Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

A legjobb kézműves vásárok az országban – Szuper őszi szabadtéri program a családnak

2 perces olvasási idő

Szeretsz kincsekre vadászni? Ha igen, ennek egyik legjobb módja, ha ellátogatsz az ország bármelyik szabadtéri kézműves vásárára, ahol helyi manufaktúrák egyedi portékái között válogathatsz. Most időrendi sorrendben jöjjenek a legjobb kézműves vásárok az országban, és persze remek szállásokat is ajánljunk melléjük.

A legjobb kézműves vásárok az országban - Szuper őszi szabadtéri program a családnak
Október-novemberi kézműves vásárok

A legjobb kézműves vásárok az országban

1. Buda Side Bolhapiac 2020

  • Időpont: 2020. október 2.  08.00 -17.00
  • Helyszín: Budapesti Kongresszusi Központ parkolója (1123 Budapest XII. kerület, Jagelló út 1-3.)

Csodás kézműves alkotások, design termékek és antik darabok lelőhelye lesz a Buda Side Bolhapiac, ahol a művészi igényű portékák mellett minőségi second hand ruhák között is válogathattok. Ezen a szabadtéri kézműves vásáron kulturális, közösségépítő és családi programok is várnak.

Szállásajánlatunk párok és családok számára Budapesten: d.Five Lovely Apartment at Basilica Budapest

Ha budapesti pihenésed alkalmával központi és szép helyen található szállást keresel, válaszd a d. Five Lovely Apartment at Basilica Budapestet. A családok számára is kiváló 4 férőhelyes, jól felszerelt, modern apartman a Szent István Bazilika közelében vár, s ráadásul még reggelit is biztosítanak.

A legjobb kézműves vásárok az országban - Szuper őszi szabadtéri program a családnak
d.Five Lovely Apartment at Basilica Budapest

2. Vegyél Hazait! 2020 Országos Kézműves Vásársorozat

  • Következő időpont: 2020. október 10.
  • Helyszín: Szombathely

A Vegyél Hazait! mozgalom célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a hazai divattervezők, kézművesek, gasztronómiai szereplők alkotásait. Az online tér után most szabadtéri kézműves vásársorozat keretében is megismerhetünk számos alkotót és munkáikat.

A kezdeményezés Facebook-oldalán szebbnél szebb alkotásokat nézegethetsz.

Szombathelyen ezt az önálló kiadó apartmant ajánljuk: ART HoMe Szombathely

Ez a dizájnos, igényes szálláshely egy gyönyörű műemlék épületben található a szombathelyi Fő téren, így a város szívében pihenhettek. Az önálló kiadó apartman akár párok, akár családok számára is remek választás.

A legjobb kézműves vásárok az országban - Szuper őszi szabadtéri program a családnak
ART HoMe Szombathely

3. Helyi Termékek Vására 2020 Szolnok

  • Következő időpont: 2020. október 11. 08.00 – 13.00
  • Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és Agóra tér, Szolnok

A Helyi Termékek Vásárán szolnoki és környékbeli őstermelők, kézművesek portékáitól roskadoznak majd az árusítóasztalok. Nincs jobb, mint a termelői méz, sajt, húsáru, zöldség és gyümölcs, de ezek mellett sokféle kézműves terméket is kínálnak majd.

A legjobb kézműves vásárok az országban - Szuper őszi szabadtéri program a családnak

Ha Szolnokon keresel szállást, itt foglalj: Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok ****

Családok és párok számára egyaránt kitűnő választás a bababarát felszereltségű Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok, ahol gyerekek 2 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak. A szálláshely különlegesen szép helyen, közvetlenül a Tisza-parton áll, a híres Tiszavirág-híd közelében, mely Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja. 

A legjobb kézműves vásárok az országban - Szuper őszi szabadtéri program a családnak
Sóház Panzió és Apartmanház Szolnok ****

4. Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásár Szerencs

  • Időpont: 2020. október 17.  08.00 – 14.00
  • Helyszín: Piactér a Buffalo Bill Western Étterem mellett (3900 Szerencs, Gyár utca 13.)

