Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásKastélyok és várakRomantikus kikapcsolódás

Kincsem Kastély Szőlőbirtok – kísértetházból luxus kastélyszálló a Tokaji borvidéken

1 perces olvasási idő
Romantikus villák, ahol fejedelmien érezhetitek magatokat

Kerülnéd a tömeget, de többre vágysz egy vidéki vendégháznál? Az élet minden területén a minőséget keresed? Netán szerinted sincs romantikusabb, mint egy mesés tájon sorra kóstolni a legfinomabb tokaji borokat? Akkor remek hírünk van! A Tokaji borvidék legszebb panorámájával csábító, luxus kastélyszállóként újjászülető tolcsvai Kincsem Kastély Szőlőbirtokot neked találták ki.

Kincsem Kastély Szőlőbirtok – kísértetházból luxus kastélyszálló a Tokaji borvidéken
Kincsem Kastély Szőlőbirtok

Kincsem Kastély Szőlőbirtok – Dicstelen múlt, fényes jelen

Sanyarú évtizedeket hozott a Kincsem dűlő 60 hektárnyi szőlőültetvényével körülölelt kastély számára a második világháború óta eltelt időszak. Tulajdonosai nem látogatták, az emberek megszokták viharvert állapotát. 75 éven keresztül kísértetházként magasodott a világörökségi táj fölé ez a bortörténeti jelentőségű épület.

Szerencsére Matyasovszki István mert nagyot álmodni, mikor a szinte romos állapotban lévő villát megvásárolta. 2020 pünkösdjén pedig a tolcsvai kastéllyal megtörtént a csoda! Évek áldozatos munkájának gyümölcseként egy exkluzív, a századforduló elbűvölő hangulatát árasztó modern kastélyszállóként született újjá.

Egy kastélyszálló a századfordulóról, ahol igazi luxusban lehet részed

Fenséges hangulat lengi körbe az egész birtokot. Ha te is a luxusvillák szerelmese vagy, foglalj a Kincsem Kastélyba! Összesen 4 impozánsan kialakított szoba közül választhatsz. A kastélyban egyszerre legfeljebb 14 szerencsés vendég tartózkodhat, így a zsúfoltság mentes pihenés is garantált.

Kincsem Kastély Szőlőbirtok – kísértetházból luxus kastélyszálló a Tokaji borvidéken
Kincsem Kastély Szőlőbirtok

Élvezd, ahogy a modern kor kényelmi elemeivel tökéletesen harmonizáló, stílusos berendezés magával repít a múlt századba! Fedezd fel a luxus kastély minden apró zegzugát, a századforduló fényűzését idéző bútorzatát, a függönyök és tapéták mesteri összhangját! Kávézz a szalonban, hogy könnyen induljon a reggel, fogyaszd el fenséges vacsorádat a bálteremben. Egy pohár borhoz pedig a teraszt ajánljuk, ahol a harapnivalóan friss levegő mellé meseszép kilátás párosul. Persze hagyj időt a semmittevésre is, igazi felfrissítő élmény lesz kedvenc könyvedet az ódon hatású csillár fényében olvasni.

Kincsem Kastély Szőlőbirtok – kísértetházból luxus kastélyszálló a Tokaji borvidéken
Kincsem Kastély Szőlőbirtok

A valódi, exkluzív pihenést a nyári hőségben a panorámás medence koronázza meg. Vedd birtokba, borozgass a partján, csobbanj bele a hőségben! Vagy egyszerűen csak élvezd innen is a Tokaj-hegyaljai borvidék festményre kívánkozó látványát a hűsítő víz ölelésében!

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT >>>

Romantikázz úgy, akár a múlt századi nemesek!

Meneküljetek el kettesben a hétköznapi mókuskerék elől ebbe az idilli környezetbe! Vesszetek el a birtokon, hallgassátok a madarak énekét. Mindössze annyi dolgotok lesz, hogy élvezzétek, ahogy a vendéglátóitok igazi luxus körülményeket teremtenek. Kóstoljátok meg legfinomabb boraikat, ételkülönlegességeiket és élvezzétek a hely varázslatos pompáját!

Kincsem Kastély Szőlőbirtok

A romantikát a minden pillanatban más arcával elbűvölő világörökségi táj teszi teljessé. A hajnal derengős ködfátyol sejtelmességébe burkolózva köszönt. A derűs napokon a végeláthatatlan bortermő földek minden részletét megfigyelheted. Alkonyat idején a hatalmas ültetvényekké összeálló szőlőtőkék levelein megcsillanó napfény ejt rabul. Az éjszaka varázsát a tücsökszó és az ezernyi csillaggal felvonuló égbolt teszi tökéletessé.

Tokaj-Hegyalja borvidék 

Ismerd meg a tokaji kézműves borok minden titkát!

A kastélyt körülvevő szőlőtenger nem csak vizuális érzékeinket kényezteti. Minden évben több ezer palack, magas minőségű tokaji kézműves bor szülőföldje ez. Itt nem csak megkóstolhatod a birtok hazai és nemzetközi díjakat bezsebelő nedűit! Egy egész lelkes, hozzáértő csapat várja, hogy felfedje előtted a tokaji kézműves borkészítés minden titkát. Így legközelebb garantáltan elkápráztathatod barátaidat a borokról szerzett tudásoddal!

Fogyaszd őket akár a teraszon, a bálteremben vagy a szalonban, a fejedelmi italokhoz illő fogásokról a kastély személyzete gondoskodik.

Így nyaralj Tokaj-Hegyalján, az ország legmenőbb borvidékén

Természetesen a romantikus pihenéseket is csak az élmények tehetik teljessé. Szerencsére a magyar borvidékek jelképeként is említhető Tokaj-hegyalja telis-tele van izgalmas, autóval könnyen megközelíthető programlehetőségekkel:

  •  Akármilyen hosszú nyaralást is tervezel, Tokaj-Hegyalján minden napra biztos jut egy izgalmas pincesor. A Szerelmi pincesor bejárását Tokaj felfedezésével érdemes egybekötni, de ha igazi különlegességre vágysz, a Gombos-hegyi pincesort se hagyd ki!
  • A történelem és a kultúra megszállottjainak a Tokaji Múzeumot ajánljuk, ahol megismerheted ennek a nem hétköznapi helynek minden rejtett titkát!
  •  Ha aktív programra is vágysz, akkor itt az ideje felhúzni a túrabakancsot. Irány a kristálytiszta forrásvizek által türkizkékre festett Tarcali Bányató!
Tarcali bányató

Ha pedig a fenti szuper programok után még mindig van energiád újabb élményeket szerezni, szívből ajánlunk neked 10 további tokaji látnivalót, amiért érdemes útra kelni.

Indulj útnak te is, foglalj most és romantikázz az elsők között az ország legmenőbb borvidékének legújabb luxus kastélyszállójában!

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
67%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%