Téli tájolóCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyek

Ezek a legjobb Mikulás-programok decemberben

2 perces olvasási idő

A gyerekek legnagyobb örömére, nemsokára megérkezik a Mikulás! Felnőttként az a dolgunk, hogy még varázslatosabbá tegyük számukra ezt a napot. A csillogó szemek, hatalmas mosolyok mindent megérnek a szülők számára. Ugyanakkor bátran csodálkozzunk rá mi is a mesevilágra, hozzuk előtérbe gyermeki énünket, így biztosan nagyszerűen érezzük majd magunkat! A kicsiknek pedig felejthetetlen élményt adunk a következő programok valamelyikével:

Utazz a Mikulással és a Krampuszokkal a Gyermekvasúton!

A hónap első hétvégéjén, azaz december 1-jén és 2-án újra Mikulásvonat Budapesten! A Hűvösvölgy állomáson már várni fogják a krampuszok az érkezőket, hogy megkezdődjön a közös tánc és a játékok, gyermekprogramok.

Gyermekvasút

Immár 22. alkalommal lehet majd találkozni a Gyermekvasúton a Mikulással és segítőivel. Az együtt vonatozás énekléssel és játékokkal mindenkinek szuper élmény lesz, és a persze a mikuláscsomag sem maradhat el.

Szállások a közelben >>

Ébreszd fel a Mikulást a Csokoládé Múzeumban!

Miről is szólhatna a Mikulás napja, mit is várnánk annyira a csomagban, ha nem édességet? Mi lenne, ha még megfejelnénk az egészet, és egybekötnénk a Mikulás-várást egy csokoládékóstolóval és csokikészítéssel?

Van rá lehetőség, méghozzá a Csokoládé Múzeumban (Budapest XVI. kerület, Bekecs u. 22.) 2018. december 3-6 között, ahol énekszóval lehet felébreszteni álmából a Mikulást, aki ajándékot osztogat majd a vendégeknek.

Tölts el több napot Budapesten, próbáld ki a fővárosi korcsolyapályák egyikét! >>

Építs, alkoss a Mesehotelben!

Adventi Mesehotellé változik a Gellért hotel december 8-án és 9-én. A varázslatos helyszínen a programok idén tovább bővülnek. Sokak kedvence, az adventi vasútmodell-kiállítás, valamint a zenés mesejáték (A Százéves Csodatorta) mellett most először LEGO-játszóház is várja majd a kicsiket és nagyokat. LEGO és DUPLO elemeket biztosítanak az önfeledt játékhoz, a kreatív építkezéshez, úgyhogy bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat.

Távirányítós autókat és vonatokat is ki lehet majd próbálni a játszóházban. Ezenkívül kütyümentes ünnepváró sárkánykuckó lesz a helyszínen. Nem lesz másra szükség csak papírra, ollóra és egy kis ragasztóra, a Bubbles sárkányok is segíteni fognak, hogy létrejöjjön a Papírvarázslat és készüljenek fantáziadús, kreatív csilingelő, rénszarvasos üdvözlőkártyák, karácsonyváró koszorúk és díszek. Ne felejtsetek el csillámos sárkánytetkót kérni és fotózkodni a sárkányokkal!

Lehet majd díszíteni mézeskalácsot és természetesen ott lesz a Mikulás is az Adventi Mesehotelben, hogy a gyerekek az ölébe ülhessenek, anyuka és apuka pedig hazavihessen egy fotót a különleges pillanatról emlékbe.

Extra élményprogramok közül is lehet választani, plusz zseton megvásárlásával részt vehetsz rénszarvasépítésen, készíthetsz karácsonyfadíszt vagy alkothatnak az anyukák és lányaik ékszereket maguknak. Az elkészített ajándékokat természetesen haza lehet vinni.

Szállások a közelben >>

Ülj fel a Mikulás Expresszre!

Az egyik legjobb program a Vasúttörténeti Parkban várja az odalátogató családokat.

December 7-én, 8-án és 9-én felejthetetlen Mikulás-program zajlik majd, amely a Mikulás Expresszel kezdődik. A Nyugati pályaudvarról induló ünnepi vonatot gőzmozdony fogja húzni, a manócskák velünk utaznak, a Mikulás pedig csodás vasparipával érkezik majd a csarnokba, hogy minden gyermeknek átadhasson egy-egy teli csomagot.

