Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplistákVárosnézések

5+1 kihagyhatatlan nyári program Pécs mediterrán városában (+szállásajánló)

1 perces olvasási idő

Kalandos programok, természeti kincsek és mesés kilátópontok várnak az ország déli részén, ahol a fenséges ízek mellett a mediterrán hangulat teszi még különlegesebbé a kikapcsolódást. Mutatjuk, melyik az az 5+1 nyári program Pécs legszebb részein, amely még közelebb hozza hozzád a várost!

5+1 kihagyhatatlan nyári program Pécsen

Alig várod, hogy közelebbről is megismerd Pécs nyári arcát? A városban számos kaland és izgalmas program várja a család apraja-nagyját

Fedezd fel a Pécsi Állatkert állatvilágát! 

A Pécsi Állatkert látványetetésekkel és különleges programokkal teszi izgalmasabbá a nyári napokat a Mecsek oldalában. Az állatkertben tett séta során 6 földrész állatvilágával ismerkedhetsz meg, találkozhatsz vízilovakkal, fehér bengáli tigrissel, csimpánzzal, és szurikátákkal is. 

Reggelizz a Reggeliben >>

Tudtad? A PécsZoo főépületében található 100 ezer literes medencében még szirti cápa is él. Az állatkert felkeresése kihagyhatatlan nyári program Pécs közelében. 

Szállástipp a közelben – Berg Toboz Panzió Pécs

Még több szállás Pécsen >> 

Teszteld a bátorságod a Mecsextrém Erdei Kalandparkban

A Mecsextrém Park Pécstől 2 km-re, Árpádtetőn található. Magyarország egyik legnagyobb erdei kalandparkjában erdei bob, alpesi kötélpálya, mászófal, x-jump, íjászat, lőszimulátor, rodeó bika, kalandvár, és gokart pálya vár. 

Vacsorázz az Elefántos étteremben >>

Az adrenalinbomba élmények után sétálnál egy kicsit a közelben? A park mellől indul a 4,5 km hosszú Mókus tanösvény, amely 11 állomáson keresztül mutatja be az erdészek munkáját. 

Szállástipp gyerekekkel – Hotel Makár Sport & Wellness Pécs

Még több szállás Pécsen >>

Hűsölj a családdal a legendás pécsi Hullámfürdőben

Nem telhet el úgy a nyár, hogy ne tesztelnéd a pécsi Hullámfürdő hullámmedencéjét. A legnagyobb nyári melegben üdítő élmény lesz a medencében hullámozni, a nyolcezer négyzetméteres pázsit pedig kiváló helyszín a napozáshoz. A gyerekeket fajátékok, hinta, és homokozó csalogatja közelebb magához. 

Ismerd meg a Pécsi Kávét >>

A strandolás ideális nyári program Pécs központjától néhány perces távolságra, ráadásul a palacsinták és egyéb finomságok is tárt karokkal várnak. 

Szállástipp a belvárosban – Minaret Residence & Relax Apartman Pécs

Még több szállás Pécsen >>

Vízi sportokkal csalogat a Central Wakeboard és Szabadidőpark

A Central Wakeboard és Szabadidőpark a pécsi Tüskésréti-tónál található. A 15 hektáros terület igazi wakeboard-paradicsom a sport szerelmesei számára. 

A kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a tudásának megfelelő pályát. Emellett kipróbálhatod a strandfocit, a strandröplabdát, a szabadtéri fitnesz eszközöket és a vízi kalandparkot is. Családi kikapcsolódáshoz remek nyári program Pécsen. 

Szállástipp csendes környezetben – Vulkán Wellness Panzió Pécs

Még több szállás Pécsen >>

Ne hagyd ki az Imagine városnéző sétákat Pécsen! 

A „Fenn a Tettye – Lenn a város” nevet viselő városnéző sétán megismerkedhetsz a Tettye és a hegyoldal gazdag és titkos történetével, köveivel, virágaival és egykori lakóival. Nézz le séta közben a hegyről, gyönyörködj a kilátásban, és élvezd a friss levegőt! 

Kíváncsi vagy rá, kik tették híressé a Mecseki Kincsesbányát? Kerülj közelebb Pécs igazi kincseihez egy belvárosi városnéző séta során!

Teszteld a Jókai Cukrászda süteményeit >>

Az ImaginePécs egy-egy sétája rendhagyó nyári program Pécs városában. Az egyetemváros központjában a nyári estéken különleges koncertek várnak, érdemes összekötni a programokat egymással. 

Szállástipp romantikus kikapcsolódáshoz – Pure Apartman Pécs

Könnyű nyári séta a Flóra pihenőhöz

A Flóra-pihenőnél található hintán ülve 404 méter magasan lógathatod a lábad. A pihenőhelyről bámulatos panoráma tárul a szemed elé, a kilátó ráadásul csupán pár perces sétára fekszik Pécs régi vidámparkjától, így a nagy melegben sem kell órákig gyalogolnod a gyönyörű kilátás kedvéért. 

Ebédelj a Balkán Bisztróban >>

Könnyed nyári program Pécs egyik legszebb részén, ne hagyd ki, ha a városban nyaralsz! 

Szállástipp kutyabarát kiránduláshoz – Pécsi Kecó Pécs

Beleszerettél a mediterrán város hangulatába? Merülj el a nyári programkínálatban, foglalj szállást Pécsen még ma!  

A klasszikus látnivalókat se hagyjátok ki, ha Pécsen jártok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

    1 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő