Őszi élményszüretBarátokkalBudapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Márton napi programsokadalom Budapesten (+ szállásajánló)

1 perces olvasási idő

A Márton-napi programokról leginkább a falusi lakomák és vidéki, hagyományos programok jutnak eszünkbe, de Budapesten ugyancsak megtalálhatók a jobbnál-jobb Márton-napi mulatságok. Akár a gasztronómia, a zene és a tánc, a népi játékok, a lámpás felvonulások vagy a nosztalgikus hangulat vonz, mindegyikre mutatunk példát, szállásajánlóval kiegészítve.

Márton-napi programok Budapesten, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat

Márton-napi Borvacsora az Etyeki Haraszthy Pincészettel Budapesten

A kulináris élvezeteké lesz a főszerep a vacsorán, ahol a libás finomságok mellől az újbor kóstolás sem maradhat el. A helyszín Óbuda, de a zamatos borok az Etyeki pince sajátjai. Romantikus, páros programnak kiváló választás!

  • Időpont: november 11.
  • Helyszín: Cut & Barrel, III. kerület (Pacsirtamező u. 41.)

Szállástipp: Ensana Thermal Margitsziget Budapest ****superior

Csodálatos helyen ötvözhetitek a budapesti pihenést a wellnessel! A fővárosi nyüzsgéstől elhatárolódva kapcsolódhattok ki a nyugalom szigetén, miközben reggelis vagy félpanziós ellátás, illetve különféle medencék és mesés kilátás vár. 

Márton-napi Vigasság táncházzal, Újpest

Vidáman suhogó szoknyákkal és szapora lábakkal várnak Újpesten, ahol a Suholó Néptánccsoporttal lehet részt venni a táncházon. Emellett sok-sok játék, kártyaparti, és kézműves sarok is megtalálható a programban. A zenéről a Téka Együttes gondoskodik.

  • Időpont: november 11. 16:00-tól gyermek táncház, 18:00-tól felnőtt táncház
  • Helyszín: IV. kerület, Lóverseny tér 6.

Szállástipp: Corvin Hotel Budapest – Sissi Wing *** 

Felújított szállás a főváros szívében, ahol mégis családias, sőt romantikus hangulat fogad: erre számíthattok a Corvin Hotelben. Tágas szobákban pihenhettek, a reggelit pedig kiemelten dicsérik a vendégértékelések. 

Márton-napi Gyertyafény Expressz 2023

Különleges, rendhagyó programra vágytok? Irány a Gyertyafény Expressz, ami Budapest és Gödöllő között közlekedik, impozáns bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló szerelvényével. A közel három órás programon a lakomához hangulatos élőzene is társul.

  • Időpont. November 11., a vonat 18:50-kor indul
  • Helyszín: Budapest, Nyugati pályaudvar
Márton napi programsokadalom Budapesten
Márton-napi Gyertyafény Expressz 

Szállástipp: Villa Wellness Budapest

Ez a kuckós szálláshely hangulatos pezsgőfürdővel és mindössze 3 szobával vár, úgyhogy ha nem kedvelitek a személytelen, nagy szállodákat, ez tetszeni fog. A Hősök Tere és az AquaWorld is könnyedén megközelíthető autóval.

Márton-napi gyerekprogram: Pergős-forgós Márton-napi táncház

Hogy a gyerkőcök se maradjanak ki a jóból, irány Kispest, ahol a Márton-napi táncházban sok tánccal, meséléssel, és kézműves foglalkozással várják a lurkókat. A mesélő- és játékmester gondoskodik a jó hangulatról! 3 éves kortól ajánlott a program.

  • Időpont: november 11. 16:30
  • Helyszín: XIX. Kerület Wekerlei Kultúrház
Márton napi programsokadalom Budapesten
Márton-napi táncház

Szállástipp: Ili Apartment Budapest

Otthonos kis lakást kerestek a családdal? Ez a 4 fős, jól felszerelt apartman a belvárosi Mikszáth Kálmán téren található, és világos, tágas tereivel biztosítja a kényelmet. Az erkélyről még a Citadella is látszik

Márton-nap lámpásfelvonulással

Kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek az újrahasznosított anyagokból történő lámpáskészítésen, melyet megkoronáz majd a lámpás felvonulás, élő zenés aláfestéssel. A program zárásaként angol nyelvű dalbetétekkel tarkított zenés előadással szórakoztatják a gyerekeket, „A mézeskalács úr meséje” címmel.

  • Időpont: november 12. 15:30
  • Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, II. kerület

Szállástipp: Batthyány-Toldi Apartman Budapest

A Budai Vár mellett található apartman szuper közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik és a legszebb látnivalók szomszédságában fogad. Remek választás családoknak: otthonos, jól felszerelt, kényelmes.

Márton Nap a Cinkotai Tájházban 2023

Színes programkavalkáddal várják a kicsiket és nagyokat Budapest külső kerületében, ahol egy kicsit megízlelhetitek a vidékies hangulatot is a különféle foglalkozások során. Lesz lámpáskészítő műhely, tökleves kóstoló, lámpás felvonulás, libakeresés. A gyerekeket is várják, őszi-népi játszóházzal és a mesélő tájház előadásaival.

  • Időpont: november 11. 15:00
  • Helyszín: XVI. Kerület, Batthyány Ilona utca 16.

Szállástipp: Passzió Panzió Budapest

Budapest zöldövezetében pihenhettek, felújított szobákban, csendes és kellemes környezetben! A vendégek szerint a szállás egyik nagy előnye a klassz tisztaság is.

Válasszátok ki a legszimpatikusabbat a Márton-napi programok közül, és irány Budapest! >>

Ha a programok előtt vagy után kirándulni támad kedvetek, ezeket a Budapest környéki helyeket ajánljuk >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%