Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Kőkapu, ahol a csend kezdődik

1 perces olvasási idő
Kőkapu Vadászkastély és Hotel***

Eleged van a wifiből? Pokolba kívánod a térerőt? Emberek helyett jobban örülnél, ha egy szarvas jönne veled szembe? Ha igen, akkor lépj ki a mátrixból és élvezd a természet csodáit főúri környezetben, ahol még a mókusok is csak az Te kívánságodat lesik. Az Észak-Magyarország érintetlen természeti környezetében található Kőkapun mindez lehetséges!

Kőkapu Vadászkastély és Hotel***

„Kőkapuzni” nem ördöngös dolog. Mindenkinél van olyan időszak, amikor semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy elbújjon a világ elől. Kiszakadjon a munka stresszes közegéből, elmeneküljön a város zajától, néhány napig ne csináljon semmit, amit egyébként a mindennapokban szokott. Ilyenkor érdemes útnak indulni egy olyan helyre, ahol testileg és szellemileg felfrissülhetünk, ahol a pihenés nem csak megnyugtató, de tartalmas is lehet, ahol a család minden tagja különleges élményeket élhet át.

A hotel környezete

A Zempléni-hegység gyöngyszeme

Észak-Magyarország keleti végén a Zempléni-hegység sok kincset rejt, legkülönlegesebb pontja Kőkapu, amit körülölel a természet és csodaszép arcát mutatja meg azoknak is, akik ritkán jutnak az erdő mélyére. A Károlyi grófok 1880-as években sziklára emelt egykori vadászkastélya a történelmet idézve bújik elő a lombok mögül, s a látványt tovább fokozza a szálloda előtt található csónakázó tó is. A kisgyermekesek és romantikusok kedvence pedig a kastély alatti sziklába fúrt alagútban közlekedő kisvonat, a Pálházi Állami Erdei Vasút.

Erdei Vasút Pálházán

Kőkapu Vadászkastély és Hotel***

A Vadászkastély svájci minták alapján épült. Falai az elmúlt közel másfél évszázad történelméről igazán sokat tudnának mesélni. Gróf Károlyi László szenvedélyes vadász lévén nagyon is tudta, hogy hova érdemes megépíteni a minden kényelemmel ellátott vadászlakot. Ma pedig a kastély öt lakosztályában az itt pihenők saját teraszról gyönyörködhetnek a meseszép panorámában, s mindeközben semmi sem zavarhatja meg a tökéletes kikapcsolódást.

Erdei szauna

A Kőkapu Vadászkastély és Hotel egyszerre biztosít elvonulást a világ zajától és XXI. századi kényelmet, valamint főúri eleganciát. Itt a romantikára vágyó jegyespár, a túlpörgetett mindennapokat kipihenni akaró topmenedzser, a kisgyermekes család és a bakancsos turista is otthonra és teljes napi elfoglaltságra talál. A Zempléni Tájvédelmi Körzet természeti környezete, a csónakázó tó nyugalma, a wifi és a mobiltelefonokat éltető térerő hiánya egyszerre nyújt testi és lelki pihenést.

Igenis fontos az együtt töltött, minőségi idő, és ennek nem feltétlenül egy óriási és iszonyú drága helyen kell lennie. A Kőkapu befogadóképesség szempontjából természetesen nem tud vetekedni egy több száz fő befogadására alkalmas szállodáéval, vendégszeretete viszont annál hatalmasabb.

Mit jelent a Kőkapu-életérzés?

Az itt töltött napok garantáltan nem fognak unalmasan eltelni, ugyanis amellett, hogy már a környezet és az idevezető út is ámulatba ejtő, számos aktív és passzív programlehetőségekkel várják a vendégeket. Ökoturizmus, vadonatúj fürdőház, bowling és biliárd, dzsip túra – egy vadregényes erdő közepén. A kikapcsolódást a szállodához tartozó Háromforrás Étterem gasztronómiai élményei teszik teljessé, hiszen a tájjellegű- és vadételek évszázados receptek alapján készülnek. A Kőkapuban nem csak a felnőttekre, hanem a gyermekek jó hangulatára is nagy hangsúlyt fektetnek, így millió elfoglaltság adódik számukra is. Amellett pedig, hogy már a helyszínen is mindenki megtalálja a számára megfelelő programlehetőséget, kiváló kiindulópont a Zemplénben található nevezetességek megtekintéséhez is. A nemrég felújított Füzéri vár vagy a híres Hollóházi porcelángyár is csak néhány kilométerre található.

Háromforrás étterem

Kőkapuzni tehát nem más, mint jól érezni magunkat az erdei állatok között sétálva, egy kis wellnesst és nagy étkezéseket beiktatva a napi pihenés közé, mindezt távol a civilizáció XXI. századi autó- és infokommunikációs szupersztrádáitól.

Kipróbálnád személyesen is? Foglald le most a szállásod >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%