Családi kiruccanásHegyek-völgyekNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongásToplistákVidéki vendégség

Legjobb kalandparkok Magyarországon – Lépj ki a komfortzónádból!

2 perces olvasási idő

Tudtátok, hogy Magyarországon több, mint 60 kalandpark létezik? És mindegyiknek megvan a maga különlegessége, a szolgáltatások vagy éppen a környezet terén. Itt megtaláljátok a teljes magyarországi kalandparkok és programok listáját, de természetesen konkrét javaslatokat is teszünk, tematikára lebontva. Földön, vízen, levegőben, és a többi!

Legjobb kalandparkok Magyarországon

Miben különböznek a kalandparkok a vidámparkoktól?

Habár mindkettőben a szórakozáson és az adrenalinon van a hangsúly, a vidámparkkal ellentétben a kalandparkok kifejezetten az aktív, sportos kikapcsolódást kínálják. A kalandpark tehát egy olyan szórakoztató létesítmény, ahol ügyességfejlesztő és izgalmas feladatokban tehetjük próbára a képességeinket. És hogy kinek mi jut eszébe egy kalandparkról? Valószínűleg olyasmik, hogy kihívás, száguldás, tériszony, természet… Aztán persze ott a végeláthatatlan lista, hogy konkrétan mi mindent találunk a kalandparkok kínálatában, bár ez attól is függ, melyik parknak mi a specialitása. Általánosságban elmondhatjuk, hogy találunk bobpályát, mászófalat, kötélpályát, szabadulószobát, hófánkot, trambulint, kalandösvényt, canopy pályát – és még sorolhatnánk. Nem hiába hívják élményparknak is!

A bakonyi Sobri Jóska Kalandparkban kifejezetten sokféle feladat vár

Miért olyan népszerűek a kalandparkok?

A kalandparkok azért annyira közkedveltek, mert olyan extrém helyzetekben próbálhatjuk ki magunkat, amilyenekkel egyébként nem igazán találkozhatunk, hacsak mondjuk nem profi fal-és hegymászók vagyunk. És a lényeg, hogy ezekben az extrém feladatokban úgy vehetünk részt, hogy közben nem kell a biztonságunk miatt aggódni. Te választod ki, melyik feladatokat szeretnéd kipróbálni, és persze kaphatsz segítséget is. Ennél élménydúsabb kikapcsolódás aligha akad, remekül összekovácsolja a társaságot. Ezért olyan népszerű céges csapatépítő program is!

Legjobb kalandparkok Magyarországon -pesti Bókay kalandpark
Legjobb kalandparkok Magyarországon: A pesti Bókay kalandpark egyik pályája

Száguldj bobbal! – Visegrádi Bobpálya, Visegrád

Sokaknak az adrenalin egyet jelent a sebességgel; az ő számukra is bőven van programválaszték Magyarországon! Visegrádon alpesi bob és nyári bob közül választhatunk, és az itteni pálya attól egyedi, hogy egészen csodálatos környezetben száguldhatunk. Közel a Fellegvár, és a Nagyvillámra tekintő Zsitvay-kilátó is. Az esős idő sem tántoríthat el, mert olyankor plexitetőt szerelnek fel a bobra. A lesiklás 700 méteres, mintegy 6 percig tart, és számos kanyar tarkítja az utunkat. Ne felejtsünk el mosolyt villantani száguldás közben, mivel utólag megvásárolhatjuk a rólunk készült Élményfotót!

Legjobb kalandparkok Magyarországon -Visegrádi bobpálya nyári és alpesi bobbal
Legjobb kalandparkok Magyarországon: Visegrádi Bobpálya. Jobb oldalt az alpesi bobpálya, mellette a nyári bob

+ Tipp: Balatonboglár Bobpálya

Szabadulj középkori várbörtönből! – Várbörtön Legendája Szabadulós Játék, Tata

Ha szabadulószobáról van szó, a játékhoz sokat ad a helyszín. Ezúttal a tatai vár 18. századi börtön épületéből és udvarából kell szabadulni, úgy, hogy az eredeti állapoton nem történt módosítás. Optimális esetben 4 fő vesz részt a játékon, és maximum 75 percük van kiutat találni. Autentikus helyszín, izgalmas feladat, a vállalkozó szelleműeknek vagy a történelem iránt érdeklődőknek tökéletes választás!

Tatai vár - Szabadulj középkori várbörtönből! -  Várbörtön Legendája Szabadulós Játék
A tatai vár

+ Tipp: Tömlöcbástya Szabadulószoba, Szécsény

Nézelődj a magasból! – Balaton Ballooning, Cserszegtomaj

Ha a talajszint már unalmas, és fent a magasban kalandoznál, az egyik legjobb program a Balaton Ballooning. Európa egyik legnagyobb, 19 személyes hőlégballonján repülve megcsodálhatjuk a Kis-Balatont, a zalai dombokat, a tanúhegyeket és a Hévízi-tavat is. A sétarepülés körülbelül 1 órát vesz igénybe, előtte biztonsági oktatást kapunk, a legvégén, landoláskor pedig pezsgővel várnak és átvehetjük az oklevelünket! A pontos útirány az adott időjárástól függ, de egy biztos; az 1 – 1,5 km-es magasságból gyönyörű lesz a táj, bármerre nézünk is. A hőlégballonozás nem mindennapi program, éppen ezért érdemes legalább egyszer megtapasztalni!

kalandparkok Magyarországon
Balaton Ballooning

+ Tipp: BognAIR Sétarepülés, Balatonederics

Robogj kisvasúttal! – Szilvásváradi Kisvasút, Szilvásvárad

Ha a kényelmesebb és nyugisabb programokat kedvelitek, a kisvasutazást nektek találták ki. A szilvásváradi az egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb hazai kisvasút: már a 60-as évektől a turizmus szolgálatában áll, és évente mintegy 200 000 turistát szállít. A 4,5 km hosszú út a bükki Szalajkavölgyön át vezet, így menet közben olyan látnivalókat csodálhatunk meg, mint az Ősemberbarlang, az Éleskővár vagy az Erdészeti Múzeum. Nincs más dolgunk, mint a lenyűgöző természetben és látnivalókban gyönyörködni, miközben a nosztalgikus hangulatú kisvasút robog alattunk. A kisgyerekek is imádják!

