Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásÍzkalandTéli tájoló

Jönnek a farsangi mulatságok, készülj a téltemetésre!

2 perces olvasási idő

Hamisítatlan télűző vígasságot szeretnél? Most eléd varázsoljuk az ország legjobb farsangi mókáit mennyei fánkokkal, félelmetes busómaszkokkal és egyéb izgalmas programokkal. Neked csak annyi a dolgod, hogy válassz! Jönnek a farsangi mulatságok!

Jönnek a farsangi mulatságok, készülj a téltemetésre!

Farsangi mulatságok februárban

Patca: Télkergető farsangi napok

  • Időpont: február 8-9., szombat-vasárnap
  • Helyszín: Katica Tanya Élményközpont

Somogy megye igazi kis ékszerdoboza a Zselic Tájvédelmi Körzet határán fekvő Patca település. Itt található a Katica Tanya, mely egész évben remek programokkal várja a látogatókat – különösen akkor, ha gyerkőcök is vannak a fedélzeten. Farsang alkalmából 10 órától kezdődően kenyér-és langallódagasztás/sütés, kisállat simogatás, pólófestés, farsangi álarc készítés, tetkó fújás, szurikáta etetés, viaszkéz készítés, tehénfejés és fánkevőverseny is lesz. Amennyiben a Katica Tanya többi szolgáltatását is kipróbálnád, csak bíztatni tudunk: a 100 féle kültéri- és beltéri játszóalkalmatosság között biztosan megtalálod, amit keresel. Csúszdázzatok, hódítsátok meg a mászófalat, bowlingozzatok, fogadjátok el a felnőtt játszóház kihívásait vagy jó időben teszteljétek le a víziparkot és a szellőcsúszdát is és még oly sok mást… 

Jönnek a farsangi mulatságok, készülj a téltemetésre!
Katica Tanya

Itt szállj meg, ha mész: Kamilla Vendégház

Szeretnél elvonulni a világ elől és megkeresni a lelki békédet? Akkor a Patcától pár kilométerre fekvő Szennán mindezt megteheted. Az ízléses parasztház két szobájában összesen 8 főt tud fogadni, a jól felszerelt konyhában pedig sütésre és főzésre is van lehetőséged. Jó időben grillezésre, bográcsozásra és szalonnasütésre is használhatjátok a kertet, melyből lélegzetelállító kilátás nyílik a szennai dombokra. A környék felfedezésére legjobb, ha több napot szánsz, mert a túrázástól, a városnézésen át az íjászatig számtalan opció van arra, hogy jól érezd magad.

Parádsasvár: Mátrai Borotválós asszonyfarsang

  • Időpont: február 15., szombat
  • Helyszín: Parádsasvár

Hamisítatlan farsangi hangulatban lehet része annak, aki február 15-én felkeresi a Mátra egyik legszebb települését, Parádsasvárt, ahol a régmúlt hagyományait elevenítik fel a Borotválós asszonyfarsangon. A 300 éves múltra visszatekintő szokást a külhonról betelepült – főleg szlovák nemzetiségű – üvegfúvó mesterek honosították meg. A tradíció szerint ilyenkor az asszonyok az esti bálra valót a férfiak megborotválásából kalapozták össze, miközben saját magukra bajuszt pingáltak és az erősebbik nem ruháiba bújtak – így vonultak végig a falun jókedvbe burkolózva. Természetesen a fesztiválon színes maskarákból, ízletes fánkokból és forraltborból sem lesz hiány.

Itt szállj meg, ha mész: Kastélyhotel Sasvár Resort

A kifinomult elegancia és luxus jegyeit hordozza magán a Parádsasváron található Kastélyhotel Sasvár Resort, ahol három különböző épületszárny kényelmes szobáiból választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt. A hely különlegessége a föld alatt meghúzódó folyosórendszer, ami nem csupán összeköttetést teremt az épületrészek között, hanem ezáltal eljuthatsz a testi-lelki feltöltődést nyújtó wellness részlegbe. A jakuzzi, az ellenáramoltatott medence, valamint a szaunák és gőzfürdő segítségével pedig végre búcsút mondhatsz a mindennapok problémáinak. A masszázsfajták közül ne feledd el kipróbálni a bőrápoló tulajdonságairól híres csokoládémasszázst!

Nagykanizsa: XII. Országos Farsangi Fánkfesztivál

  • Időpont: február 20-21-22., csütörtök-péntek, szombat
  • Helyszín: Kanizsa Pláza

Bár a rendezvény még nem tette közzé a részletes programját erre az évre vonatkozóan, annyit már most előre elmondhatunk, hogy az édesszájúak imádni fogják az idén már XII. alkalommal megrendezendő Országos Farsangi Fánkfesztivált.

