Wellness + HotelekKedvenc szállások

Díjnyertes élmények – Próbáld ki te is az Év Szállása nyertes szállásait!

2 perces olvasási idő

Lassan ismét lezárul egy év, így eljött az ideje, hogy idén is bemutassuk azokat a szálláshelyeket és turisztikai attrakciókat, amik a vendégértékelések és a szakmai zsűri döntése alapján 2021-ben a magyar turizmus szakma legkiemelkedőbb szereplői voltak. Az Év Szállása és Turisztikai Kiválóságai 2021 Díjátadó Gála a tavalyi évhez hasonlóan idén is az online térben került megrendezésre 2021. december 16-án, melynek házigazdái Pataki Zita műsorvezető és Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója voltak.

Az Év Szállása és Turisztikai Kiválóságai 2021 Díjátadó Gála házigazdái: Pataki Zita műsorvezető és Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója

Bevezetőjükben elmondták, hogy a 2021-es év senkinek nem volt könnyű, így a kialakult helyzet a turizmust is komoly kihívás elé állította, hiszen a megváltozott körülmények miatt rengeteg munkába került, hogy a magyar szálláshelyek átvészeljék a legnehezebb időszakot, majd alkalmazkodjanak az új trendekhez és elvárásokhoz. A Gála megnyitójában Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshely és vendéglátás program igazgatója elmondta, minden nehézség ellenére mégis sikerült minden várakozást felülmúlóan zárni az évet, hiszen a magyar turizmus idén rekordot döntött.

A kitartó munka pedig idén sem maradt elismerés nélkül, 2021-ben közel 13.000 szálláshely, 500 település és 5.730 turisztikai attrakció vett részt a megmérettetésen, ahol a szakmai zsűri a több mint 1.500.000 vendégértékelést segítségül hívva választotta ki a legjobbakat.

Lássuk hát, hol várnak rátok díjnyertes élmények!

Az Év Szállása 2021

Avar Hotel****+superior Mátrafüred

A festői Mátra legújabb gyöngyszeme 98 szobájával, egy évvel nyitása után máris kiérdemelte a szakma elismerését és a vendégek szeretetét, amit a 141 kiváló vendégértékelés is bizonyít. A mátrafüredi Avar Hotel****+superior olyan hely, ahol tényleg minden a kényelemről és a gondtalan pihenésről szól, amit a több mint 1000 négyzetméteres wellnessközpontja is garantál. A szálloda wellness- és spa birodalmában található beltéri medence, gyermekmedence, jacuzzi, sodrófolyosó, só lounge és egy külön szauna részleg is finn szaunával, szanáriummal, infraszaunával, gőzkabinnal, tepidáriummal és jégkúttal. Ezen felül szezonális kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal várja vendégeit.

Avar Hotel****+superior Mátrafüred

Az aktív időtöltésre nem csak a Mátrában való túrák alkalmával van lehetőség, ugyanis a hotelnek saját, jól felszerelt, modern fitneszterme van, sőt, még kültéri fitness parkkal is rendelkezik.

Avar Hotel****+superior Mátrafüred

A vendégek a kedves személyzet mellett értékeléseikben számos alkalommal kiemelik az Avar Hotel****+superior éttermét is, ahol a szakácsok az ízletes helyi fogások mellett a nemzetközi konyha világában is otthonosan mozognak, ráadásként pedig a borkínálat is kiváló. A mátrai borokat az érdeklődők a Bowling-és borbárban kóstolhatják végig egy sommelier által vezetett borkóstoló keretében, akik pedig a minőségi olasz kávékat és a finom teákat preferálják, feltétlenül próbálják ki a szálloda kávézóját.

A hotel gyerekbarát, 4 éves korig ingyenes.

Avar Hotel****+superior Mátrafüred

Az Év Szállása 2021 díj győzteséről bővebben itt olvashattok:

Turizmus Szakma Példaképe

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjat idén 6. alkalommal adták át, 2021-ben két díjazottat is választottak.

