Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Helyek, ahol menő Instagram-képeket lőhetsz

3 perces olvasási idő

Elkezdődött az új év és máris tervezgeted a 2020-as kiruccanásokat? Nézz szét a szallas.hu instagram oldalán és fedezd fel kis hazánk szebbnél szebb tájait, látnivalóit, amiket vétek lenne kihagyni!

Helyek, ahol menő Instagram-képeket lőhetsz
Helyek, ahol menő Instagram-képeket lőhetsz

Tudtad, hogy az utazók egy jelentős része az alapján választja meg az úti célját, hogy jól mutassanak majd az ott készült képek a közösségi oldalakon? Valójában ez egy nagy körforgás, mivel úgy nézzük ki a következő kirándulásunk, nyaralásunk helyszínét, hogy miközben pörgetjük az instát, mások fotói megtetszenek nekünk, rákeresünk és még több képet csekkolunk róla. Majd mi is elutazunk, lőjük a fotókat, feltöltjük az instagram oldalunkra, kitesszük storyba, mások pedig ez alapján inspirálódnak.

Ezek voltak 2019-ben a legnépszerűbb képek a Szallas.hu Instagram-oldalán

1. Boldogkőváralja #castle #trip #countryside #amazingview

Boldogkőváralja a Hernád völgyének szélén található kicsi, de különleges település. Leginkább a község felé magasodó középkori váráról ismert, amiről szebbnél szebb képeket készíthetünk. A legkáprázatosabb rész a képen is látható fa járat, ami a kilátóba vezet. Innen látszik a zöldellő környezet is, szóval ha színesebb képeket szeretnénk, akkor itt érdemes fotózni.

Természetesen gyönyörű fényképeket, szelfiket készíthetünk a vár falai közé beszűrődő napsütésben, illetve a bátrabbak akár a kőfalon ülve is. A fiúknak pedig ajánlani tudjuk a vár aljában található középkori éttermet is, ahol nem csak óriási adag és nagyon finom ételeket ehetnek KÉZZEL, hanem a különleges berendezésnek és hangulatnak köszönhetően menő képeket is lőhetnek a haverokkal. Lovagnak öltözve, két kézzel a kacsacombot fogva pózolni mégiscsak kemény és férfias dolog.

Ide kattintva válogathatsz Boldogkőváralja program és szálláshely kínálatából is! >>

2. Dömös #panorama #cave #trip #hiking

Dömös egy dunaparti település, mely elsősorban túraútvonalairól híres, így az aktív kikapcsolódás kedvelőinek egyik legkedveltebb úti célja. Innen vezet az út a Rám-szakadékhoz és a Prédikálószékhez is. Egyedi panorámás szelfit szeretnél? A Prédikálószék csúcsán állva a legszebb Dunakanyaros képet lőheted!

A Remete-barlangról több legenda is kering. Az egyik szerint egy szerzetes a szél hangjában hallotta azt, ahogy az angyalok hárfáznak, majd a “látomás” után úgy döntött, hogy remeteként éli tovább az életét a barlangban. Egy másik történet már ettől jóval bizarrabb, ugyanis aszerint szomjan halt itt egy remete szerzetes, aki fogadalma miatt nem hagyhatta el a barlangot még vízért sem.

Mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni ide is, hiszen garantáltan egy felejthetetlen élménnyel gazdagodunk, viszont fontos, hogy száraz időben menjünk, mivel meglehetősen csúszós, veszélyes az út a barlangig. Célszerű túrabakancsban elindulni, illetve biztonságosabban haladhatunk előre egy túrabot segítségével is!

Dömös szállásaiért és látnivalóiért kattintsatok ide! >>

3. Esztergom #szentistván #sights #dunakanyar #culture

Ha Esztergomra gondolunk, akkor sokunknak először az iskolai tanulmányaink jutnak eszünkbe miszerint itt született Szent István és itt is koronázták meg később, azonban aki ellátogat ide, az valószínűleg még több információval és élménnyel is gazdagodik majd. A város kiemelkedő mennyiségű kulturális és történelmi nevezetességgel bír, mint például az Esztergomi vár, a Bazilika, a Rác templom, a Prímási palota vagy a Duna Múzeum.

