Téli tájolóCsaládi kiruccanásHegyek-völgyek

A világ legnagyobb hólabirintusa épült Zakopane-ban

1 perces olvasási idő

Csodálatos Jégvarázs-birodalom rejlik Lengyelországban, a lélegzetelállító Zakopane városában. A Magas-Tátra 2019-ben sem tagadta meg önmagát, és egy különleges téli attrakcióval, a mesés hólabirintussal várta a látogatókat.

Hólabirintus a Magas-Tátrában

Hólabirintus, avagy a természet szabadulószobája

Néhány évvel ezelőtt Sitarz Jarek és Artur Haber alpesi síelők álmodtak egy nagyot Európa közepén, és egy csapat hóépítővel megalkották a lengyelországi SnowLand labirintust. 2019. év végén immár ötödik éve építették meg a világ legnagyobb téli turisztikai attrakcióját Zakopane településen. Az első ilyen típusú projekt a 2015/2016-os téli szezonban jelent meg két és fél ezer m2-nyi területen, ahol 40 jégvágó munkás több mint hatezer hótömböt vágott ki.

Snowlandia hólabirintus és jégvilág
A hólabirintus márciusig tart nyitva

A munka azonban nem volt egyszerű. Már az építés kezdetekor problémák merültek fel, hiszen a lélegzetelállító építményhez megfelelő mennyiségű és minőségű jég, illetve hó kellett. Ehhez pedig egyrészt állandó fagyra, csapadékra illetve hóra, hóágyúra volt szükség. Így történt, hogy SnowLandia elszánt munkatársai heteken át dolgoztak az egyedülálló látványosságon, s a szokatlanul enyhe hőmérséklet ellenére is megnyithassák a látogatók előtt a labirintus kapuit.

A látványosságok és a SnowLandia Hólabirintus tervezett megnyitása 2020. JANUÁR. 15.

(pontosabb info az attrakció Facebook oldalán)

Ha most nincs tervben a Zakopane hólabirintus, tippeld meg itt, melyik a helyes út, amelyikkel célba érhetsz!

Mini állatkert, szánkópálya és a Hókirálynő palotája

Akár Guinness-rekord is lehetne, hiszen az ilyen jellegű alkotások között ez a legnagyobb: idén a hólabirintus területe kb. 3000 négyzetméterre sikerült. A kétméter magas falú, kanyargós folyosókban haladva pedig egyszerre érezzük magunkat az ókori mítoszok világában és a francia kertek útvesztőiben. Esténként pedig a labirintust színes fényekkel világítják meg, ezzel fokozva az addig is szédületes varázslatot.

A Hókirálynő palotája a hólabirintus szomszédságában

Itt azonban nem ér véget az ámulat! A labirintus szomszédságában mini állatkert (a hét minden napján 10.00-16.00-ig nyitva), szánkópálya, bobpálya és a Hókirálynő palotája várja a látogatókat, ahol különféle szobrokat, hóból és jégből készült domborműveket csodálhattok meg a hét minden napján 10.00-21.00 között.

Fontos információk

A normál jegy ára kb. 1000 Ft, de családi jegyeket is vásárolhattok, amelyek a többi látnivalókkal is kombinálhatók. A pozitív hőmérséklet mellett a jégépület egy idő után természetesen olvadni kezd és eltűnik, de a világrekord méretű hólabirintus várhatóan márciusig tart majd nyitva.

Cím: Józefa Piłsudskiego 38, 34-500 Zakopane

Jó hír, hogy Zakopane Budapestről Szlovákián át kb. öt órányi autóútra fekszik, így viszonylaf rövid időn belül juthattok el Európa egyik legszebb téli látványosságát és téli sportélményét nyújtó városába.

Szállást keresel Zakopane városában?

Hotel Willa Pod Skocznią Zakopane  ***

zakopane
Hotel Willa Pod Skocznią Zakopane***

A személyzet nagyon kedves volt, beszéltek angolul. A szoba tiszta, igényes és kényelmes volt. A reggeli bőséges és finom. A hotel pedig szép, otthonos és barátságos. Kb. 10-15 perc sétára van a belvárosi sétáló utcától.

Willa Orla Zakopane

Willa Orla Zakopane

„Mindenki nagyon kedves és mosolygós, jó kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak az esős napokra is”

Willa Malinowa Zakopane

zakopane
Willa Malinowa Zakopane

A ház gyönyörű és tiszta. A vendéglátók kedvesek. A reggelinél hatalmas a választék. A ház egy kis csendes utcában fekszik hihetetlen kilátással a hegyekre, mindössze 10 perc sétára a központtól. Nagyon elégedetten távoztunk, s valószínűleg visszajáró vendégek leszünk!

Tölts el egy hosszú hétvégét Zakopane környékén! További szállásokat itt találsz>>

Kandallós szálláshelyek Lengyelországban>>

/fotók: www.snowlandia.pl/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%