Családi kiruccanásÍzkalandProgramok hétvégéreVárosnézések

Gyula gyerekszemmel is izgalmas

1 perces olvasási idő

Az Alföld délkeleti részén, Békés megyében, a román határhoz közel fekszik Gyula városa, mely télen is számtalan látnivalót és programlehetőséget kínál a kíváncsi vándoroknak – még a legkisebbeknek is! Öltsetek középkori gúnyát, csobbanjatok együtt a vízicsúszdán és töltsétek meg a hasatokat finom falatokkal. Felkészültetek? Gyula gyerekszemmel is izgalmas!

Programok és látnivalók – Gyula gyerekszemmel

Bábszínház és karácsonyi dallamok az adventi vásárban

A téli évszak miatt értelemszerűen inkább a beltéri programok dominálnak, de azt tanácsoljuk, hogy mielőtt menedéket találnátok a hideg elől, tegyetek egy sétát Gyula csodálatos városában. A napot kezdhetitek egy frissítő kirándulással a vártó körül vagy felkutathatjátok a Világórát, mely minden órában különleges fényjátékkal és zenével köszönti a látogatóit. A Kossuth téren található adventi vásárba is érdemes betérni a gyerkőcökkel – különösen december 22-én, amikor a Napsugár Bábszínház adventi bemutatóval kedveskedik a közönségnek, ezt követően pedig a Hanta-Banda zenekar karácsonyi dallamait énekelhetitek együtt a zenekarral.

Solymászat és névreszóló patkó a kovácstól 

Ha már szívesen megmelengetnétek az átfagyott végtagjaitokat, akkor ideje szemezgetni a beltéri programok közül is. Elsőként a gyulai várat ajánljuk nektek, mely az Almásy-kastély Látogatóközponttal és a Várfürdővel szemben helyezkedik el. A várban érdemes részt venni a 10.30 és a 13.30 órakor induló ingyenes tárlatvezetésen, mert sok érdekes információval gazdagodhattok. A 24 kiállítótermet bebarangolva pedig betekinthettek a várbörtönbe, a fegyvertárba, a lovagterembe, a várúri és úrnői lakosztályokba, valamint a kovácsműhelybe is. Ráadásul decemberben az ünnepi hangulat a gyulai várba látogatókra is könnyen átragad, ugyanis számos izgalmas programmal készülnek a szervezők a hétvégékre. December 21-én illatos mézeskalácsdíszeket készíthettek, 27-31-ig pedig egész nap írhattok lúdtollal, középkori ünnepi gúnyába bújhattok és névre szóló szerencsepatkót is kaphattok a kovácsműhelyben. Az év utolsó napjain, december 30. és 31-én 11 órától solymászati bemutatót láthattok.

Tengernyi élménnyel vár a fürdő

Az egykori Almásy-kastély parkjában, páratlan növényritkaságoktól övezve helyezkedik el a Gyulai Várfürdő épülete. A medencekínálat élményelemei igazán színesek: a sodrófolyótól a vízfüggönyig izgalmas lehetőségeket rejt. A négy személyes vízicsúszdát együtt is élvezheti a család, ugyanis összesen négyen tudtok egyszerre csobbanni. A baba és gyermekmedencében vízágyúkat, vízköpőket és kalózhajós vízicsúszdát is használhatnak a gyerekek. Ha pedig az apróságok megunják ezeket a kalandokat, akkor kipróbálhatják a beltéri játszóteret is.

Népszerű vendégházak és apartmanok Gyulán >>

Gasztrokörkép az éhes vándoroknak

Természetesen napközben finom falatokkal is színesíthetjük a gyulai kirándulást. A családoknak az egyik legjobb választás a Géza konyhája étterem, mely modern megjelenése és sokszínű ételkínálata mellett gyereksarokkal is várja a vendégeit. Próbáljátok ki az olasz ételeket és a pizzát is!

Jó, ha tudod: ha a szallas.hu-n keresztül foglalsz, akkor 15%-os kedvezményt kapsz az étteremben!

Az Erkel Ferenc térnél található Százéves Cukrászdába vétek lenne nem betérnetek, hiszen melyik gyerkőc ne szeretné az édességet? Itt ráadásul különleges helyszínen, reformkori hangulatban fogyaszthatjátok el az ízletes desszerteket az 1840-es évek óta üzemelő cukrászdában.

Itt foglaljatok szállást:

Komló Hotel Gyula****

Wellness Hotel Gyula**** +superior

Gréta Apartman

Még több gyulai apartman és hotel a szallas.hu oldalán >>

Még több gyulai program a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%