Hatodik éve rendezik meg Szerencsen az egyedi hangulatú Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásárt, ahol sok egyéb közt különleges finomságok, lakásdekorációs kellékek és műtárgyak seregéből válogathatnak az ide látogatók. A szabadtéri kézműves vásáron a vevők még nyereménysorsoláson is részt vehetnek. 

Szerencs közelében ezt a szálláshelyet is nagyon szívesen ajánljuk: Anyácska Bor- és Vendégház Tállya

Családokat, párokat és egyéni utazókat egyaránt egész évben – beleértve az összes ünnepnapot, karácsonyt, szilvesztert – vár az Anyácska Bor- és Vendégház Tállya. A hegyekre panorámás, önálló kiadó szálláshelyhez tartozik egy remek borház is, ahol jó hangulatú beszélgetésekkel tölthetitek az estéket.

5. Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

  • Következő időpont: 2020. október 17.
  • Helyszín: 6600 Szentes, Petőfi utca 4.

Az egészséges táplálkozás és a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac szervezői és kiállítói. A szentesi kézműves piacon saját előállítású, vegyszermentes élelmiszereket, kézzel készített mézet, sajtot, gyógynövényeket, számos kézműves dísztárgyat vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

Szállásajánlatunk Szentesen: Chicago Vendégház Szentes

Wellness szolgáltatásokat és finom, kontinentális reggelit is biztosít vendégeinek a Chicago Vendégház Szentes. A patyolattiszta délalföldi szálláshely rendkívül modern és ízléses szobái párok és családok számára egyaránt tökéletes választásnak bizonyulnak.

Chicago Vendégház Szentes

6. Magyarok Vására Jászberény 2020. Termelői Piac és Kézműves Vásár

  • Időpont: 2020. október 18. 08.00 – 12.00
  • Helyszín: Szent Klára Otthon udvara (Jászberény, Ferencesek tere 1.)

A Magyarok Vására Jászberényben nemcsak kézműves vásár és termelői piac, de számos élmény tárháza is. A vásár ideje alatt gyerekek és felnőttek egyaránt ingyenes íjászaton vehetnek részt a Kürt Íjászaival, ahol kipróbálhatják, milyen egy hagyományos magyar íjjal lőni. 

Jászberényi pihenéseteket töltsétek ezen a szálláshelyen: Birs Panzió és Vendégház Jászberény

A wellness szolgáltatásokat is kínáló Birs Panzió és Vendégház nagyszerű szálláshely családoknak és pároknak Jászberény mellett, ahol a gyerekek 3 éves korukig ingyenesen tartózkodhatnak. Őket még játszótér, homokozó, trambulin, ping-pong és tollaslabda is várja. Házi kedvenceitek szintén elkísérhetnek, hisz cicákat, kutyusokat díjmentesen elvihettek a szállásra.

Birs Panzió és Vendégház Jászberény

7. Kézművesek Udvara 2020 Pannonhalma

  • Időpont: 2020. november 15. 10.00 – 17.00
  • Helyszín: Kézművesek Udvara – Pannonhalma, Tóthegy 57. (Pannonhalmi Főapátság gyógynövény kertje mellett)

Márton-napi kézműves- és kirakodóvásárral várnak mindenkit ezen a pannonhalmi nyitott portán, ahol nem csak vásárolni, de beszélgetni és pihenni is lehetőség lesz. A családias hangulatú rendezvény során kézműves foglalkozások is zajlanak majd, melyeken kicsiket, nagyokat egyaránt várnak. 

Ha Pannonhalmára látogattok, itt foglaljatok szállást: Pannonhalma Panzió Pannonhalma

A település történelmi központjában, az apátságot körbevevő erdő alatt áll a Pannonhalma Panzió, ahol családok, párok és egyéni utazók egyaránt tökéletes szállásra lelhetnek. A kényelmes és modern szálláson gyerekek 3 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak. 

Pannonhalma Panzió Pannonhalma

Idén ősszel te is vesd bele magad a szabadtéri kézműves vásárok forgatagába, lelj rá igazi kincsekre! Ha választottál úti célt, keresd meg hozzá a legjobb, lemondási díj és előrefizetés nélküli szálláshelyet nálunk >>

(fotók: szallas.hu, sutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%