Vidéki víkendCsaládi kiruccanásÉrdemes megnézniKastélyok és várakNyári vakációŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásTéli tájolóVárosnézésekVidéki vendégség

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből

2 perces olvasási idő

Kíváncsiak vagytok, hogy miért olyan varázslatos a Bük és Sárvár között feszülő vidék, hogy ma már önálló turisztikai egységként kell beszélni róla? Nos, például az éltető gyógyvízben gazdag fürdők, a gazdag kulturális- és történelmi örökségek vagy épp a lebilincselő kalandok miatt, amiket vétek lenne kihagyni. Mutatjuk, milyen felfedeznivalók várnak rátok…

Évről évre több látogatót vonz a Bük-Sárvár turisztikai térség, melyek közül a vendégéjszakák tekintetében természetesen a két névadó a legnépszerűbb. Nem is csoda! Mindkét település valódi egészség- és wellness paradicsomnak számít az itt található gyógy- és élményfürdők miatt. Ám mielőtt elmerülnétek a vízi örömökben, először érdemes városnézésre adni a fejeteket, hogy a többi rejtett kincs is feltárulhasson előttetek… 

Éljétek át Bük varázsát!


Az Alpokalja és a Kisalföld összefonódásánál elterülő Bük meseszép zöld területekkel rendelkezik, amiről ti is megbizonyosodhattok, ha felkeresitek az Eötvös Parkot vagy a Büki Horgásztavat. Nyáron mezítlábas sétára indulhattok a Kneipp és Nordic Walking Parkban, miközben gyógy-és fűszernövények illata nyugtat titeket. A gyerekek ráadásul imádni fogják az itt létesített bokorlabirintust vagy a környezettel harmonizáló Organikus Pontot, mely hintás pihenésre csábít. 

A hűvösebb évszakokban, amikor a természet kevésbé kegyes hozzánk, jó döntés felkeresni az 1700 négyzetméternyi, tömény élményt ígérő Napsugár Játszóparkok, ami nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek időtöltés lesz. Ugráljatok önfeledten a négypályás trambulinon, győzzétek le a beltéri kalandpálya kihívásait vagy minigolfozzatok! A legmerészebb kalandorok pedig a tó feletti csúszópályán is átrepülhetnek!

Tipp: A tavasztól őszig terjedő időszakba érdemes beütemezni a Bükfürdői Termelői Piac meglátogatását is, ahol a kézműves portékáktól kezdve a helyi finomságokig minden földi jót beszerezhettek!

A Bükön tett kirándulás nem is lehetne teljes a wellness kikapcsolódás nélkül, amiért a Bükfürdő Thermal & Spa-t kell útba ejteni. A szupergyors vízi csúszdák, a pezsgő-, élmény- és gyógymedencék, a csodás szaunák és a gyerkőcöknek szánt Cápabarlang miatt egészen biztos, hogy hamarosan újra visszatértek majd ide!

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből
Bükfürdő Thermal & Spa

3 szuper szállás Bükön: 

Fürdőzzetek az élményekben Sárváron!

A Sárvár szívében álló Nádasdy-várat, és az itt berendezett, látványos kiállításokat feltétlen vegyétek célba, ha erre jártok! Miután megcsodáltátok a lélegzetelállító freskókat, a toronyból is gyönyörködhettek egyet a városban és az erődítményt körülölelő parkban. 

A télen-nyáron nyitva tartó, 9,2 hektáros Sárvári Arborétum is megér egy látogatást, melyet közvetlenül a vár szomszédságában találtok. A belépés jelképes összegbe kerül, ami után romantikus sétát tehettek a fahidakkal, buja növényekkel és gyönyörű tóval szegélyezett ösvényeken. 

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből
Sárvári Arborétum

A csobogókkal, vízi játékokkal tarkított Posta– és Kossuth tér nyáron valódi mediterrán hangulatot kölcsönöz a településnek, amit a serényen dolgozó fagyi árusok csak még tovább fokoznak. A szökőkutak közül pedig nem egy akad, amelyik dalra is fakad…

Bár igaz, a hideg évszakokban a Sárvári Kalandpark téli álmát alussza, a tavasz érkezésével azonban érdemes felvenni a bakancslistára a 120 állomásból álló drótkötélpálya-rendszert, ahol nem csak az ügyességeteket tehetitek próbára, de meghódíthatjátok a mászófalat, íjászkodhattok vagy légpuskával is lőhettek.