Ezek mellett természetesen még sok-sok látnivaló, gyönyörű környezet és panoráma vár minket, de egy felsorolást olvasni sokkal unalmasabb lenne, mint élőben megcsodálni a hely szépségét, különlegességeit, így inkább arra biztatlak titeket, hogy pakoljatok és indulás az államalapító szülővárosába! Garantáltan csodálatos élmény lesz és a város bármely pontjában menő instagram képeket készíthettek ti is!

Nézzétek végig a program és szálláskínálatot, utána pedig indulás! >>

4. Debrecen #festival #party #culture #church #sightseeing

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, illetve Kelet-Magyarország folyamatosan fejlődő központja. Találkozik itt a múlt és jelen, a régies és a modern épületek. A város gazdag látnivalókban, szórakozóhelyekben, bevásárlóközpontokban, sport és kulturális rendezvényekben. A streetfood mellett rengeteg étterem, bisztró és kávézó várja a vendégeket.

Turista szemszögből a legnépszerűbb helyek közé tartozik például a Református Nagytemplom, a Nagyerdő, a Roncsbár és a MODEM, illetve rendezvények terén a Virágkarnevál, a Borkarnevál, a Campus fesztivál, valamint a Zamat Street & Classic Food Fesztivál is. Debrecen esetében is szinte lehetetlen lenne minden értéket felsorolni, ezeket meg kell tapasztalni. Az Alföldön járva hagyjatok legalább egy napot arra, hogy bejárjátok a várost és élvezzétek  különleges hangulatát!

Válogass a debreceni szállások közül és nézd végig, milyen programok várnak a cívisvárosban >>

5. Balatonfüred #balaton #chill #sunbathing #wellness #holiday

Balatonfüred nem csak az “északi part fővárosa”, hanem a Balaton egyik legrégebbi városa is. A legtöbbünknek különböző nyaralós élmények jutnak eszünkbe róla, viszont fontos kiemelnünk értékeit is. Ilyen például a Tagore-sétány különleges szobraival, Blaha Lujza vagy Jókai Mór villája, illetve a Horváth-ház is.

A kirándulni vágyók eljuthatnak innen a Jókai-kilátóhoz, valamint a Lóczy-barlanghoz is egy rövidebb kiruccanás során. Balatonfüred a családok, a fiatalok és az idősebbek egyik legkedveltebb úti célja közé tartozik, mivel mindenki megtalálja itt, amire szüksége van. A szépen kialakított, gyerekbarát strandok és szálláshelyek, a különböző gyógyvizes kezelések és masszázsok, illetve a kiváló éttermek és szórakozóhelyek kielégítik minden korosztály igényét.

Ne várd meg, amíg elfogynak a szabad helyek! Foglald le szállásod már most és nézd meg, mivel vár Balatonfüred! >>

6. Balatonszéplak #hungariansea #relax #balcsi #ilovebalaton

Balatonszéplak Siófok mellett, a magyar tenger déli partján található. A város kifejezetten pénztárcabarátnak számít, ugyanis körübelül 2,5 km-es szabad stranddal rendelkezik, ami egyetlen zárt terület kivételével teljesen egybefüggő. Fontos megemlíteni azt is, hogy a közvetlen közelben általában bőven van még parkolóhely, így nem kell a sok cuccal felpakolva hosszasan cipekednünk, ha fürdeni indulunk. Több vendéglátó egységgel, wc-vel, játszóterekkel és sportpályákkal várják a vendégeket.

Szintén figyelemre méltó, hogy a part menti pázsitot folyamatosan gondozzák, ami valljuk be elég fontos, mivel senki sem szeret a sárban vagy a kiszáradt füvön fekve napozni. Mindent összevetve tehát csak ajánlani tudjuk a települést minden pihenni vágyónak, akik inkább a nyugodt, csendes környezetet kedvelik a nagyvárosi nyüzsgés helyett!

