Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Lélegzetelállító kilátók és magasságok Ausztriában

1 perces olvasási idő

Ausztria a fantasztikus magasságok és mélységek birodalma. A hegyek magaslatainak panorámája és a mélységek misztikuma eksztatikus érzést kelt az emberben. Igazi adrenalinbomba több ezer méter magasságban megtapasztalni emberi törékenységünket, határainkat. Lélegzetelállító a fából, fémből, üvegből készült kilátók sora, nézzük, melyek lehetnek a kedvencek!

A tiroli kereszt – Buchensteinwand csúcs

Tudtátok, hogy Tirolban található a világ legnagyobb, legmagasabb keresztje? A tiroli Buchensteinwand csúcson, 1456 méter magasságban ez az óriási csúcskereszt kilátóként is funkcionál.

Jakobskreuz, Tirol

El lehet képzelni, sőt meg is lehet nézni, milyen csodás panoráma nyílik e magasságból. Természetesen a csúcson lévő kereszt ma már minden modern és kényelmes eszközzel is megközelíthető. Ebben nagy segítségünkre van egy négyüléses libegő, ami St. Ulrich am Pillersee-ből indul. A kilátóhoz felérve, a 29,6 méter magas keresztben majd egy lift viszi fel látogatókat 19 és 22 méter magasságba. A kilátóplatform ezen magasságában pedig fantasztikus panoráma tárul elénk a környező hegyekre.

A cápa kilátó – Krippenstein

Hihetetlenül ötletes, ahogy egy magaslati kilátó ponton egy vízi élőlény ihletett meg nemcsak elnevezésében, hanem formájában is egy tervezőt.

Cápa a Krippenstein-csúcson

Így a Krippenstein új kilátója egy 8 méter hosszú cápa terpeszkedik Obertraunban, a Krippenstein-csúcson. Olyan mintha figyelné és őrizné a Heilbronner túra utat, amelyen turisták hada halad keresztül egész évben. A cápába be is mászhatunk, ahonnan szép kilátás tárul elénk. Meg kell említeni, hogy amúgy a cápa ötletét az adta, hogy egykor a Dachstein területén őstenger volt, amelyben őscápák is éltek.

 

Pyramidenkogel – Karintia, Wörthi-tó déli part

Ausztria a kilátók tekintetében is a legek birodalma. Talán nem is nehéz, hisz gyönyörű hegyei magától értetődően sugallják, hogy a legszebb magaslati pontokra feljutva az egészen csodás kilátást még lehet fokozni a fantasztikus kilátók hangulatával.

A Pyramidenkogel tetején

Nincs ez másképp a Wörthi-tó déli partján sem, ahol a világ legmagasabb fából készült kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a tóra, a környező karintiai tavakra és az osztrák-szlovén határon fekvő Karavankák impozáns hegyvonulatára. Tiszta időben még a távoli Hohe Tauern hegycsúcsai is láthatóak és mindez Klagenfurt városától mindössze 15 km-re. A kilátó egyéb különlegessége, hogy a tetejéről egy kanyargós csúszdán keresztül juthatunk le.

Te is szeretsz Ausztriában síelni? Nézz körül a magyarok kedvenc síterepei között! ⇒

Airwalk kilátó – Karintia – Kölnbreinsperre

Ami rögtön eszembe jut, hogy ez őröltség! Természetesen a szó legnemesebb értelmében. Hiszen lenyűgöző, ahogy a technikai fejlődés eredményeként ma már az sem jelent nehézséget, hogy üvegpadlókon keresztül nézzünk le a mélybe egy hegy tetejéről.

Airwalk – Kilátó Ausztria legnagyobb duzzasztógátja mellett

Igazi adrenalinbomba, ahogy az Airwalk kilátó üvegpadlóján keresztül több száz méternyi szakadék felett állva és a mélybe nézve megborzong minden idegszálunk. Itt 1933 méter magasan, Ausztria legmagasabb duzzasztógátja melletti kilátóban, a duzzasztógát fölé függesztett üvegplatform szinte lebeg a végtelennek tűnő mélység felett.

Adlerhorst – Tirol, Achensee

Ausztria legnagyobb tava sem maradhat ki a sorból, ha a kilátókat vesszük sorba. Hiszen a következő kilátó, amit szeretnénk bemutatni, az Tirol legnagyobb tava, az Achensee felett 2039 méteren található.

Felvonók Adlerhorst felé

A sasfészket szimbolizáló kilátó az Adlerhorst a Rofanseilbahn kabinos felvonóval és egy kis túrázással érhető el. A kilátónál pedig különleges turisztikai attrakció vár mindenkit, hisz aki nagyon bátor, az szárnyra kaphat az AirRofan kötélpályán, és a kilátó mellől indulva sasként repülhet a hegyek felett.

 

5fingers kilátó – Dachstein-hegységben található Krippenstein hegycsúcs

Az 5fingers kilátó, amely egy emberi kezet idéző szerkezet, egy 400 méter magas sziklafalból enged rátekinteni Hallstattra, az UNESCO világörökség részére és a Hallstatti-tóra.

5fingers kilátó a Hallstatti-tó felett

Itt mind az öt stég eltérő kialakítású, pl. az egyik padlója teljes egészében üveg, amelyen keresztül lepillanthatunk a 400 méterrel lejjebb található Krippenbrunn településre. Az 5fingers felett, közvetlenül a Krippenstein csúcsán található egy kevésbé látványos világörökségspirál. Ide is érdemes feljutni, hisz a jövőt idéző acélszerkezetben kényelmes pihenőhelyeket alakítottak ki, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Hallstatt-Dachsteinre.

BIG 3 kilátó – Ötztal

Egy különleges tervezés eredményeként Sölden település a BIG 3 elnevezésű platformmal három, 3000 méter feletti hegycsúcson épített kilátókat. A legnagyobb a Schwarzer Schneid csúcson épült objektum, innen egészen elláthatunk a Dolomitokig.

Tiefenbachkogl kilátó

A következő a Tiefenbachkogl csúcsán található, ahol egy 25 méter hosszú acél stég lóg be rögzítés nélküli pálcaként a végtelennek tűnő mélység fölé. Eléggé eksztatikus érzést hoz ide ellátogatni. Majd végül a Gaislachkogl több vékony pillérre ültetett kilátójáról kell szólnunk, ahol az Ötz völgyét és a környező alpesi hegygerinceket tekinthetik meg a látogatók.

Szállást keresel Ausztriában? ⇒ Mesés alpesi szállások 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%