BalcsiBarátokkal

Balaton, ahogyan még biztosan nem láttad – Hőlégballonnal a magyar tenger felett

2 perces olvasási idő

Azok, akik azt hiszik, már a Balaton minden szegletét ismerik, és nem lehet nekik újat mutatni, most talán mégis felkapják a fejüket, mert egy nem mindennapi programajánlót hoztunk. Aki bevállalja, most úgy láthatja a Balatont, ahogy eddig még biztosan nem látta: madártávlatból. A hőlégballonozás az egyik, ha nem a legkülönlegesebb balatoni program, amit csak el lehet képzelni!

Balatoni hőlégballonozás a Szallas.hu ajánlásával: Balaton Ballooning – Cserszegtomaj

Hőlégballonból csodálni a tájat felejthetetlen élmény, mert a páratlan látvány mellé még társul egy olyan adrenalin löket is, amit csak a ballonozás élménye tud nyújtani.

A Balaton Ballooning nem csak az ország, hanem a világ egyik legtapasztaltabb, nemzetközi hátterű balloncége, akiknél az első és legfontosabb a biztonság.

A hőlégballonozásban ugyanis mindig van egy kis rizikó, hiszen a repülést sok minden befolyásolja, és az útvonal nagyban függ a szélviszonyoktól. Éppen ezért érthető módon csak akkor tud az ember kizárólag az élményre koncentrálni, ha valóban profi kezekben van az irányítás.

Biztonságos hőlégballonozás a Balaton felett

A Balaton Balloning nagy hangsúlyt fektet a tripla biztonságra, aminek az egyik legfontosabb pontja, hogy hivatásos, főállású ballonpilótákkal repülnek, akik mögött már több mint 7000 óra repülés áll.

Az ország legnagyobb, legújabb és legbiztonságosabb, 18 személyes ballonkosarával repülnek, melyben még biztonsági öv is található, a szükséges felszerelések pedig egytől egyig első kézből, a gyártóktól származnak.

Balaton, ahogyan még biztosan nem láttad – Hőlégballonnal a magyar tenger felett
18 személyes ballonkosár

A tripla biztonság harmadik elemére talán sokan már nem is gondolnának, de fontos a biztosítás is! Az utasok egy kifejezetten légiközlekedési biztosítással foglalkozó német biztosítótársaságánál vannak nagy összegre biztosítva. Biztonsági okokból 6 éven aluli gyermekeket nem szállítanak.

Mindezek mellett pedig az utasoknak felszállás előtt egy biztonsági oktatást is tartanak, hiszen fontos, hogy mindenki kövesse a pilóta utasításait és tisztában legyen azzal, hogyan is működik ez az egész.

Balaton, ahogyan még biztosan nem láttad – Hőlégballonnal a magyar tenger felett
Indulás!

Hogyan zajlik egy hőlégballonos út a Balaton felett? – Tudnivalók és hasznos tanácsok

Hőlégballonozni nagy kaland, hiszen még azt sem tudni, pontosan hol fog földet érni, mivel a szél ezt nagyban befolyásolja. Az viszont biztos, hogy aki bevállalja, annak örök élmény lesz, mert láthatja madártávlatból (1000-1500 méter magasból) a Balatont, a Kis-Balatont, a Hévízi-tavat és a Balaton-felvidék tanúhegyeit is.

A 18 fős hőlégballonban igaz, nem lehetsz kettesben a pároddal, de a romantikus hőlégballonozásról nem kell lemondani, mivel általában késő délután, kora este indulnak a sétarepülések, és a körülbelül 1 órás utazás napnyugta előtt ér véget. Így a Balaton egyik legromantikusabb arcát láthatják az utasok: meseszép naplementékben repülhetnek a víz felett. Bár kétségtelen, hogy maga a program kifejezetten romantikus, mégsem ajánlott a „randiöltözet”, helyette a hangsúly a kényelmes viseleten van. A kényelmes, sportos ruházat, és szintén kényelmes cipő ajánlott, hiszen a kosárba be is kell mászni, majd egy órát kell állni és néha egyensúlyozni benne. Felesleges csomagokat nem lehet felvinni a fedélzetre, személyenként csak egy kamera vagy fényképezőgép, illetve telefon engedélyezett.