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből
Sárvári Kalandpark

A maximálisan családbarát Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hívásának pedig ti sem fogtok tudni ellenállni… bár szerencsére nem is kell. Henyéljetek gondtalanul a jakuzziban, csúszdázzatok közösen vagy érezzétek magatokat úgy, mintha a tengerparton lennétek a kitűnő hullámmedence jóvoltából!

3 szuper szállás Sárváron: 

Keltsétek életre a történelmet Szombathelyen!

Pezsgő kulturális élet jellemzi a történelmi örökségeiről oly híres Szombathelyet, ahol első körben az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházat, a Savaria Múzeumot és a Vasi Skanzent ajánlott közelebbről is szemügyre venni. 

Térjetek be egy kis andalgásra a földi mesevilágba, a Kámoni Arborétumba is, ahol bazsarózsák és égbe törő faóriások mellett vezet majd az utatok, vagy térképezzétek fel a helyiek kedvenc kirándulóhelyét, a Csónakázó-tavat!

3 szuper szállás Szombathelyen: 

Barangoljátok be a várost Kőszegen! 

Ideje bebarangolnotok Kőszeg álomszép helyszíneit, ahol a múltról suttogó Tábornokház – Hősök Tornya, a csodás Jézus szíve templom, az interaktív kiállításokat rejtő Jurisics-vár is tárt karokkal fogad titeket! 

Akkor sem nyúltok mellé egy kőszegi látogatással, ha szeretnétek több időt tölteni a természetben. Felkereshetitek például a Hétforrást, az Óház-kilátót vagy a szőlőültetvények mellett megbújó Kálvária templomot.

A borok szerelmeseinek azt tanácsoljuk, hogy nézzenek be egy kis kóstolgatásra a Tóth Pincészetbe vagy vegyenek részt egy izgalmas borbemutatón a Kőszegi Borok Házában!

3 szuper szállás Kőszegen: 

Fedezzétek fel a Ság hegyet Celldömölkön!


Fürkésszétek ki a Ság hegy titkait, melyek örömmel feltárulnak előttetek a Kemenes Vulkán Parkban! Itt végre elmélyülhettek a tűzhányók működésének folyamatában és rengeteg hasznos tudással távozhattok majd – persze csak azután, hogy minden apró szegletét felfedezitek az interaktív, modern tárlatnak.

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből
Kemenes Vulkán Park

Amennyiben szívesen legeltetnétek a szemeiteket további látnivalókon, nyitva áll előttetek Szilágyi Mária keramikusművész állandó kiállítása, mely elképesztő kézműves alkotásokat vonultat fel. 

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből
Szilágyi Mária keramikusművész állandó kiállítása

Szerencsére, egy kiadós wellnessezésre is benevezhettek a kitűnő vízéről híres Vulkán Gyógy és Élményfürdőben, ahol számos nyakzuhany, hatalmas úszómedence és méregtelenítő szaunák is segítenek abban, hogy teljes legyen a testi-lelki feltöltődésetek. 

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből

3 szuper szállás Celldömölkön: 

Eldugott kincsek nyomában…

A nagyobb városok mellett természetesen a kisebb településeknek sem kell szégyenkezniük, ha remek programokkal kell szolgálni. 

A 40 méter magas, bozsoki Írottkő kilátó, a zsúpfedeles Cáki pincesor – Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a vízi kalandokat tartogató Mesteri Termálfürdő és Camping mind-mind arra csábít, hogy tovább útnak induljatok. Ha pedig így tesztek, akkor vegyétek fel a látnivalók listájára velemi Szent Vid kápolnát, a Hősök Kapuját és járjátok be a Vaskút és Nuschy-sétányt is!

A Bük–Sárvár turisztikai térségbe tartozó települések teljes listája: Bozsok, Bő, Bük, Cák, Celldömölk, Csepreg, Gencsapáti, Horvátlövő, Horvátzsidány, Kemenessömjén, Kőszeg, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Lukácsháza, Mesteri, Narda, Perenye, Pornóapáti, Sárvár, Szombathely, Velem, Vép, Zsira. Nézzétek meg őket!

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%