióján nem fogják a kulcsot visszatartani, ha nem golfoztok. Némelyikük olyan csodás környezetben található, hogy golftudás nélkül is elcsábul az ember. De ha már ott vagytok és még nem golfoztok, kezdjetek hozzá!

Ha netalán lemaradnátok valamelyik golfhotelről adott időpontban, a közelben biztos találtok nektek megfelelő szálláshelyet >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
20%
Nem tetszik
Nem tetszik
20%
Belföldi előfoglalás – utazz olcsóbban🧳

✔︎ Foglalj minimum 12% kedvezménnyel!

✔︎ Keresd az Előfoglalás 2023 címkével ellátott ajánlatokat!