ÍzkalandBalaton 111Balatoni élményekBalcsiNyári vakáció

Hol van a legjobb pizza a Balatonnál?

2 perces olvasási idő

Dolce far niente, azaz édes semmittevés – tartják az olaszok, amihez hozzátartoznak a fergeteges olasz tésztaételek, desszertek és természetesen a kávékülönlegességek is. Tudni szeretnéd, hol van a legjobb pizza a Balatonnál? Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol kemencében sült pizzák, rendhagyó feltétek és egyedi hangulat vár. 

10 tipp, hol van a legjobb pizza a Balatonnál

Egy Csipet Nápoly, Siófok

Siófok nemcsak a hajózási lehetőségekről, a víztoronyról és a Petőfi sétányról nevezetes, hanem az Egy Csipet Nápoly reggeliző és pizzériáról is. 

A kutyabarát hely Balatonszéplakon várja azokat, akik szívesen megismerkednének a finom, légiesen könnyű nápolyi pizzákkal, amelyeknek a tésztáját eredeti olasz recept alapján kovásszal és minőségi liszttel készítik, majd pedig 3 napig érlelik. A feltéteknek, sajtoknak és a barátságos kiszolgálásnak köszönhetően garantáltan visszatérő vendég leszel náluk. 

Cím: 8600 Siófok, Vécsey Károly utca 23.

Egy Csipet Nápoly, Siófok

Top éttermek a Balaton déli partján >>

Maurus Étterem és Borbár, Balatonfüred

A balatonfüredi Maurusban minőségi alapanyagokból készülő, nápolyi stílusú pizzákat kínálnak. A hagyományosabb pizzák mellett olyan különlegességeket is kóstolhatsz itt, mint például a Pistacchio pizza, ami tejszínes-zöld pesztós krém, pecorino sajt, fior di latte sajt, pisztáciás mortadella és tört pisztácia tökéletes elegye. Emellett találsz itt még szarvasgombás pizzakülönlegességet is. Ha a főétel után édességre vágysz, akkor érdemes megkóstolni a természetes alapanyagokból készült fagyijaikat, vagy például a vendégértékelésekben rengeteget dícsért somlóit is.

Cím: 8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány 6.

Látnivalók és programok a közelben >>

Pizzéria Giovanni, Balatonlelle

A Pizzéria Giovanni nevéből is már következtethetsz arra, hogy egy olasz étteremről van szó, viszont arra kevesen számítanak, hogy egy egyszerű apartmanház egyik részéből kialakított vendéglátóhelyen ilyen isteni, autentikus pizzát készítenek

A választék igen széles, a vegetáriánustól kezdve egészen a húsimádóig mindenféle ízvilággal találkozhatsz. A Balaton déli partján kirándulsz? Ide muszáj betérned!

Cím: 8638 Balatonlelle, Úszó utca 87.

Pizzéria Giovanni, Balatonlelle

Mit nézz meg Balatonlellén? >> 

Giuseppe Pizzéria, Keszthely

Régi vágyad, hogy felkeresd a keszthelyi kastélyt és a város sétálóutcáját? Mindkettőhöz közel fekszik a Giuseppe Pizzéria, ahol Keszthely legjobb kemencében sült pizzáit teszik a tányérodra. 

Az olasz életérzésről a kiváló alapanyagok, a széles választék és autentikus olasz ízvilág gondoskodik, ráadásul a pizzákon kívül levesek, olaszos tésztaételek, grillezett finomságok és tiramisu is kapható.

Cím: 8360 Keszthely, Rákóczi út 22.

Giuseppe Pizzéria, Keszthely

Top cukrászdák a Balaton körül >>

Három Majom Bisztró, Balatonalmádi

Ha közel áll hozzád a Balaton, a nápolyi pizza és a közel-keleti ételek ízvilága, akkor feltétlenül el kell látogatnod a Három Majom Bisztróba, ami Balatonalmádiban található, sétatávolságra a magyar tengertől. 