Az egyik díjazott Semsei Rudolf, A Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, aki 2003-tól a Budapest Party Service tulajdonosa és vezetője. Cégük több nívós rendezvényközpontot és éttermet üzemeltet, emellett pedig exkluzív cateringes felkéréseknek is eleget tesznek. Semsei Rudolf a pozitív gondolkodása és hozzáállása még az elmúlt két évben sem veszett el, tökéletes példát mutat arra, hogy egy a válságtól legerősebben sújtott iparágban hogyan lehet fennmaradni, és kiemelkedőt alkotni, mindemellett pedig időt szakítani a számára oly fontos karitatív tevékenységekre is.

Az Év Szállása és Turisztikai Kiválóságai 2021 Díjai

A másik kitüntetett Flesch Tamás, aki szakmai életútjában a ranglétra minden fokát végigjárta, míg a Novotel Hotel portásából a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, 2021. július 15. óta pedig tiszteletbeli elnöke lett. A szakma emblematikus alakjaként jegyzik, aki többek között a Continental Travel ügyvezetője, a Hotel Parlament résztulajdonos-ügyvezetője, a Hotel Palazzo Zichy résztulajdonos-ügyvezetője, valamint a MABEUSZ alapító tagja. Saját erejéből épített fel és vezet egy cégcsoportot, emellett az egész szakmának példát mutatott munkából alázatból és kiállásból a válság alatt.

Év Turisztikai Települése

Minőségi díjak

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett

  1. Avar Hotel****+superior Mátrafüred
  2. Hotel Kapitány Wellness****+superior Sümeg
  3. Colosseum Hotel****+superior Mórahalom

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt

  1. Kastély Hotel Sasvár Resort Parádsasvár
  2. Ambra Hotel**** Budapest
  3. Hotel Bonvino Badacsony**** Badacsonytomaj

1-3 csillagos hotel

  1. Hotel Harka** Harkány
  2. Hotel Adalbert Szent György Ház*** Esztergom
  3. Szinbád Hotel*** Pécs

Panziók – apartmanok – vendégházak

  1. Trika Apartman Sárvár
  2. Mecset Apartman Eger
  3. Szitakötő Panzió Fertőrákos

Szakmai díjak

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett

  1. Avar Hotel****+superior Mátrafüred
  2. Hotel Európa Fit**** Hévíz
  3. Colosseum Hotel****+superior Mórahalom

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt

  1. Pangea Hotel Nyíregyháza
  2. SunGarden Wellness & Conference Hotel**** Siófok
  3. Sziget Hotel**** Nyíregyháza

1-3 csillagos hotel

  1. Szinbád Hotel*** Pécs
  2. Hotel Gabriella*** Tapolca
  3. Hotel Harka** Harkány

Panziók – apartmanok – vendégházak

  1. Szitakötő Panzió Fertőrákos
  2. Villa Kála Vendégház Szentbékkálla
  3. Castellum Panzió Gyula

Év Turisztikai Attrakciója

Minőségi díjak

  1. Nyíregyház Állatpark
  2. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
  3. Szigligeti Vár

Szakmai díjak

  1. A Magyar Nyelv Múzeuma – Sátoraljaújhely
  2. Várkert Bazár – Budapest
  3. Nádasdy-kastély – Nádasdladány

Az immár 9. alkalommal megtartott rendezvény fő támogatója az OTP SZÉP-kártya volt.

Ha igazán minőségi pihenésre vágytok olyan környezeten, ahol valóban a vendég a legfontosabb, próbáljátok ki ti is az Év Szállása díjnyertes szállásait!

A 2021-es év a turizmust is komoly kihívás elé állította, hiszen a megváltozott körülmények miatt rengeteg munkába került, hogy a magyar szálláshelyek átvészeljék a legnehezebb időszakot, majd alkalmazkodjanak az új trendekhez és elvárásokhoz. Ennek ellenére a magyar turizmus idén rekordot döntött, és rengeteg nívós szálláshely mérette meg magát az Év Szállása versenyen.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%