CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációŐszi élményszüretTavaszi zsongásVidéki víkend

Mesés kirándulóhely a természetben: lombkoronasétány és kalanderdő a Deseda-tónál

1 perces olvasási idő

Nádasok közt megbújó madármegfigyelő állomások, csodás panorámát ígérő kilátó, lombok között kanyargó sétány, ezer színbe öltözött természet, tanösvények, kalanderdő: csak pár kiragadott élmény, ami mind egy helyen, a bakancslistás Deseda-tónál vár rátok. Ne hagyjátok ki!

A Dél-Dunántúl egyik legjobb kirándulóhelyszínét rejti hazánk leghosszabb mesterséges tava, a Deseda-tó környéke, mely nem csak a kaposváriak körében számít népszerű úti célnak. A lombos erdőkkel, szépen fésült mezőkkel, gazdag állatvilágot bújtató nádasokkal és elképesztő látnivalókkal tarkított területen rengeteg izgalmas élmény várja az egész családot.

Tanösvény a nádasban

Keressétek meg a népszerű „Deseda fotópontot” és járjátok be a varázslatos tanösvényt, mely a tó dél-keleti csücskéből észak felé halad! Útközben információs táblák segítségével ismerhetitek meg az itteni élővilágot, és miután elidőztetek a fedett madármegfigyelőben, betérhettek a fantasztikus kiállítást tartogató Fekete István Látogatóközpontba.

Lombkoronasétány és ezer más látnivaló

A tárlat felfedezése után némi talpalást követően juthattok el az interaktív tanösvényeket és az érzékszerveket alaposan próbára tévő, kalandkunyhókat felvonultató Deseda Kalanderdőbe, mely mászófallal, függeszkedőkkel és rengeteg más élményelemmel szórakoztatja a gyerkőcöket. 

Sajnos az arborétum jelenleg zárva tart, ugyanis az ide vezető, 100 méter hosszú fahíd (ami a csodás félszigetre biztosítja az átjárást) teljes felújítás alatt áll, de a hírek szerint hamarosan elkészül az építmény, és szebb lesz, mint valaha! 

Mesés kirándulóhely a természetben: lombkoronasétány és kalanderdő a Deseda-tónál
Parkerdő és Arborétum

Aggodalomra azonban nincs ok, mert helyette útba ejthettek egy újabb Madármegfigyelőt, vagy megcélozhatjátok az Erdei kalandsétányt, ahol 6 méter magasan ballaghattok végig, és akár óriás csőcsúszdán át is visszatérhettek újra a földre! 

Ha kitartóak vagytok, akkor a tó nyugati oldalán a háromszintes, modern Deseda kilátónál lesz a következő állomás, ahol a családosok biztosan letáboroznak egy időre az építmény lábánál lévő halacskás játszótér miatt. 

Sportbarátok és piknikezők kedvence

Bringásoknak jó hír, hogy a tó akár két keréken is körbetekerhető, melyhez a helyszínen tudtok eszközt bérelni. Ez a körülbelül 15 km-es, jó minőségű aszfalttal borított bringakörút pedig joggal nyerte el idén az Év kerékpárútja elismerést. 

A Deseda-tó környéke egyébként hajókázási és horgászati lehetőséggel is kecsegtet benneteket, de számos sportolási lehetőség közül is válogathattok, ha még több kihívásra vágytok. Sőt! Nyári melegben még csobbanhattok is egyet!

4 szuper szálláshely, ahol megpihenhettek a kirándulás után 

1. Apponyi Vendégház

Mindenhez közel, a történelmi belváros szívében helyezkedik el a 6 családias, komfortos szobával ellátott Apponyi Vendégház, melynek jól felszereltségére biztosan nem lesz panasz.

2. Kazinczy Vendégház

Tiszta, rendezett és barátságos szálláson töltődhettek fel az egész napos mászkálás után, ha a Kazinczy Vendégházat választjátok. A csendes környéken található házikó 3 szobájában pedig akár nyolcan is elfértek.

3. Centrum Lux 2 Apartmanok

A kaposvári sétálóutcáról nyíló Centrum Lux 2 Apartmanokat modern berendezéssel, klímával, valamint masszázskabinnal is kiegészítették, de a parkolással sem kell bajlódnotok, ha kocsival érkeztek.

4. La Pergola Panzió***

Légkondicionált, mesés szobákkal, igény szerint bőséges reggelivel és tetőtéri wellness lehetőséggel kecsegtet a La Pergola Panzió***. Lazítsatok a jakuzziban, a szaunákban és a frissítő úszómedencében!

Még több szállást megnéznétek a Deseda-tó környékén? Akkor kattintsatok IDE >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

Kaposvári lett az Év Fája győztese 2020-ban >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő
    Tavaszi zsongás

    Ugorj fejest a tavaszba - hamarosan indul a tulipánszüret az országban

    1 perces olvasási idő