Lesz lehetőség fotózkodásra a piros ruhással és fő manójával, aztán meghallgathatjuk Kovácsovics Fruzsina és zenekarának előadását. Ott lesz még Süsü a sárkány és a Tévé Maci is, óriás színező táblára lehet majd rajzolni, a nagyobbaknak és bátrabbaknak pedig kipróbálni, milyen a Hetedhét kaland híradósának lenni! További mesés és izgalmas gyermekprogrammal és meglepetésekkel készülnek az Orient csarnokban.

Találkozz a Mikulással és mesehősökkel az Avalon Parkban!

A programsorozat egy lenyűgöző Mikulás-showt ígér és december 1-től 9-ig tart a miskolctapolcai Maya játszóparkban. Napi több előadással készülnek a szervezők és kedvelt mesefigurák mellett filmhősökkel, például Elza és Anna hercegnővel, Amerika kapitánnyal, Han Solóval, a Fekete párduccal, Tapsi Hapsival és Robin Hooddal is találkozhatnak idén a gyerekek.

A rövid szabadtéri interaktív játék után lehet megnézni a kb. 40 perces „Dér Jankó és Grincs kalandjai a Mikulással” című mesejátékot a szépen feldíszített Konferencia Központban, ahol az előadás után várja a gyerkőcöket a Mikulás. A Mikulás trónusnál lesz ajándékosztás és családi fotók készítésére is lesz lehetőség.

Miskolci szálláshelyek >>

Szállj fel a Mikulásjáratra!

Az Egererdő Zrt. szervezésében idén is indulnak Mikulásjáratok Gyöngyösről, Szilvásváradról és Felsőtárkányból. Ünnepi díszben pompázó vonatok várnak és különleges programok:

December 8-án és 9-én látogat el a Mikulás a Mátrába, a mátrafüredi hajtánynál vár mindenkit forró teával és apró meglepetésekkel, az állomásig pedig Rudolffal utazhatsz. A szilvásváradi kisvasúton december 7-én és 8-án krampuszok kísérnek. A Gloriette-tisztáson pénteken a Babszemjankó Gyerekszínpad Mikulásváró programját lehet megnézni, szombaton pedig a Kisötlet Gyerekszínpad interaktív mesejátékát. A Mikulással is itt lehet találkozni, aki apró ajándékokkal lepi meg a látogatókat.

Felsőtárkányban, szombaton és vasárnap több feladat is vár a gyerekekre: meg kell keresni a krampuszokkal együtt a Mikulás szánját, és lehet segíteni a nagy munkában, az állatok etetésében a Varró-házi megállónál – vigyetek almát és répát magatokkal! A Mikulás is készül apróságokkal, de előbb elő kell majd csalogatni őt, a Mikulásváró program a Babszemjankó Gyerekszínpad elődásában lesz majd segítségükre.

Irány a Mátra és a Bükk, ahol, ha máshol nem is, itt már nagy eséllyel havat is láthattok majd!

Foglald le mihamarabb hegyvidéki szállásod! >>

Látogass el a lillafüredi Mesebirodalomba!

November 22 és december 16. között nem egy hétköznapi utazásban lehet részed, ha felszállsz a lillafüredi kisvasútra. Varázslatos, közel 2 és fél órás kaland várja a családokat a Mikulás Mesebirodalmában. A kisvonat kívül-belül feldíszített, fűtött kocsijaiban krampuszokkal találkozhattok és játszhattok, Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál pedig ott lesz a Mikulás és további szereplők, hogy egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejáték vegye kezdetét. A miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, meseszép díszletek között lehet majd élvezni az előadást.

Lillafüredi Palotaszálló télen

További kalandokban lehet részük a gyerekeknek, mert segíthetnek Max-nak, és Cindy Lou-nak visszaszerezni az ellopott ajándékokat a Grincstől, valamint megismerhetnek halfogási tippeket a nagy Ho-Ho-Horgásztól és közösen ünnepelhetnek Aranyhaj és Flynn Rider esküvőjén. A Mikulás bácsi díszes házikójában vár majd mindenkit szeretettel, hogy ajándékát átadhassa.

Lillafüredi szállást keresel? Itt tudsz nézelődni >>

Csöppenjetek bele Ti is a mesevilágba, gazdagodjon életre szóló élményekkel a család, vegyetek részt együtt egy izgalmas Mikulás-programon!

/fotók: shutterstock/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%