Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki víkend

Hol található a Drága örökösök vidéki otthona, Ökörapáti?

1 perces olvasási idő

Ötös voltál földrajzból és betéve ismered hazánk tájait, mégsem tudod elhelyezni a térképen Ökörapátit? Ne aggódj, ez nem véletlen, Ökörapáti ugyanis nem létezik! Az RTL Klub legújabb sorozatát, a Drága örökösök című filmet nem egy valódi faluban, hanem díszletek között forgatták: a házakat, utcákat, sőt még a kocsmát és a postát is kifejezetten a film kedvéért építették fel.

Ökörapáti, a legfiatalabb magyar falu

Míg a korábbi RTL-es sorozat, A mi kis falunk valódi helyszínen, az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken játszódott, addig a Drága örökösök forgatási helyszíne egy 14 házból álló díszlet. A „fiktív falu” megépítése olyannyira jól sikerült, hogy a sorozatot elnézve valóban olyan érzésünk lehet, mintha egy takaros magyar faluban játszódna a történet. Az utcákon szépen felújított parasztházak sorakoznak, az udvarokon állatok szaladgálnak, a közösségi élet pedig a vegyesboltban, illetve a kocsmában zajlik.

Hiába tűnik élethűnek, Ökörapátit sajnos nem lehet felkeresni, ellenben ajánlhatunk néhány hazai települést, ahol hasonló vidéki életérzésben lehet részed.

5 falu, amely akár Ökörapáti forgatási helyszíne is lehetne

Magyarpolány – Király Ház

A Bakony délnyugati lejtőin elterülő, erdőkkel övezett Magyarpolány akár forgatási helyszín is lehetett volna, hiszen a sváb településen közel 100 tornácos bakonyi parasztházat számolhatunk meg. A házak mindegyike műemléki védettséget élvez.

A bakonyi parasztházakra jellemző stílusban épült a Király Ház is, amely összesen 10 vendéget tud fogadni. A macskalépcsős oromzatú épület három szobájához külön fürdőszoba, WC tartozik.
További részletek >>

Vágáshuta – Parázs Vendégház

Borsod-Abaúj-zemplén megye egyik legszebb fekvésű település Vágáshuta, amelynek nem csak természeti környezete, hanem épített öröksége is egyedülálló. A történelmi Abaúj vármegye egykori határán, a zempléni erdők között megbújó község hagyományőrzése példaértékű, az évről évre megrendezésre kerülő falunap, főzőverseny, közös ünnepségeken való részvétel a falu kulturális életének szerves részét képezik.

A Parázs Vendégház Vágáshuta csendes részén, a hegy tetején helyezkedik el, páratlan panorámát nyújtva a környékre. A vendégház emeletén egy 5, illetve egy 3 ágyas szoba találhat, a földszinten egy kétágyas szoba mellékhelyiséggel, fürdőszobával, a nappali-étkező, illetve konyha kapott helyet.
Még több fotó a szállásról >>

Óbánya – Kéktúra Vendégház

Magyar Svájcnak is nevezik a Baranya megyei falut, köszönhetően hegyvidéki fekvésének és sváb lakosságának. A két domb között fekvő Óbánya zsákfalu, egyetlen utcájának házai között gyorsfolyású hegyi patak fut végig.

Óbánya és környéke népszerű kirándulóhely, területén jelzett turistautak kereszteződnek, többek között az Orszgos Kéktúra is. Ebben a festpi környezetben fekszik a családi vállalkozásként működő vendégház, amely összesen 7 fő elszállásolására ideális.


Kattints a további részletekért >>

Villánykövesd – Flórián Vendégház

Villány szomszédságában található ez az apró Árpád-kori település, Villánykövesd, amely gyönyörű, két szintben meghúzódó pincesorral, kedves pincegazdákkal és finom borokkal várja a látogatókat.

Itt található a családias hangulatú, felújított épület, a Flórián Vendégház, ahol 5 darab 2 személyes (pótágyaztható) szoba és kamerákkal felszerelt parkoló áll a vendégek rendelkezésére.


Foglald le most a villánykövesdi szállásod! >>

Hollókő – Nefelejcs Vendégház

Talán senkinek nem kell bemutatni Nógrád megye tündéri kis települését, Hollókőt, amely Magyarország egyetlen falujaként szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Az Ófalu központjában, a domb tetején kialakított „szigeten” áll a fatornyú, zsindelyes templom, mellette sorakoznak a fehérre meszelt felújított parasztházak, megőrizve ezzel a tradicionális palóc falvak képét. Festői látvány!

„Hollókő: mintha mesébe csöppenne az ember. Ennek a mesevilágnak a közepén van ez a csodás szálláshely: az autentikus népi világot ötvözve a maximális kényelemmel. A vendéglátók kedvesek, rugalmasak. A ház elhelyezkedése nagyon jó, minden csak pár lépésre van tőle. Belecsöppentünk a falu mindennapjainak közepébe, és ez az érzés a szívünkig hatolt.”  (vendégértékelés)


Még több fotó a szállásról >>



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%