Külföldi kalandok

Itt a világ első kolbászhotele! – A szálloda, ahol kolbászból van a kerítés

1 perces olvasási idő
kolbászhotel
Bratwurst, a németek egyik kedvenc eledele

A kaliforniai Napa Valley pop up hotele, a Hotella, Nutella után most Németország is előrukkolt egy kuriózummal, a hotellal, ahol kis túlzással még a kerítés is kolbászból van. Azonban, míg kaliforniai társában egyelőre csak néhány éjszakát tölthettek el a kiváltságosok, a Rittersbachban található BRATWURST hotelben bármikor van mód szobát foglalni. Azok se görgessenek tovább azonnal, akik a vegán életmód elkötelezett hívei, mert nekik is mutatunk néhány szintén különleges, ám kevésbé meghökkentő alternatívát. Kolbászhotel, víz alatti szobák és barlangszállások!

A kolbászhotel megálmodója

Claus Böbel, a Meztgerei Böbel hentesüzlet tulajdonosa gondolt egy nagyot, majd sokak megdöbbenésére álmát meg is valósította, és a 400 fős Rittersbach faluban megnyitotta hotelét, ahol minden a kolbászról (és mellette sok-sok húsos finomságról) szól.

Az elhivatott hentes már ez előtt is az egyik legnevesebb volt a szakmájában, országszerte ismerték, és szerették termékeit. 2008-ban vette át a vállalkozást apjától, majd egy nagyszabású felújítást követően a 2018-as nyitás után sikert sikerre halmozott.

Sokan őrültnek tartják, és talán kicsit az is, mindenesetre nem hétköznapi ember. Tény, hogy legtöbbször azok érnek el ilyen átütő sikereket, akik nem átlagosak, és fel merik vállalni az őrültségeiket is.

Böbel a hotel mellett lévő hentesboltban minden nap frissen készíti a családi recept alapján a különlegesebbnél különlegesebb frankföldi kolbászait, melyek között van például csokoládés, tökmagos, sajtos, kávés és mogyorós is, hogy csak a legérdekesebbeket említsük.

De nézzük, mitől olyan kuriózum ez a kolbászhotel!

A vegán életmódot folytatóknál egészen biztosan kiveri a biztosítékot, mert itt bizony minden a húsról szól. A másik tábor, a húsfogyasztók viszont egyenesen a Kánaánban érezhetik magukat, amint belépnek a BB&BB (Böbel Bratwurst Bed & Breakfast) hotel ajtaján, melynek szlogenje: „Tölts el egy éjszakát a kolbászos ég alatt!”

A szálláson és a hozzá tartozó egységekben, mint például az éterem és a bár, vagy éppen a vele szerves egységet alkotó hentesüzletben a zöld szín dominál, amit mindenféle kolbászos-húsos tematikájú dekorációval dobtak fel. Első hallásra mindez bizarr, de megnézve a hotel fotóit, mégsem megy át ez az egész ízléstelen giccsbe.

A kolbászhotelben összesen 7 vendégszoba található különféle tematikákkal, mint például Bratwurst alapanyagok, Bratwurst variációk, vagy éppen a Bratwurst történelem. A tapétán különféle húskészítmények jelennek meg, de még a párna és a szappan is kolbászt mintáz. Hogy ez utóbbi illata is olyan-e, annak még utána kell járnunk!

A BRATWURSThotel másik érdekessége, hogy a szálló vendégeket az ágyon nyomtatott kártyák várják, amiken kolbászos esti mese olvasható, amit Böbel lánya, Julia írt, akinek egyébként WurstJuly néven blogja is van.

kolbászhotel
Bratwurst is szerepel a kolbászhotel kínálatában

Természetesen a hotelhez tartozó étterem kínálatában csupa kolbászos fogás található, de akinek még vacsora után is kedve támadna csemegézni, az megteheti ezt a kolbászbárban. (A tapétát elnézegetve jó esély van rá, hogy reggelig még megéhezik az ember.)

Hasonlóan érdekes szállások, amik a Szallas.hu oldalán is foglalhatók

A BRATWURSThotel még nem szerepel a repertoárunkon, de természetesen tudunk ajánlani néhány igazán különleges szállást azoknak, akik extrém körülmények között szeretnének eltölteni néhány éjszakát.

Sirocave Barlang Apartmanok Sirokon

Aki kicsit visszautazna az időben, és szeretné kipróbálni, hogyan élhetett az ősember a barlangokban, vegye az irányt Sirok felé. Persze az őskorinál már jóval komfortosabb módon tölthet el a Sirocave apartmanjaiban néhány éjszakát, hiszen a 300 éves barlangokból kialakított lakosztályokban még klíma is van.

Corvin Hotel Gyula

Vöröslámpás feelingben lehet részük azoknak, akik a hotel Káma-szútra szobáját foglalják le, de akik családdal érkeznek, azoknak sem kell aggódni, van ugyanis Harry Potter tematikájú családi szobájuk is.

Szerencsére különleges szállásélményekért nem kell átutaznunk a fél világot, itthon is rálelhetünk néhány kuriózumra.

Neked melyik jön be legjobban?

Még több egyedi és különleges szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%