Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Télen is a fellegekben járhatsz: hazai lombkoronaösvények

1 perces olvasási idő

Tudod, mi a közös Makóban, Kaszóban és Pannonhalmában? Nem? Akkor elmondjuk: mindegyik helyszínen sétálhatsz egy-egy lenyűgöző tanösvényen, melyek a lombok fölé vagy közé nyúlnak. Látogasd meg őket: hazai lombkoronaösvények télen is!

Télen is a fellegekben járhatsz: hazai lombkoronaösvények

1. Maros Kalandpark, Makó

Csongrád megyében, a Maros partján fekszik Makó, melyet A hagyma fővárosaként is szoktak emlegetni. A település egyik különlegessége az itt található lombkorona sétány, mely 191 méter hosszú és 10 méteres magasságban kanyarog a föld felett. Itt lépésről-lépésre haladva tárja fel titkait az erdő a vándoroknak. A bejáratnál elhelyezett térkép segítségével már a séta elején megtudhatod, hogy mi vár rád. A következő szinten a Maros hullámtéri erdeinek bemutatója következik, ezután az erdő szintjeit ismerheted meg testközelből. A negyedik szintre érve a repülő ragadozók világa tárul fel előtted, majd az ötödik és a hatodik szinten a szelek szárnyán terjedő pollenekhez és a repülő élőlényekhez kerülhetsz közelebb.

Ha ritkán járod az erdőket, akkor még különlegesebb élményt fog jelenteni neked az az útmutató, mely az itteni madarak hangjának megismeréséhez segít hozzá. A lombok között sétálva az éjszakai teremtményeiről is sok hasznos információt szerezhetsz. A kilencedik szinten pedig bepillanthatsz az erdő lakóinak tetőtéri lakásaiba is. Az utolsó megállónál a Maros és Makó kapcsolatáról tudhatsz meg többet. Útközben a dzsungel függőhídon is át kell kelned és a hagymateraszon is megpihenhetsz. A 18 méter magas toronyból pedig  csúszda segítségével juthatsz le a földre. 

TIPP: Lombkoronasétány a Magas-Tátrában

Belépők: A sétányra a belépés díjtalan, a csúszdázásért 200 Ft-ot kell fizetni alkalmanként. 

Nyitvatartás:

  • Május 8-19 óra
  • Június 8-20 óra
  • Július 8-20 óra
  • Augusztus 8-19 óra
  • Szeptember 8-19 óra
  • Október 8-18 óra

Fontos! A téli időszakban a lombkorona sétány csak hétvégén nyitja meg a kapuit! A csúszda pedig nem üzemel. Eső esetén a baleset veszély elkerülése miatt a sétány zárva tart.

Itt szállj meg, ha mész: Grand Hotel Glorius Makó ****

2. Kaszói lombkoronasétány

A Somogy megyében megbújó Kaszó település igazán jó választás lehet azoknak is, akik a családdal kelnének útra. Az erdőkkel övezett község kisvasútjáról, ökoturisztikai látogatócentrumáról és vadasparkjáról is híres, de itt találod az ország egyik legszebb lombkorona ösvényét is, mely idén ünnepli 3. születésnapját. Az izgalmas tanösvényen lehetőséged lesz bepillantani az erdő élővilágába a talajszinttől egészen a sűrű lombkoronákig.

Télen is a fellegekben járhatsz: hazai lombkoronaösvények
Kaszói lombkoronasétány

Menet közben pedig izgalmas feladatokkal, interaktív játékokkal gondoskodnak az alkotók arról, hogy ne unatkozz és természetesen arról is, hogy sok információval gazdagabban térhess majd haza. Az útvonal 124 méter hosszú és 9 méter magas, az itt található függőhíd pedig még izgalmasabbá teszi a létesítményt, melynek végében egy ügyesen elrejtett les is helyet kapott, ahonnan az erdei vadakat figyelheted meg. 

Belépők: a létesítmény ingyenesen megtekinthető

Nyitvatartás: 0-24 óráig, bármikor

Itt szállj meg, ha mész: Villa Kazaw Kaszó

3. Pannonhalmi lombkoronasétány

A Győr-Moson-Sopron megyében található Pannonhalmi Bencés Főapatságot méltán emelték a világörökségi helyszínek közé. A 996 óta működő Szent-Benedek rendi monostor a Kisalföld és a Bakony találkozásánál épült fel a közel 300 méter magas Szent Márton-hegyen és ma is hazánk egyik kiemelkedő történelmi emlékhelyének számít. Környezetében épült fel 2018-ban az a majd 80 méter hosszú lombkoronaösvény, mely páratlan kilátást szolgáltat a látogatóknak.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csodahelyek by Kaprinyák Niki (@csodahelyek.hu) által megosztott bejegyzés,

A létesítmény legmagasabb pontja 14 méterrel távolságra van a földtől és jó hír a mozgássérülteknek, hogy kerekesszékkel is bejárható. A tanösvény különlegessége az alakjában rejlik, mely egy keresztény szimbólumot, halat formáz. Amennyiben Pannonhalmára mész, érdemes megnézned az itt található arborétumot is, mely ezernél is több növényfajnak és közel 150 madárfajnak ad otthont. Szombatonként pedig 50 perces vezetett túrákra is jegyet válthatsz az arborétumba. 

Belépők: a létesítmény ingyenesen megtekinthető. 

Nyitvatartás: 0-24 óráig, bármikor

Itt szállj meg, ha mész: Pannonhalmi Főapátság Vendégháza

Még több hazai szálláshelyért nézz körül a szallas.hu kínálatában! >>

(fotók: szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
67%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%