Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásŐszi élményszüret

Őszi városnézések Európában – olcsó repülőjeggyel

1 perces olvasási idő
Güell Park, Barcelona

Mióta megjelentek a fapados járatok, viszonylag olcsón repkedhetünk szerte Európában. Néhány napja én is elkezdtem nézegetni a kedvezményes jegyeket, jó lenne találni valami szuper úti célt még idén őszre.

A következő városok rengeteg látnivalót kínálnak Európa különböző pontjain. Közös bennük, hogy mindegyikbe eljuthatunk közvetlen fapados járattal, így akár egy hosszú hétvégére is megszökhetünk a szürke őszi hétköznapok elől.

Bergen, Norvégia

Norvégia második legnagyobb városa iránt közel sincs akkora érdeklődés, mint Osló iránt. Pedig ahhoz képest, hogy Bergent egy csendes, vidéki városnak tartják, rengeteg izgalmas látnivalót ígér.

Hanza-kereskedőházak Bergenben

Ott van például a Bryggen, a Hanza-kereskedőházak sora a fjord mentén, amely a legtöbbet fotózott látványosság Bergenben. A város jelentős szerepet töltött be a kereskedelmi szövetségben, majd miután veszített jelentőségéből, a fából készült házak többször a tűz martalékává lettek. Napjainkban Bryggen az UNESCO Világörökség része, 61 védett épületében ajándékboltok, éttermek, sörözők és múzeumok kaptak helyet.

Fløibanen felvonó

A Fløibanen felvonó kötelező program mindenkinek, aki Bergenben jár, hiszen ennél szebb kilátás aligha nyílik a városra és a környező fjordokra. Az 5-8 perces menetidő alatt a felvonó 320 méterrel a tengerszint feletti magasságban közlekedik egészen késő estig, így a kilátás napnyugta után is élvezhető.

A norvégok büszkék zenei ízlésükre, Bergen híres szülötteinek, Edvard Grieg zeneszerzőnek és Ole Bull hegedűművésznek ma múzeum állít emléket.

Halpiac Bergenben

TIPP: 

A Fisketorget vagyis halpiac kihagyhatatlan látnivaló, néhány méterre a kikötőtől, de még a város szívében mindenféle tengeri herkentyű és hal kapható és persze kóstolható.

Utazás: a Wizzair járataival

Milánó, Olaszország

Milánót nem sorolják a legszebb olasz városok közé, ez persze mit sem von le értékéből. Aki ókori emlékeket akar nézni, inkább Róma felé vegye az irányt, a reneszánsz bölcsőjét Firenzében találni, Milánót sokkal inkább a modern atmoszférája miatt érdemes felkeresni.

A milánói dóm

Ez a nyüzsgő, kozmopolita város, fényes üzletekkel, világmárkákkal, elegáns éttermekkel és kávézókkal van tele, belvárosában éjjel-nappal zajlik az élet. De nem csak a divat szerelmesei, hanem az opera- és futballkedvelők is találnak maguknak programot, előbbiek a világhírű Scalában, utóbbiak az AC Milan és az Internazionale mérkőzésein szórakozhatnak.

Természetesen kulturális élményekben sincs hiány, a milánói dóm a város legnagyobb és leghíresebb egyházi építménye, az olasz gótika egyik mesterműve, tetejéről csodás kilátás nyílik a városra. És Milánóban, a Santa Maria delle Grazie-templomban található Leonardo da Vinci egyik leghíresebb műve, az Utolsó vacsora is, amelyre a belépőjegyet érdemes előre megváltani, ha nem akarunk lemaradni a nem mindennapi élményről.

A Galleria Vittorio Emanuele II Milánóban

TIPP: Ne lepődjünk meg, ha a híres fedett bevásárlóutcában, a Galleria Vittorio Emanuele II-n embereket látunk forgolódni. A padlóján lévő torinói bika ugyanis a legenda szerint szerencsét hoz annak, aki a sarkán háromszor körbeforog rajta.

Utazás: Milánó-Malpensa repülőtérre a WizzAir, Bergamóba a Ryanair (ryanair.com) járataival juthatunk el.

Barcelona, Spanyolország

Barcelona az a város, ahova teljesen mindegy, melyik évszakban érkezünk. Turistaszempontból viszont érdemes tavaszra vagy őszre időzíteni az utazást, talán akkor elkerülhetjük a legnagyobb tömegeket.

Sagrada Familia épülete Barcelonában

A Földközi-tenger partján fekvő város Katalónia központja és Európa egyik legnépszerűbb turisztikai úti célja. Ha Barcelonába utazunk, szinte kihagyhatatlan látnivaló a Sagrada Familia (a Szent Család temploma), a város jelképe, amelynek építése Gaudí nevéhez fűződik.

A kikötőben sétálva kötelező felnézni Kolumbusz szobrára, a Ramblákon sétálva pedig a La Buqueria gyümölcs – és halpiac vonzza a látogatókat. Barcelona másik jelképe a Güell Park, amelyet szintén Gaudí tervezett és ha valaki kedveli ezt az építészeti stílust, a Casa Milà és a Casa Batlló is biztosan tetszeni fog. Barcelonában rengeteg park található, az egyik leghíresebb a Ciutadella Park, benne az Állatkerttel és a Zoológiai Múzeummal.

Güell Park, Barcelona

TIPP:  A Montjuïc hegy tetején lévő Fellegvárból gyönyörű kilátás  nyílik a tengerre és a városra, a bátrabbak akár felvonóval is megközelíthetik a helyet, nem mindennapi élményben lesz részük.

Utazás: Barcelona El Prat repülőtérre a WizzAir és a RyanAir járataival juthatunk el.

***

Ti hova repülnétek egy őszi városlátogatásra Európában?

(fotók: shutterstock, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%