A starthely fix, a hévízi MOL kútnál van a találkozó, az útvonal és a landolás pontos helyszíne pedig majd menet közben kiderül. Ugye, milyen izgalmasan hangzik!? Az egész program körülbelül 3 órás, és a biztonsági oktatással kezdődik, majd következik a ballon felfújása. Maga a repülés körülbelül egy órás, a megtett táv és a landolás helye pedig leginkább az időjárási viszonyoktól függ. Megijedni azonban nem kell, senkit nem fognak egy kietlen mezőn hagyni, mert a földi személyzet egy szállítójárművel követi a ballont. A kaland a landolással még nem ér véget, a vendégek a sikeres utazást egy pohár pezsgővel koronázzák meg, és egy kis ceremónia keretében mindenki kap egy személyre szóló oklevelet is.

Balaton, ahogyan még biztosan nem láttad – Hőlégballonnal a magyar tenger felett
Hőlégballonnal a naplementében

A Balaton Ballooning árai, és a benne foglalt extrák

A hőlégballonozás ára nem csak a repülést, hanem a már említett biztosítást, biztonsági oktatást, a pezsgőzést, az oklevelet és a landolás helyéről a kiindulópontra történő transzfert is tartalmazza. Mivel időjárás függő, hogy fel tud-e szállni a hőlégballon, így előrefizetés nincs. Az anyagiak rendezésére a leszállást követően a pilótánál kerül sor készpénzzel, bankkártyával vagy OTP Szép-kártyával.

Az aktuális árak:

  • Elő- és utószezonban 44000 Ft felnőtteknek, 6-14 év közötti gyerekeknek 30000 Ft
  • Főszezonban felnőtteknek 49000 Ft, gyerekeknek 34000 Ft

A repülésről készül videófelvétel és fotó is, melyeket külön díj ellenében lehet megvásárolni.

Így spórolhattok: ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok le a hévízi vagy cserszegtomaji szállásotokat, minden jegytípus árából 15% kedvezményt kaptok.

Szállástippünk:

Mivel a hőlégballon starthelye Hévízen van, így a legpraktikusabb itt szállást foglalni, vagy a közeli Cserszegtomajon.

Balaton, ahogyan még biztosan nem láttad – Hőlégballonnal a magyar tenger felett
A Balaton madártávlatból

További hőlégballonozási lehetőségek a Balatonnál

Akiknek Hévíz kevésbé ideális helyszín, a Balatonnál még 2 másik szolgáltató közül is választhatnak. Az egyik bázisa Siófokon, a másik pedig Balatonfüreden és Balatonföldváron van van.

Hőlégballonozás Siófoknál

A MolnAir Ballooning ballonjai a Siófoki repülőtérről indulnak, a repüléseket pedig napnyugtára és napkeltére időzítik. Bővebb információ ITT.

A legjobb szállások Siófokon >>

Landolás

Balatonfüredi és balatonföldvári hőlégballonozás

A ballooning4YOU 2 balatoni helyszínről is indít hőlégballonokat, így választhatunk balatonfüredi vagy balatonföldvári starthelyet is. Bővebb információ ITT.

Extra hőlégballonos tipp

Hőlégballonozni nem csak a Balatonnál tudtok, ha szintén valami igazán különlegesre vágytok, látogassatok el Szekszárdra és repüljetek a Gemenc Hőlégballon SE-vel a Gemenc és környéke gyönyörű vidéke felett. Itt van lehetőség páros repülésre is, melynek díja 2 főre 120.000 Ft.


Ti be mernétek vállalni, hogy hőlégballonnal megcsodáljátok felülről a Balatont?

Tovább a Balaton Ballooning oldalára >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%