Tippek utazáshozCsaládi kiruccanás

Ismét pályázhatnak a fiatalok az ingyenes vonatjegyre

1 perces olvasási idő

Csütörtöktől ismét pályázhatnak a 18 évesek az ingyenes InterRail-bérletprogramra – mondta sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, a program mentora.

Idén nyáron 15 ezer fiatal vette igénybe az ingyenes lehetőséget.

A fiatalok a bérlettel jövő nyáron – elsősorban vasúton – bejárhatják Európát, megismerhetnek más kultúrákat. Az EP-képviselő emlékeztetett arra, hogy nyáron 15 ezer fiatal vette igénybe az EP és az Európai Bizottság közös programját, most 12 ezren juthatnak ingyenes utazáshoz. Beszámolt arról is, hogy az unió következő, 2021-től induló költségvetésében várhatóan évente 100 millió euró lesz a programra, azaz évente több mint 100 ezer fiatal kaphat ingyenes bérletet.

Szállást keresel Európa nagyvárosaiban? Nézd meg ajánlatainkat és foglald le római, párizsi vagy berlini szálláshelyed! >>

A fiatalok az ingyenes bérlettel jövő nyáron bejárhatják Európát.

Az EP-képviselő felkérte a Független Diákparlamentet, hogy legyen a program nagykövete. Kálló Dániel, a szervezet szóvivője azt mondta, a program az utazásról és az európaiságról szól. Az utazás megtanítja az önállóságra a programban résztvevő fiatalokat, újfajta készségeket sajátíthatnak el – mondta.

⇒ PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: A pályázatokat december 11-ig lehet benyújtani.

⇒ TOVÁBBI RÉSZLETEK: www.interrail.eu

Neked mi lesz a következő állomás? Válassz Európa nagyvárosai közül és foglald le mihamarabb a szállásod! >>

(forrás: MTI, fotók: shutterstock)


Korábbi felhívás 2018. tavaszról:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%