Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásÍzkalandKülföldi kalandokTavaszi zsongás

Hotel OTP Birkenhof**** – Magyaros vendégszeretet Karintiában

2 perces olvasási idő

Még haza sem értem a Hotel OTP Birkenhofban eltöltött hétvégéről, máris hívtam a kisgyerekes barátnőimet, hogy elmeséljem: van számukra egy remek szállásjavaslatom. Jól tudom, milyen nehéz manapság olyan hotelt találni, amely minden családtag igényeinek megfelel és ár-érték arányban is ideális, ezért amikor gyöngyszemre bukkanok, azonnal elkezdem „reklámozni” az ismeretségi körömben. A magyarországi kínálatot jól ismerem, ezen az oldalon is sokat foglalkoztunk a hazai wellnesshotelekkel, de mi a helyzet a nyugati szomszédainknál?

Hotel OTP Birkenhof****

Bad Kleinkirchheim

Budapesttől 520 km-re, Bad Kleinkirchheimben találtam rá a Hotel OTP Birkenhofra, amely Karintia tartomány egyik legszebb részén, alpesi környezetben fekszik. Magyarországról érkezhetünk az A2-es osztrák autópályán haladva, Klagenfurt felől, vagy aki kedveli a vadregényesebb tájat és akár 2000 méter magasan is szívesen autózik, Muraut érintve is „leereszkedhet” az 1100 méteren fekvő Bad Kleinkirchheimbe. A település télen igazi síközpont remek pályákkal, felvonókkal és hüttékkel, de nyáron sem lehet itt unatkozni, köszönhetően a csodás kirándulóhelyeknek és a gyógyfürdőknek.

Hotel OTP Birkenhof**** télen

 

Hotel OTP Birkenhof

A négycsillagos szállodába belépve az volt a benyomásom, mintha rég nem látott ismerősökhöz érkeztem volna látogatóba. A recepción magyarul üdvözöltek és az egész helyet átjárta egy családias, közvetlen légkör, amely végig kísérte az ottlétet. Miután sikerült -véletlenül- rossz emeleten kiszállni a liftből, egy vendég azonnal a segítségemre sietett, a folyosón pedig egy (szintén vendég) kislány szólított meg egy elhagyott játéka miatt. Ilyen barátságos fogadtatás után foglaltam el a tágas és ízlésesen berendezett szobát, ahol igazi alpesi hangulat fogadott föld színű bútorokkal, a falon tájképekkel és egy modern, zuhanyzós fürdőszobával.

A szobához tartozó erkély az elengedhetetlen muskátlikkal és a hegyekre néző kilátással valóban úgy tűnt, mintha egy katalógusból lépett volna elő. És a látvány másnap reggel, szikrázó napsütésben csak tovább fokozódott!

Kilátás a szobából

Wellness hotel lévén nem hiányozhatott a strandtáska, köntös, a szaunalepedő és a törülköző bekészítése sem, a kedvencem pedig az ajtón függő túrazsák és esernyő volt. Ilyen figyelmességgel csak ritkán találkozni!

Gasztronómia

A családias hangulat a reggelinél, az étteremben is tovább fokozódott, hiszen a pincérek, szakácsok is magyarul szólnak a vendégekhez, akik külön, névre szóló asztalok mellett élvezhetik a karintiai és magyar konyha remekeit.

A kínálatban saját sütésű friss kenyér, házi lekvárok, sütemények, helyben sütött pékáruk is szerepelnek a jól ismert ételek mellett, de érdemes megkóstolni a karintiai sajtokat és tejtermékeket is. A büfévacsorák és a népszerű grillestek mellett a hét egyik fénypontja a pénteki elegáns gálavacsora, amikor is zongora kíséretében kóstolhatjuk végig a több fogásból álló, különleges menüsort.

TIPP: A Hotel OTP Birkenhofban annak sem kell aggódnia, aki ételallergiában vagy- intoleranciában szenved, számukra igény szerint készítik el az ételeket.

Családbarát wellnesshotel

A karintiai hotel a kisgyerekes családok álma, hiszen itt minden adott ahhoz, hogy a különböző korú gyerekek és szüleik is jól érezzék magukat. Igény esetén a szobába babaágyat és ágyneműt, kiságyat, pelenkázó asztalt, fürdető kádat, bilit, baby phone-t vagy cumisüveg melegítőt lehet kérni, de babakocsit is igénybe lehet venni (utóbbi igencsak megkönnyítheti a pakolást).

Az étteremben etetőszék, gyermek evőeszközök és gyermekmenü várja a legkisebbeket. Nagyobb gyerekek élvezhetik az udvaron kialakított hatalmas játszóteret, az uszodában lévő medencéket, elidőzhetnek a játszósarokban vagy PS-en is összemérhetik a tudásukat.

Szállásfoglalás >>

Feltöltődés és pihenés a Hotel OTP Birkenhofban

Ausztria legdélebbi tartománya rengeteg látnivalót és programot kínál az ideérkezőknek. A szálloda vendégei akár egyéni, akár szervezett programok keretében is felfedezhetik a környéket, legyen szó túravezetésről, fáklyás kirándulásról, borkóstolóról vagy bowling versenyről.

TIPP: Tavasztól őszig érdemes kipróbálni az elektromos kerékpárokat, amelyek pillanatok alatt elrepítenek a magasabban fekvő helyekre is!

Bad Kleinkirchheimben rossz idő esetén sem kell kétségbe esni, hiszen a Hotel OTP Birkenhof wellness részlege akár egész napos elfoglaltságot jelenthet az egész családnak. Míg nyáron a medence melletti teraszon napozhatunk, télen a hófödte hegyek látványában lehet gyönyörködni a hatalmas üvegablakokon keresztül. A wellness-oázisban impozáns úszómedence, meleg vizes ülőmedence, dézsazuhany található, valamint élvezhetjük a finn szauna, a gőzkabin, az infraszauna jótékony melegét is. Aki pedig testi-lelki kényeztetésre vágyik, különleges masszázsok közül válogathat.

Kinek ajánlom?

Kisgyerekes családoknak, baráti társaságoknak, romantikára vágyóknak, idősebb korosztálynak… Egyszóval mindenkinek, aki alpesi környezetben, négycsillagos kényelemben szeretne pihenni, feltöltődni és felfedezni Ausztria egyik legszebb vidékét.

Kedvező csomagajánlatok a szallas.hu oldalán >>

Aktív kikapcsolódás Karintiában

A hotel recepcióján is beszerezhető a Karintia-kártya, amelynek segítségével több mint 100 környékbeli látnivalót lehet ingyenesen vagy kedvezményesen megtekinteni. Felvonók, élményfürdők, alpesi állatparkok, múzeumok, hajóutak, panorámautak, kiépített szurdokok és számtalan további látványosság látogatható a kártyával. Ne hagyjátok ki!

Bonsai Múzeum, Seeboden

TOP 10 látnivaló Bad Kleinkirchheim környékén (többségük Karintia-kártyával ingyenes):

  • Bad Kleinkirchheim hegyi felvonó
  • Nockalmstrasse panorámaút
  • Millstatter See hajókirándulás
  • Alpesi vadaspark, Feld am See
  • Heidi Élménypark, Falkert
  • Bonsai Múzeum, Seeboden
  • Porsche Múzeum, Gmünd
  • Turrach Nocky Flitzer
  • Majomhegy és Landskroni vár, Villach
  • Málta völgyi víztározó és a hegyi vízi élménypark, Malta

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%