Ne az utolsó pillanatban kapkodj a szállásfoglalással! Válogass most kedvedre a balatonszéplaki szálláshelyek közül! >>

7. Budapest #capital #csudapest #bridges #danube #sightseeing

Budapest Magyarország legnagyobb és legnépesebb városa. Felmérések és külföldi sajtóközlemények szerint az Európai Unió kilencedik legnépesebb, illetve a világon szintén a kilencedik legszebb város. “A 7. legidillibb európai város” címről nem is beszélve. Ezeket az elismeréseket nem véletlenül kapta a magyar főváros, mivel több világörökségi helyszín is itt található, mint például a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere vagy a Millenniumi Földalatti Vasút. Továbbá fontos kiemelni még Európa legnagyobb zsinagógáját, a Parlamentet, illetve a Duna-hídjait is, hiszen mindegyik különleges értékkel bír.

Ezek mellett a mindennapokban általában csak elhaladunk, viszont az élet különböző helyzeteiben, például csodálkozó külföldi turistákkal találkozva már büszkén villogunk kis hazánk fővárosának szebbnél szebb színfoltjaival. Ha már a “legekről” volt szó az elején, akkor fontos megemlíteni turisztikai szempontból azt is, hogy Budapestet illeti a világ legtöbb gyógyfürdőjével rendelkező fővárosa cím is, amivel el is jutottunk az utolsó két instagram képhez a legnépszerűbbek listáján. Mind a kettő egy-egy gyógyfürdővel kapcsolatos. Nézzük is meg, hogy miért különlegesek ezek!

Foglalj szállást Budapesten! Csodáld meg a főváros nevezetességeit!

8. Rudas Gyógyfürdő és uszoda

A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda már több mint 450 éves múlttal rendelkezik. Török fürdővel, élményfürdővel és nevéből adódóan gyógyfürdővel és uszodával várja vendégeit. Ezek mellett már csak ráadás a tetőtéri termálvizes jacuzzi, ahol a csodálatos dunai panorámában gyönyörködhetünk mártózás közben télen és nyáron is.

A fürdő központjában a török fürdő nyolcszögletű medencéje, illetve oszlopos medencetere található. Tartozik hozzá egy termálmedence, egy merülőmedence, kettő gőz és három hőlégkabin is, valamint az uszodánál a szaunát is kipróbálhatjuk. A Rudas ivócsarnokában fogyasztható forrásvizeket ivókúrákhoz nagyon sokan alkalmazzák, továbbá a fürdő gyógyvize hatásos ízületi gyulladások, idegzsábák, porckorongsérv és csontrendszeri megbetegedések esetén is.

9. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

A Gellért Gyógyfürdő kialakításában őrzi a történelmi hagyományokat, felszereltségében, kínálatában pedig a modern stílust képviseli. Különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek a díszes ablakok, szobrok, a Zsolnay-mozaikok és a márványoszlopok. A világ egyik leghíresebb fürdője öt beltéri, két merülő- és egy úszómedencével, valamint egy gőzkabinnal, hőlégkamrával és egy finn szaunával várja a látogatókat. Az itteni különleges gyógyvíz is alkalmas több betegség kezelésére. A gerinc, az ízületek és csontok megbetegedései mellett érszűkület és keringési zavarok esetén is hatékonynak bizonyul. Az inhalatórium részlegre pedig hörghurutos és asztmás panaszok esetén érdemes betérni.

A Gellért Gyógyfürdőben járva egyrészt úgy érezhetjük, hogy visszarepülünk egy kicsit az időben, másrészt pedig az előkelőség, luxus érzetét is adja a hely. Mindenkinek érdemes ellátogatnia ide legalább egyszer életében, mert egy különleges élményt hagyna ki!

Még több szuper fotóért keressétek fel a szallas.hu Instagram oldalát! >>

Szállásokat pedig itt találtok >>

(fotók: shutterstock, instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%