Vidéki vendégségBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációToplistákVidéki víkend

Őrség – Hétrétország Fesztivál és a legjobb szállások

1 perces olvasási idő
Hagyományos kis házak egy őrségi faluban (Cák)

Zöld dombok és meseszép táj, elszórtan elhelyezkedő hagyományos házikók, középkori műemlékek… ez az Őrség! Az ország legnyugatibb területe mind a négy évszakban sok-sok élménnyel vár. Ezek közül is kiemelkedő a Hétrétország nevű kulturális fesztivál, amelyet minden nyáron megrendeznek az Őrség területén. A fesztivál bemutatása után a leghangulatosabb őrségi szállásokból is szemezgetünk!

Hagyományos kis házak egy őrségi faluban (Cák)

Hétrétország – egy nem mindennapi fesztivál az Őrség területén

A Hétrétországra a helyiek úgy is hivatkoznak, hogy „köztivál”, hiszen itt kifejezetten a közösségen van a hangsúly – például nincs is különösebb marketingje az eseménynek. Egy közvetlen hangulatú rendezvényre számíthatunk, ahol a vendégszerető helyiek, a fellépők és az odalátogatók összhangban ünnepelnek. A hagyományőrzésre is hangsúlyt fektetnek a Hétrétország szervezői: az Őrség dombjain szétszóródott házak, tanyák, és műhelyek (vagyis „porták”) kapui megnyílnak 20 település 50 helyszínén, így az odalátogatók megismerkedhetnek a helyi mesterségekkel és művészetekkel. 

Woodstock 50 éve és Hétrétország ma

Idén kereken 50 éve, hogy Amerikában megrendezték az első Woodstock fesztivált, amely aztán jelentős befolyással bírt a további fesztiválok elterjedésére is. A Hétrétország méltó módon, remek programokkal emlékezik meg róla. S bár furcsa lehet, hogy mi köze a távoli Woodstocknak a mi Hétrétországunkhoz, bizony van közös pont: mindkét hely a béke, szabadság és zene üzenetét hordozzák. 

Woodstock fesztivál a 90-es években

A megemlékezés filmekkel, elemző előadásokkal, és főképp zenével történik, amely visszarepít minket a 60-as évekbeli Amerikába. Ezenfelül lesz még játszóház a kicsiknek, színházi előadás, filmklub vetítések, koncertek, írói-történész előadások. Egy szó mint száz, igazán odafigyelnek, hogy tartalmas, minőségi programokban vehessünk részt!

Foglaljatok szállást az Őrség festői dombjain, otthonos vendégházakban és panziókban!

Őrségi Patakparti Alpaka Panzió Kisrákos

Csodás zöldövezetben és patakparton bújik meg a panzió, ahol minden szoba a kerti tóra néz. A tágas udvaron padok, hintaágy, és függőágy nyújt kényelmet. Nagy népszerűségnek örvend a kinti, fára épített Lombház is, ahol szintén aludhatunk. A szálláshoz közel, egy erdei sétával elérhetjük az Alpaka Farmot, ahol szabadon élnek az aranyos, gyapjas alpakák. A farmot csak a panzió vendégei látogathatják.

A farmról és a panzióról itt olvashattok bővebben >>

Őrségi Nádkunyhó Vendégház Hegyhátszentjakab

Az Őrség kapujának hívott Hegyhátszentjakabon található vendégházban 2 apartman és 7 szoba áll rendelkezésünkre. Kerti pihenőház és tűzrakóhely is a kényelmünket szolgálja. 3 éves korig ingyenes a szállás, és felárral kutya, macska is bevihető. A közeli Vadas-tóban strandolhatunk, vagy a környéken kirándulhatunk, biciklizhetünk.

Angyalporta Vendégház Őriszentpéter

Egy ilyen nevű szállás csakis jó lehet! Erről tanúskodnak a vendégértékelések is. Csendes, erdei környezetben található, közel Őriszentpéter központjához. 3 jól felszerelt apartman és fedett kerti sütögetőhely vár. A környék kiváló a kerékpáros túrákra!

Gotthard Therme Hotel & Conference Szentgotthárd ****

A magyar-osztrák-szlovén határ mentén találjuk a négycsillagos hotelt, ahol széleskörű wellness-szolgáltatások garantálják a kikapcsolódásunkat. Félpanziós ellátást is kérhetünk, és egészen 6 éves korig ingyenes a szállás! A családoknak tágas szobák állnak rendelkezésükre, míg a pároknak külön kialakított, romantikus, fürdőkádas szobák. Közvetlen átjárással megközelíthető a mediterrán hangulatú Thermálpark, ahol csúszdák, élménymedencék, szaunák és különféle wellness-kezelések várnak. 

Akácméz Apartman Őriszentpéter

Erdőszélen, nyugodt környezetben helyezkedik el az Akácméz Apartman. A tágas apartman 5 férőhelyes, és remekül felszerelt konyhája, nappalija van. Lehetőségünk van a kertben szalonnasütésre, bográcsolásra, a gyerekek pedig a csúszdán és hintán játszhatnak.  

Akácméz Apartman Őriszentpéter

Tündérkert Panzió Viszák

Az Őrség szívében, csendes helyen vár a varázslatos nevű Tündérkert Panzió, ahol összesen 4 szobában szállhatunk meg. Maga az épület egy felújított, hangulatos parasztház, ami belül viszont a modern kényelmet szolgálja. Ha egy kis elvonulásra vágytok nyugodt falusi környezetben, látogassatok el ide! A reggeli benne van árban.

Végezetül néhány környékbeli programtipp, ha az Őrségben pihentek:

hétrétország őrség
Kőszeg

Kedvet kaptatok egy őrségi kiránduláshoz? Itt találtok még több szállást a régióban >>

(fotók: szallas.hu, shuttertsock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%