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Szilvásváradi erdei kisvasút
Szilvásváradi Kisvasút, Szilvásvárad

+ Tipp: Zselici Csühögő Erdei Kisvasút, Almamellék

Játssz a vízben! – Aquaglide Vízijátszótér, Sarud

Ki mondta, hogy kalandozni csak a szárazföldön lehet, vagy hogy a vízi játszóteret csak gyerekek használhatják? Ez biztosan nem igaz a Sarudon található vízi élményparkra, amely egyben Közép-Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere is. A Tisza-tavon kiépített kalandparkban kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják az ügyességüket, például az egyensúlyozó elemeken, a mászófalon, a csúszdákon, a mókuskeréken vagy a katapulton, hogy csak egy párat említsünk. A vízbe pottyanást nem lehet megúszni, de nem is akarjuk!

kalandparkok Magyarországon
Aquaglide, Sarud

+ Tipp: Vízisí és Wakeboard Pálya, Vonyarcvashegy

Gyarapítsd a tudásodat kaland közben! – Tisza-tavi Motorcsónakos Túrák, Tiszafüred

A kirándulást szeretjük összekötni a tanulással, hiszen a legjobb módja annak, hogy megismerkedjünk a környezetünkkel, az az, ha személyesen derítjük fel. Számos kaland- és felfedezőtúra épül erre a koncepcióra, köztük a Tisza-tavi motorcsónakos túra is, ahol képzett túravezető vezet be a tó élővilágának rejtelmeibe. Az útvonalak közül mi választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban érdekel, legyen az a Madárrezervátum, az Óhalászi-sziget, de a koránkelők a napfelekelte túrát is választhatják. A túra időtartama rugalmas. A gyermekek mentőmellényt kapnak, a csónakok pedig kutyabarátok.

tisza-tó tanösvények túrák kalandparkok Magyarországon

+ Tipp: Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Versenyezz gokarttal! – Sopron Gokart

2014-ben nyílt meg a soproni gokart pálya, ahol új, jó minőségű aszfaltos, 400 méter hosszú pálya áll rendelkezésünkre. Mivel köridő mérővel felszerelt, így házi gokart versenyek megtartására is alkalmas. Az óvatosabb kezdők a 6,5 lóerős, maximum 35 km/h-s sebességű gokartot használhatják, míg a száguldozni vágyó haladók a 9 lóerős és 60 km/h-s gokarttal versenyezhetnek. Ráadásul igénybe vehetjük a gyermek gokartot vagy a 2 személyes gokartot is, így aztán tényleg mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb járgányt. A pálya kivilágítása lehetővé teszi az esti gokartozást is!

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Gokart pálya Sopronban
Sopron Gokart

+ Tipp: G1 Kart Center, Budapest

Vívj paintball csatát! – Zamárdi Paintball

A legtöbb paintball pályával ellentétben a zamárdiban található park nem félreeső területen helyezkedik el, hanem a Balaton mellett, könnyen megközelíthető helyen. Immár több, mint 10 éve nyújt vagány szórakozást kicsiknek és nagyoknak. A pályát védőhálóval vették körül, hogy azok is követhessék a játékot, akik éppen nem vesznek benne részt, így a kiesett játékosok sem unatkoznak. Jól karbantartott, biztonságos környezetben játszhatunk, bírói felügyelettel, hogy simán menjen minden. A védőruházat tisztítására és a maszkok karcmentes rendbentartására is különösen odafigyelnek. Minimum 2 fő, egyszerre maximum 35-40 fő játszhat a pályán.

Legjobb kalandparkok Magyarországon - paintball pálya Zamárdiban
Zamárdi Paintball

+ Tipp: Harcmező Paintball és Airsoft, Sarud

Próbálj ki mindent! – Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark, Kislőd

Ha nincs egy konkrét dolog, ami elsőbbséget élvez a többi játék vagy sport előtt, akkor az azt jelenti, hogy mindenből jöhet egy kicsi! A legtöbb kalandparkban ennek megfelelően rengetegféle módon próbálhatjuk ki a bátorságunkat és ügyességünket. Sokak szerint az egyik legjobb hazai kalandpark a Sobri Jóska létesítmény, mivel roppant sokszínű feladatokkal vár. Csak hogy egy kis ízelítőt adjunk: falmászás, jetski, vízigömb, légvár, quad, vízi akadálypályák, íjászat, lézerharc, hófánk, trambulin, gokart, kisvasút, bob- és drótkötélpálya, ejtőgép, megazipline, 3D karika… Végig mondani is sok! Külön játékok vannak a kicsiknek, emellett állatsimogatót és éttermet is találunk. A csodás bakonyi környezet csak hab a tortán.

Legjobb kalandparkok Magyarországon - vízicsúszda a Kislődi kalandparkban
Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark, Kislőd

+ Tipp: Bókay Kalandpark, Budapest

Kalandra fel! Ne feledjétek megnézni, milyen kedvezmény jár a választott programhoz, ha a szallas.hu-n foglaltok! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
100%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%