A pizzaválasztékban mindenki rátalálhat a kedvencére, ráadásul sokak örömére a vega és vegán fogások sem hiányoznak az étlapról. Ez a hely egészen egyedi, muszáj benézned, ha Almádi környékén jársz. 

Cím: 8220, Balatonalmádi, Városház tér 4. 

Laktózmentes tippek a Balatonnál >>

Pavilon, Balatonboglár

Ha egy jó hangulatú beülős helyet keresel kerthelyiséggel, ahol olyan hangulatosan keveredik a magyar retro és az olasz gasztronómia, hogy lehetetlen nem megszeretni, akkor a Pavilon a kedvenced lesz. 

Élesztős és kovászos tésztákat is gyúrnak, amikből mennyei pizza és bruscetta készül, méghozzá hétféle feltéttel. A tésztaételek titka a minőségi, autentikus alapanyagok használata, és a hely egyedi bája.

Cím: 8630, Balatonboglár, Kodály Zoltán utca 45-49.

Látnivalók a környéken >>

IL Monte Pizzéria, Badacsonytomaj

Akár a családdal, akár a barátokkal pihensz a Balatonnál, a szezonálisan nyitva tartó pizzéria a Badacsony lábánál remek választásnak bizonyul majd ebédhez és vacsorához. 

Az étterem hangulata és a vendégszeretete máskor is visszacsalogat majd a pizzázóba, ahol a pizzák mellett balatoni borok és ízletes desszertek is színesítik az étlapot. 

Cím: 8261, Badacsonytomaj, Park u. 3.

IL Monte Pizzéria, Badacsonytomaj

Gluténmentes helyek a Balatonnál >>

Stég Pizzéria Étterem, Tihany

A Balaton északi partján az egyik legszebb és legnépszerűbb település Tihany, ahol egy kellemes séta után biztosan szívesen eszel majd egy pizzát a Stég Pizzériában. 

A sétálóutcáról nyíló hely házi készítésű, kemencében sült pizzákat is kínál, a pizzád mellé pedig a Balaton legkiválóbb boraiból válogathatsz, de érdemes megkóstolni a frissen facsart gyümölcsökből készült házi limonádét is. 

Cím: 8237, Tihany, Kossuth Lajos u. 18. 

Programtippek a közelben >>

Vulcanus Pizzabár, Tapolca

Nápolyi stílusú pizzák, friss tészta, tenger gyümölcsei, tapasok, koktélok, prémium borok és kávékülönlegességek teszik emlékezetessé a látogatást a tapolcai pizzabárban. 

Az árak igen kedvezőek, az alapanyagok változatosak és frissek, a hely hangulata pedig modern és vidám. Ha a pizzalapot böngészed, találsz szarvasgombakrémes, tonhalas és tigrisrákos pizzát is. 

Cím: 8300, Tapolca, Fő tér 19.

Top éttermek a Balaton északi partján >>

GianPiero’s Étterem, Balatonboglár

A Gianpiero’s Étterem Balatonboglár legszebb helyén, a Parti sétányon helyezkedik el csodálatos, zöld környezetben, a több százéves platánfák adta árnyékos helyen. 

A Gianpiero’s Étterem a kezdetektől fogva készít pizzát, így az olasz ízek szerelmeseinek biztosan nem lesz csalódás a hely. Az itallapon a Dél-Balatoni borvidék legjobb borai kaptak helyet, sőt, koktélok közül is válogathatunk.

Cím: 8630, Balatonboglár, Parti stny. 13.

GianPiero’s Étterem, Balatonboglár

Top 12 panorámás étterem a Balaton partján >>

Már nem kérdés, hol van a legjobb pizza a Balatonnál, csak a tökéletes szálláshelyet keresed mellé? Nézelődj nálunk, a Szallas.hu színes kínálatában >>

(Képek: Szallas.hu, instagram.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
118 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Így szerezz 10% kedvezményt az éttermi fogyasztásodból!  

    2 perces olvasási idő
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Így pancsolj olcsóbban! – 10 fürdő, ahol kedvezményt kapsz Szallas.hű! tagként

    2 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Háromhuta, egy imádni való kis falu a Zemplénben

    2 perces olvasási idő