BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációVízparti szállások

Kikötői hangulat a balatonmáriafürdői Port Panzióban

1 perces olvasási idő
Port Panzió, Balatonmáriafürdő

Nem lehet túlszeretni a Balatont, ez a környék mindig újabb és újabb élmények felkutatására sarkall. Legújabb kedvencem és sokak által felfedezetlen terület a Balaton déli partszakasza, ahol mólók, vitorlások, hajók, szabadstrand, a’la Carte étterem, és kényelmes, komfortos szálláslehetőségek várnak.

Port Panzió, Balatonmáriafürdő

Barangolásaim alatt találtam a következő gyöngyszemre, Balatonmáriafürdőre. A település csipetnyi századelő hangulatot őriz, és remélem ez nem csak nekem jelent sokat, amikor a hangulatos belvárosban végigsétálva, a hosszú bazársoroknál megakad a szemem egy-egy portékán. Az egykori Festetics család birtokában lévő település kikötőjének építésekor kialakított móló ma az egyik legnagyobb látványossága a Balatonnak.

 

Lehorgonyoztam! – Port Panzió

Megtaláltam és a legjobb tapasztalatokkal, illetve élményekkel ajánlom Balatonmáriafürdő 2017-ben épült, legszebb panorámával rendelkező szálláshelyét, a Port Panziót. A Balaton legnagyobb szabad strandja, vitorlás és hajókikötője is itt található.

Port Panzió és kikötő

Az új építésű Port étterem és panzió központi helyen, a legszebb környezetben kínálja a klimatizált szobákat. A szálláshelyen ingyenes wi-fi és parkoló található.

Szabad szobák megtekintése>>

Kényelmes, klimatizált szobák a Port Panzióban

A Panzió földszintjén két étterem várja az éhes és feltöltődni vágyó utazókat. Egy A’la Carte, ahol a környék alapanyagaiból készítenek különleges, helyi ízeket őrző ételeket, saját termelésű valamint a régió borait kínálva hozzá. Illetve egy gyorsétterem is rendelkezésre áll, ahol a balatoni nyaralás klasszikusait fogyaszthatjuk. Igazi gasztronómiai élmény ide betérni! Reggel széles kávéválasztékkal és reggelivel, délben és este koktélokkal várnak mindenkit.

Lazac steak lime-os-kapros rizottóval

Túrógombóc újragondolva

Természetesen jó balatoni borokat is tudunk kóstolni egy finom étel mellé! Köszönhetően Gróf Széchenyi Imre kormánybiztosnak, a filoxéra-vész után három-négy év alatt újra élvonalba kerültek a táj borai a hazai és külföldi piacon egyaránt. A Port Étterem és Panzióban a Balla pincészet a Merlot Rozétól a Zöld Vetelinig, a számomra nagy kedvenc Cabernet Savignonig felsorakoztatta Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő legjobb borait.

Esti hangulat

Programlehetőségek:

Csónakbérlés (1 m távolságra), Hajózás (1 m távolságra), Hajóbérlés (1 m távolságra), Hajóutak szervezése (1 m távolságra), Vízibicikli-kölcsönzés (10 m távolságra), Vitorlázás (1 m távolságra), Kerékpárkölcsönzés (500 Ft/alkalom 1500 m távolságra), Horgászás, Túra lehetőségek (1 m távolságra)

Ajánlom csoportok, baráti társaságok és családok számára egyaránt. A kikötő révén a mediterrán hangulat itt garantált!

Balatonmáriafürdő

További látnivalók a környéken:

Balatonberény – Keresztelő Szent János gótikus templom

Ha Anjou-kor és gótika, akkor mindenképp látogassatok el Balatonberénybe, ahol az 1350 körül épült római katolikus templom a magyar gótika kevés fennmaradt épületemlékeinek egyike. A mai templom helyén már a 13. században is állt szentély. A török után a Hunyady család újjáépíttette 1733 körül. Egyedülálló a templomkert is, amely ma is őrzi a 18. századi kertépítészeti stílus jegyeit, és tiszteletünket tehetjük az árnyat adó fák alatt annak a Szent Vendelnek, akinek kultuszát valószínűleg a 18. században hazánkba érkező németajkú telepesek hozták magukkal.

Bokros-hegy

Balatonberény és Balatonkeresztúr között található botanikai érdekességet szeretnék ajánlani. A római katolikus temető szomszédságában levő szőlőhegyen, a Magyarországon rendkívül ritka virágos élősködő, a „Nagy szádor” a „Recés szádor”, valamint az igen látványos, kék virágú „Erdei gólyaorr” populációja csodálható meg. Talán kevésbé elfogultan is mondhatom, hogy a legszebb kilátás innen nyílik a Balatonra.

 Szállásfoglalás a Port Panzióban >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%