Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyek

Kulisszák mögött: Gerlei Éva, a Kolping Hotel programszervezője

1 perces olvasási idő

 

Mindig érdekelt, hogy mi történik egy szállodában a kulisszák mögött. Ezért egy-egy magyarországi szálloda kiváló szakembereit faggattam. Hogyan léptek a pályára, mit szeretnek benne, hogy alakul egy napjuk, és mit csinálnak, ha nem dolgoznak.

Sőt, a legtöbben még meglepetéssel is készültek, mint Éva.

Kulisszák mögött: Gerlei Éva, programszervező vezető, Kolping Hotel, Alsópáhok.

 

– Mi a szakmája? Hogy került a szállodába?

 

Általános iskolai tanító és nyelvtanár vagyok. Kreatív, sportos, németül jól beszélő embert kerestek programszervező posztra. 1995-ben ígérkeztem el az akkor még épülő szállodába, ‘96 februárjában kezdtem itt dolgozni.

 

 

 

– Hogyan alakul egy átlagos munkanapja?

Fél 9 körül kezdek, délután 4-ig mindig itt vagyok. Este ránézek a programokra, illetve van, hogy én magam tartom (pl. egy magyar nyelvórát németeknek, esetleg fellépőt konferálok fel, borkóstolón tolmácsolok stb.)

Jellemzően hétvégén is dolgozom legalább 1 napon. Van 6 főállású kolléganőm (óvónők, animátorok, sportanimátorok), Bobóország programját, valamint a sportprogramot ők találják ki, az én dolgom ezek beillesztése a rendszerbe. Ennek a rendszernek ugyanis része még a babaúszás, külsős fellépők illetve a témahetek sokasága.

A vendégek gyakran arra panaszkodnak, hogy túl sok a program, egyikről a másikra futnak, sőt, van, ahova oda sem érnek. Persze a legtöbben közülük sejtik, hogy ez tudatos, ugyanis szeretnénk széthúzni a sokszor 200 fős gyereksereget, nehogy egyidőben bukkanjanak fel ugyanott.

Hozzám tartoznak a külföldi  csoportok is, az ő kirándulásaikat, házon belüli programjaikat is én szervezem.

Minden korosztálynak szerveznek programot

 

– Mit szeret nagyon a munkájában?

A változatosságot. Nincs két egyforma nap. Meg azt, hogy nem kell gondolkodnom, hol töltöm a szilvesztert, meg a karácsonyt. 🙂

Karácsonykor mindig van egyfajta csodavárás. Néha meg is kérdezik, hogy mennyire lesz meghitt. Mindent megteszünk, hogy annyira meghitt legyen, amennyire egy 450 ágyas szállodában az lehet. De biztos jól csináljuk, mert ennek is van egy törzsközönsége, akik évről évre visszatérnek.

 

– Vannak meglepő vagy éppen vicces történetek, amik a munkája során előfordultak?

Volt olyan vendég, aki megkérdezte, hogy ha esik az eső, hol lesz megrendezve a szüret. Nem mindenkinek egyértelmű, hogy a disznóvágás egy kültéri program. Van, aki babaúszásra 12 évessel szeretne jelentkezni, mások szentestére keresnek bébiszittert.

A legkedvesebb az a lány, aki tavaly nyáron megkeresett, kezembe nyomott egy fényképet, amin ő látható gyerekként. Még 1996-ban készült egy vetélkedőn, amit én tartottam. A férjével és kisfiával töltött pár napot nálunk. Sok mindenkit láttunk gyakorlatilag a szemünk előtt felnőni. Sőt, van olyan nyári animátorom, akit vendégként kislány kora óta ismerek.

Rengeteg programot szerveznek a családoknak

 

– Megosztana-e egy igazi kulisszatitkot, amit akár otthon is kipróbálhatunk?

A „kulissza” szóról jut eszembe, hogy pár éve már rendszeresen tartok egy „Pillantás a hotel kulisszái mögé” nevű programot. Igazgatói iroda, értékesítők, mosoda, konyha (tisztes távolból), és rengeteg információ, történet tényleg a kulisszák mögül. Az emberek nagyon kíváncsiak, szeretik, sokan járnak erre a programra. Amolyan gyárlátogatás.

 

Éva meglepetése:

Mondok szívesen egy játékot is, amivel garantáltan mindenki sztár lesz egy gyerekzsúron. (Az óvónőimtől tanultam.) Fogok egy mini-puzzlet (tényleg mini, elfér a doboza a kezemben), és becsomagolom kb. 20 réteggel. Újságpapír is jó. Körbeültetem a gyerekeket, kapnak egy dobókockát (ha nagyméretű, akkor látványosabb), és dobnak egymás után. Aki hatost dobott, kicsomagolhat egy réteget. Óriási az izgalom a végére. Az ajándék értéke szinte lényegtelen, az odavezető út viszont remek szórakozás.

 

– Mit szeret csinálni a szabadidejében?

Rendszeresen járok kreatív workshopokra, ahol pl. bútorfelújítást is tanultam. Ez egy igazi alkotómunka, nagyon szeretem. Azóta lomtalanításkor megállok egy-egy érdekesebb kupacnál, ami a családom szerint nagyon égő. Spinningre járok, és sokat olvasok.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 fős parasztház a Kolpingban

Te is szívesen kipróbálnád a Kolping Hotel programjait? Foglaláshoz és további képekért kattints ide!

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%