Tippek utazáshozHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

A hétvégére felmegyünk a hegyekbe! – beszámoló a turizmus szakma példaképétől

1 perces olvasási idő
A szálloda varázslatos hegyvidéki környezetben fekszik

Beszámoló a turizmus szakma példaképétől, Szádeczky Kornéliától az Év Szállása 2016 – Szakmai Díj II.helyezett Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotelről, Mátraházáról.

Jó levegő, csúcsra látás, hegyvidéki kalandozás, no ha ilyen célok lebegnek a szemed előtt, hogy mivel is kényeztesd a párodat, családodat és természetesen magad, akkor irány Mátraháza, irány az Ózon!

A pünkösdi hétvége utolsó napját megkoronáztuk egy csodálatos naplementés estével a Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotelben. Húzós napok után jól esett kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. Kifejezetten előnyös, hogy Budapesttől/Egertől alig egy órányira egy egészen más világba érkeztünk. A 24-es út szerpentinjén felfelé haladva hagytuk magunk mögött a gondokat, fáradtságot és a szállodához bevezető úton az ápolt parkos környezet már sejtette velünk, hogy nem lesz rossz itt lenni. Az autóból kiszállva észleltük, belélegeztük, szóval itt még a levegő is más!

A szálloda varázslatos hegyvidéki környezetben fekszik

Mázlink volt, a barátságos recepciós hölgyektől egy a Kékes-tetőre nyíló szoba kulcsát kaptuk. Jó- jó, szép a parkra néző oldal is, de amikor az üveglifttel felmentünk a 4. emeletre és bementünk a szobánkba, onnan a teraszra, no, akkor azt éreztem, hogy jobb helyet el sem tudok képzelni! Az ország csúcsának közelsége, az alatta lévő zöld erdők és a völgyekbe kitáguló látvány a lelkemet is felüdítette. Ezután először felfedeztük a szobánkat. Kellemes a tájhoz illő színek, visszafogott elegancia, kényelmes ágy, de talán ami igazán ritka: a fürdőszobánknak volt ablaka, amelyből naná, hogy a Kékest lehetett látni!

A lenyűgöző kilátáshoz visszafogott elegancia és kényelem társul

Találtunk egy különleges olvasósarkot, akinek tériszonya van, bizonyosan nem járkál szívesen a 4 emelet mélysége feletti üvegpadlón, én mindenesetre élveztem ezeket a belsőépítészeti megoldásokat.

Különleges belsőépítészeti megoldások

Ezután kívülről körbejártuk a házat, bevetettük magunkat egy óriás hintába, lebegtünk ég és föld között…

Pihentető hintaágyak

No a játszótér most kimaradt, mert a wellness részlegbe a hatalmas üvegfelületeken ugyan már betekinthettünk, de ezt még a vacsora előtt élvezni is szerettük volna. Hát igen! A wellness recepciótól egy gyertyákkal megvilágított hídon jutottunk a medencetérbe. Mielőtt még csobbantunk volna, ki kellet próbálni a Panoráma szaunát, ahonnan az egyre sűrűsödő izzadságcseppek alól még mindig megigézett a Kékes látványa. Kis úszkálás, élményelemek, sodródás, no ez tovább is tarthatott volna, de a jó levegőn már megéheztünk, így a vacsora következett.

Kültéri medence egyedülálló panorámával

A bőséges svédasztalos kínálat szinte minden igénynek, de a miénknek tökéletesen megfelelt. A vacsora dekoratív hátterét természetesen a hegy és az erdők látványa adta. Az éjszakai viharból sok mindent nem érzékeltünk, de reggelre eltűnt a hegy, aztán újra előkerült. A reggeli előtt még egy kör wellness, majd királyi módon étkeztünk és tudtuk, hogy indulnunk kell.

Beltéri- és gyermekmedence is vár

Ami kimaradt, de legközelebb pótoljuk: lomi-lomi masszázs, a Mountain Spa Wellness Oázisban, ha ez nektek nem tetszene, van miből válogatni! Persze a környék aktív lehetőségeit sem hagynám ki szívesen: egy túrát a jól jelzett turistaúton a Kékes-tetőre, Sástón a kilátót és az Oxigén Adrenalin Parkot, a Mátravasúton az erdei vonatozást, valamint a kultúrélményeket Gyöngyösön: a Mátra Múzeumot, a Ferences Könyvtárt és a Kincstárt.

Amikor beérkeztem a munkahelyemre a kollégáim megjegyezték, hogy de jól nézek ki, mint aki az elmúlt négy napban csak pihent volna! Hát igen a helyi levegő, a csodás környezet egy nap alatt elérte ezt a hatást! Mi lenne egy teljes hét után? 😊

Szerelem első látásra

Köszönjük a Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotelnek, akik a szallas.hu tavalyi versenyében a legjobb minősítést szerezte, és köszönjük a szallas.hu-nak!

Szádeczky Kornélia

Ha te is kedvet kaptál, itt tudod megnézni a szálloda adatlapját és további képeket is találsz>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%