További információ: a farsangifankfesztival.hu honlapon érhető el. 

Jönnek a farsangi mulatságok, készülj a téltemetésre!

Itt szállj meg, ha mész: Smaragd Lakásapartman

Otthonos kényelemre vágysz, ahol álomra hajthatod a fejed a Fánkfesztivál után? Akkor neked találták ki a Smaragd Lakásapartmant, mely 60 négyzetméterével összesen 6 személynek tud szállást adni.  A tea és kávéfőző segítségével a lakáshoz tartozó erkélyen kortyolgathatod el a reggeli kávédat. A szálláshely a belvárostól körülbelül 15 perces sétára található, autóval pedig könnyen megközelíthető a 13.4 km-re fekvő Zalakarosi fürdő is, ahová 10% kedvezményt biztosítunk, ha a szállásfoglalásodat nálunk intézed. Ha kisgyerekkel érkeznél a Smaragd Lakásapartmanba, akkor tovább jó hírünk van: 3 éves korig ugyanis nem kell fizetni az itt töltött éjszakákért.

Győr: Barokk Bál

  • Időpont: február 8., szombat
  • Helyszín: Zichy-palota

Győr történelmi belvárosát a barokk épületek uralják, melyek múltról suttogó sikátorokkal és gazdag látnivalókkal egészülnek ki. Idén a hagyományok jegyében immár 28. alkalommal rendezik meg a győri Barokk Bált, melynek a Zichy-palota ad otthont. A különleges farsangi bál igazi időutazásra csábít, ahol a korabeli ruhákba öltözött vendégeket muzsikaszó fogadja, majd táncmester segítségével a kontratáncok világát idézik meg. Az éhes látogatóknak különleges barokk menüsorral is készülnek, amit vétek lenne kihagyni.

További információ a hellogyor.hu honlapon érhető el.

Jönnek a farsangi mulatságok, készülj a téltemetésre!

Itt szállj meg, ha mész: Golden Ball Club Wellness Hotel & Spa****

A kisalföldi megyeszékhely, Győr központjában helyezkedik el a Golden Ball Club Wellness Hotel & Spa**** , mely kifinomult ízlésvilágával és luxus szolgáltatásaival garantáltan nem fog csalódást okozni. A találkozások városában található szálloda a viktoriánus kor fényűző hangulatát idézi, az 1400 négyzetméteres wellness-szabadidő központban pedig több kikapcsolódási lehetőség is rejlik. A wellness oázisban élmény -és gyermekmedence, valamint jakuzzi is szolgálja a vendégek kényelmét, a kitűnő szauna részlegben pedig gőzkabin, infra és finn szauna is helyet kapott. A tökéletes kikapcsolódást a sótéglával kirakott pihenőszoba biztosítja. Amennyiben szeretsz sportolni, próbáld ki bátran a fitness termet és a squash pályát is, ha pedig megéhezel, akkor a szálláshely éttermében megtöltheted finomságokkal a hasad.

Busójárás Mohácson

  • Időpont: február 20-25., csütörtök-vasárnap
  • Helyszín:  Mohács

Felsorolni is nehéz, annyi programot ígér a mohácsi sokácoktól eredő téltemető, tavaszköszöntő vígasság, a busójárás. A termékenységet varázsló ünnepen maszkot húznak kicsik és nagyok, lesz busókerék vetélkedő, szabad farsangolás, valamint gyermek néptánc- és busócsoportok is tartanak bemutatókat. A hagyományos busójárási eszközökkel is közelebbről ismerkedhetsz meg a rendezvényen, ahol táncház, színpadi előadások, kiállítások és zenekarok szórakoztatják az érdeklődőket. Ha szeretnél emlékkel távozni, akkor jó hír, hogy hétvégén kézműves vásárt is tartanak, így egy darabot magaddal vihetsz az emlékezetes rendezvényről, melyet a Húshagyókedden tartandó máglyagyújtás zár a Széchenyi téren- ne hagyd ki a koporsóégetést!

Busójárás Mohácson

Itt szállj meg, ha mész: Hotel Szent János***

Mindenhez közel, a Duna partján vár rád a 49 szobával felszerelt Hotel Szent János***. A hálóhelységek ízlésesek és jól felszereltek. A Kanizsai Dorottya Múzeum 100 méterre, A Mohácsi kikötő 200 m-re, a Busóudvar Múzeum 500 méterre, míg a Busójárás helyszínei alig 600 méterre találhatók a szállodától, mely ráadásul saját étteremmel is rendelkezik, ahol a vidék izgalmas ízeibe kóstolhatsz bele, kitűnő borok társaságában.

Még több belföldi szálláshelyért – nem csak a farsangi mulatságok idején- látogass el a szallas.hu oldalára >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%