Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Wellness és fesztiválhangulat a Hotel Eger & Parkban

1 perces olvasási idő
Hotel Eger & Park ****

Aki egyszer ellátogat Egerbe, soha többé nem akar majd elmenni vagy ha mégis, garantáltan visszajáró vendég lesz. Itt a nyár, a romantikus hangulatú kis utcák megtelnek élettel, az éttermek remek ételeket, a bisztrók és boros pincék hűsítő rozé borokat és fröccsöket kínálnak. Ezeket az élményeket egy átlagos hétvégén is begyűjthetjük, de ha szeretnénk koncentráltan megismerni és megtapasztalni Eger minden csodáját, erre a legjobb hely és időpont az Egri Bikavér ünnep!

Fotó: Egri Bikavér Ünnep / facebook

2017-ben immár 21. alkalommal rendezi meg Eger Város Hegyközsége július 6-tól 9-ig az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából,  a belváros szélén található Érsekkertben.

Fotó: Egri Bikavér Ünnep / facebook

A régió és a város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján amellett, hogy számos egri borász kínál majd kiváló borokat, többféle gasztro különlegességet kóstolhatunk a helyi éttermek kínálatában. A legjobb ételekhez és italokhoz természetesen a legjobb hotel dukál, ha nincs még szállásotok erre a hétvégére, irány a Hotel & Eger Park Hotel!

Szállásfoglalás >>

Hotel Eger & Park ****

A hotel

A hungarikummá lett Egri Bikavérhez kitűnően passzol az Érsekkert közelében lévő Hotel Eger & Park szálloda, ahol régi értékeket találunk megújult köntösbe öltöztetve.

A Park Hotel és a Hotel Eger együttesének épületszárnyaiba belépve röpke időutazáson éreztem magam. Bevallom, nem véletlen, hogy a Park Hotel felőli oldalon közelítettem, mert rögtön szerettem volna érezni a több mint száz éves, műemlék jellegű épület polgári hangulatát.

Hotel Eger & Park ****

Viszont ha valaki a barokk város hangulatával szeretne találkozni, mindenképp a Hotel Eger épületszárnyát ajánlom, hisz a komplexumban barokk stílusban kialakított szobák kaptak helyet. Egyik ámulatból estem a másikba, mert a kialakított téli kert, valamint a nyári időszakban igénybe vehető Gesztenyés terasz minden képzeletet felülmúl.

A szálloda közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik az Érsekkerttel, és ami a legvonzóbb, hogy számos program idején, így a Bikavér ünnepen is akár a saját kulcskártyátok használatával, a szálloda és a kert közötti kapun is lehet közlekedni. Nappal wellness és városnézés, este pedig fesztivál!

Hotel Eger & Park ****

A 2017-es Bikavér ünnepen mindkét zenei színpad könnyen megközelíthető a hotelből, így négy nap sokszínű zenei kínálata, önfeledt szórakozás vár mindenkit. A szállodában a felnőtt vendégek kóstolójegyet kapnak, amit a Bikavér ünnepen, az Egri Csillag Teraszon, és szálloda mellett található Fehérszarvas Vadásztanya étterem ételeire lehet majd beváltani.

Wellness

A finom borok, ételek és színes zenei kínálat fáradalmait kipihenhetjük a szállodában. Korlátlanul használhatjuk a wellness részleget, ahol úszómedence, élménymedencék, pezsgőmedence, csúszdával felszerelt gyermekpancsoló található. A szauna világában pedig a török fürdőket megszégyenítő elegancia és élmény várja a pihenni vágyókat.

Hotel Eger & Park ****

Hotel Eger & Park ****

Személyes kedvencem az oxigénnel dúsított sószoba, a jégkút, valamint az infraszauna és fényterápia előnyeit ötvöző kombiszauna (mozgáskorlátozott vendégeknek is). Az Érsekkert remek játszótere mellett pedig a szálloda is lehetőséget biztosít arra, hogy a szabadtéri gyermekjátszótéren minden szülő nyugodt, biztonságos környezetben tudhassa gyermekét, amíg ő kipiheni a Bikavér ünnep fáradalmait. Illetve ha baráti társasággal érkeztek, két koncert között akár a Park Hotel bowling pályáján is sok nevetéssel is eltölthetitek az időt.

Hotel Eger & Park ****

Hotel Eger & Park ****

XXI. Egri Bikavér Ünnep

PROGRAMOK:

Július 6. (csütörtök)

16.30 Hoffer traktor indítás (Körcsarnok, főbejárat)
17.30 BrassDance koncert
19.00 A XXI. Egri Bikavér Ünnep hivatalos megnyitója, díjátadások
20.30 Majsai Gábor – Hangulatok lemezbemutató koncert
22.30 CC és a Fekete LakkcipŐk koncert – Komár László emlékzenekar

 

Július 7. (péntek)

16.30 Hoffer traktor indítás (Körcsarnok, főbejárat)
17.30 Mező Norbert gitárvarázs
18.30 Super Starsky koncert
20.30 Balkán Fanatik koncert
22.30 Gesarol koncert

 

Július 8. (szombat)

15.00 Traktorok és veterán járművek felvonulása
16.30 Hoffer traktor indítás (Körcsarnok, főbejárat)
17.30 A Csillagszeműek Egri Tagozatának bemutatója
18.00 A Release tánciskola műsora
18.30 A 45 éves Egri Csillagok Népdalkör és az Egerszalóki Tekergő Zenekar műsora
20.00 Stereo swing koncert
22.00 A Borünnep legjobb borának, ételének kihirdetése
22.30 Sipos F. Tamás és a Retró Zóna Zenekar koncertje

 

Július 9. (vasárnap)

11.30 Szt. Donát Ünnepség Szt. Donát szobránál a Donát dűlőben, Könyörgés a jó termésért Szt. Donát közbenjárására, az Egri Csillagok Népdalkör és a Dobó Katica népdalkör műsora
17.00 Hoffer traktor indítás (Körcsarnok, főbejárat)
17.30 Operett varázs – Nagy Szilvia és Balogh András műsora
18.00 A The Hangover Band Zenekar koncertje
20.00 VII. Szepesi György Bárzenész Találkozó „Borbár” c. nyitókoncertje.
Sztárvendégek: Zalatnay Sarolta – Gáspár Laci – Farkas Gábor Gábriel – Bokor Mariann – kísér a Gonda László Quartett

 

Július 6-9. Egri Bikavér Ünnep. Hotel Eger & Park. Ott találkozunk 😉 

Ha a fesztiválhoz közeli szállást kerestek, itt tudtok hotelszobát foglalni >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%