Budapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Keleti varázsvilág a Fővárosi Állatkertben – nézd meg a többezer lampiont!

2 perces olvasási idő

2024 a Sárkány éve lesz a Kínai asztrológia szerint, ezért egy igazán különleges programmal készülnek a Fővárosi Állatkertben. Annak reményében, hogy mindenkinek békésen, szeretetben, és új reményekkel teli éve legyen, több száz installációval készülnek a helyszínen. Nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit várják erre a budapesti programra, hanem minden olyan családot, akik szeretnének látványos keretek között kikapcsolódni!

Több ezer lampion és keleti varázsvilág vár ezen a különleges programon

A különleges program 2023. december 16. és 2024. február 24. között, összesen 70 napon át látogatható a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodóm területén. Már a megérkezésetek sem lesz hagyományos, ugyanis egy „mágikus kapun” keresztül léphettek be a kiállításra, ahol több ezer, a szellemi örökség részét képző Zigong lampion csodás látványa tárul elétek.

Keleti varázsvilág nyílik a Fővárosi Állatkertben – nézd meg a többezer lampiont!
Lampionok

Maguk a lampionok is igazán egyediek, ám az élményt egy látványos fény – és hangjáték egészíti majd ki. Az előadás közben megelevenednek különböző állatok – többek között pandák, főnixmadarak, és sárkányok -, amelyek egy felejthetetlen fantáziavilágot mutatnak be a látogatók számára.

Egyedi megjelenés, hatalmas mozgóképek

Nincs is jobb kikapcsolódás egy hideg, téli estén, mint egy remek kiállítás, amely ámulatba ejti az összes korosztályt. A lampionok hol hatalmas mozgóképekké, hol 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, amelyeknek a látogatók is a részévé válnak majd.

A különleges program központi témája a kínai kultúra, azonban karibi flamingók, játékos csimpánzok, egzotikus állatok, valamint sarkvidéki jegesmedvék is felbukkanhatnak a kiállítás során. A látványt színes virágok és repkedő pillangók fokozzák majd, így válik igazán felejthetetlenné. Maga a kiállítás délután 5 óra és este 9 között látogatható, amikor már kellően sötét van a lámpások megcsodálásához.

Ha a meseszép kiállítás mellett Budapestet is felfedeznétek, ajánlunk Top 5 szállást a Fővárosi Állatkert közelében, ahol megszállhattok:

Szondi Corner Apartman Budapest

A Szondi utcában található szállás egy újépítésű ház 6 emeletén helyezkedik el. Mindkét apartmanhoz külön tartozik fürdőszoba is, így akár baráti társasággal is érkezhettek a helyszínre. Az apartman konyhája jól felszerelt, és belvárosi mivolta mellett rendkívül csendes.

A szállást érintésmentesen tudjátok nyitni és zárni, így tökéletes biztonságban érezhetitek magatokat a pihenésetek során. A Városliget, a Hősök tere és ezáltal a Fővárosi Állatkert is 10 percen belül, könnyed sétával elérhető, a közelből pedig több busz is indul, amellyel felfedezhetitek a mesés fővárosunkat.

Mirage Medic Hotel Budapest

A Mirage Medic Hotel remek elhelyezkedése miatt szinte percek alatt elérhetsz a Városligethez, a Hősök terére, vagy akár a Fővárosi Állatkertbe is. A szálláson a szobák tiszták, az ágyak kényelmesek, a személyzet pedig rendkívül kedves, így gondoskodni fognak a tökéletes kikapcsolódásotokról.

Az egyik legexkluzívabb budapesti hotelben tökéletes eleganciában pihenhettek, amely a közelmúltban egy felújításon is átesett, így modern belsőt kapott. Foglaljátok le a szállásotokat még ma, és ismerjétek meg Budapestet testközelből!

További szállások Budapesten>>

Mamaison Residence Izabella Budapest****

A Mamaison Residence Izabella első osztályú szolgáltatásokat kínál, így nektek már csak különleges programokat kell keresnetek a környéken. A hotel a híres Andrássy út szomszédságában található, melyről egyik irányba a Hősök Tere, másik irányba az Oktogon nyílik. Tágas szobákkal, tiszta terekkel és csendes szomszédokkal várnak benneteket egy kis kikapcsolódásra Budapest szívében!

Foglalhattok szobát reggelivel, vagy ellátás nélkül, utóbbi esetében számtalan kávézó és reggelizőhely lesz a partneretek egy finom menü elfogyasztásában. Ismerjétek meg a belvárost, sétáljatok végig a híres vásárló utcán, vagy egyszerűen pihenjetek egyet a Városligeti-tó partján.

Citypark Classic Apartment Budapest

Egy polgári stílusú, zöld udvaros ház első emeletén található apartman akár barátokkal, akár a családdal is foglalható. A szállás 8 éves korig ingyenes, így nem kell plusz költséggel számolnotok a nagyobb gyerekek esetén sem. Tágas szobákkal rendelkezik, melyek mindegyike pótágyazható, összesen 8 fő számára biztosít kényelmes pihenést.

Gyalogosan könnyen megközelíthető a Városliget, a Széchenyi Fürdő, több múzeum és étterem is, tömegközlekedéssel pedig az egész város bejárható. Ismerjétek meg Budapest belvárosát, fedezzétek fel a rejtett zugait és élvezzétek a különleges programokat!

Foglaljatok szállást Budapesten >>

Onyx Luxury****Budapest

Stílusos, modern és luxus körülmények között töltenétek a téli pihenésetek? Akkor az Onyx Luxury szállást nektek találták ki! Egy tágas, barátságos és elegáns szállodát alakítottak ki a vendégek számára, akik dizájn elemekkel tarkított helyen hajthatják álomra fejüket a kikapcsolódásuk alatt.

Belvárosi helyzetének köszönhetően szinte bármi könnyedén megközelíthető, ám mégis csendes és nyugodt légkört biztosít ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat. Az utazásotok tovább fokozhatjátok az emeleten található wellnessrészlegen, valamint percek alatt eljuthattok a Városligetbe, a Széchenyi Fürdőbe, a Hősök terére vagy a Fővárosi Állatkertbe.

A Lampion fesztivál rendkívül különleges programnak ígérkezik a Fővárosi Állatkertben. Látogassátok meg ezt a budapesti programot a nyitvatartása alatt, majd ismerjétek meg a belvárost egy rövid kirándulás alkalmával.

Top 15 budapesti program, ahol kedvezmény vár, ha a Szallas.hu-n foglalsz >>

További, remek szállásokért böngésszétek át a kínálatunkat és találjátok meg a számotokra szimpatikus apartmant, hotelt vagy vendégházat!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%