9.8
Kedvenc szállásokVárosnézések

Mediterrán pihenés Gyulán

1 perces olvasási idő

Használjátok ki az egyre több napsütést, a friss levegőt és a madárcsicsergős napokat! Ruccanjatok ki az ország déli részébe, és fedezzétek fel a számtalan látnivalót kínáló, bájos kisvárost, Gyulát! Mutatunk hozzá egy szuper szállást, hogy nektek már csak a bőröndöt kelljen bepakolni.

Egy város, ahol a régmúlt és a jövő összeér

A délibábos Alföld délkeleti felén fekvő Gyula egy igazi jolly jokere a hosszabb-rövidebb kirándulásoknak. Ebben a városban ugyanis egyszerre találtok évszázados történelmi látnivalókat, izgalmas kulturális programokat és lenyűgöző természeti kincseket.

A városka a történelem hosszú évszázadai alatt megőrizte lebilincselő múltjának gazdagságát, ugyanakkor képes folyamatosan megújulni, és rengeteg kalandot ígérni az ide látogatóknak.

Mediterrán pihenés Gyulán a Castellum Panzióban
A Gyulai Vár és a Csónakázó-tó

Síkvidéki látnivalók

Ha Gyulán jártok, akkor a több mint 600 éves Gyulai vár és a vele szemben található Almásy-kastély Látogatóközpont kötelező program. A vár ikonikus vöröstéglás falai között a középkor zordon, vérzivataros világa elevenedik meg majd előttetek, míg a kastély a fényűző és elegáns múlt őrzője.

Almásy-kastély

Ez utóbbi termeit és folyosóit bebarangolva ízelítőt kaphattok a hajdanvolt arisztokrácia pazar életéből, de a cselédség hétköznapjaiból is. Ha már történelem, akkor ne hagyjátok ki Erkel Ferenc szülőházát sem, amelyben a mai napig megtekinthető az a sarokszoba, ahol a Himnusz zeneszerzője meglátta a napvilágot.

A kulturális kavalkád után pattanjatok csónakba vagy akár vízibiciklire, és fedezzétek fel a városon 5 km hosszan keresztül folyó Élővíz-csatorna szépségeit. A vizes kalandot követően pedig ugorjatok el a Dél-Alföld legrégebbi emeletes polgári házában található Százéves Cukrászdába, ahol egy isteni sütitől biztosan energiát nyertek ahhoz, hogy a napot a Gyulai Várfürdő fantasztikus komplexumában zárjátok.

Mediterrán pihenés Gyulán a Castellum Panzióban
Gyulai Várfürdő

Közel mindenhez

Ha a látnivalóktól csupán egy karnyújtásnyira szeretnétek megszállni, akkor a Castellum Panzió vadonatúj apartmanjait érdemes választanotok. A közvetlenül a Várfürdő főbejáratánál és a Gyulai Vár mellett található szállást választva az autó tényleg csak arra kellhet, hogy megérkezzetek ide.

A nevezetességek bebarangolásához hagyjátok nyugodtan a kocsikat a panzió tágas, zárt, kamerával megfigyelt és ingyenes parkolójában, és élvezzétek gyalogosan ennek a bűbájos városnak a felfedezését.

Az új építésű panzióban minden a vendégek kényelméről szól. A szobák és a szekrények elég nagyok ahhoz, hogy a holmijaitok komfortosan elférjenek. A fürdő miatt ruhaszárítót is találtok bennük, így a Várfürdő élményei után mindig lesz hová kiteregetni a vizes fürdőlepedőket.

A modern és praktikus konyhasarkok pedig mindent biztosítanak, amire csak szükségetek lehet egy ellátás nélküli kikapcsolódáshoz. Azonban ha mégsem lenne kedvetek az étkezéssel vesződni, akkor akár pazar, svédasztalos reggelit is kérhettek

A mediterrán életérzéshez nemcsak a csodás, narancsos-vöröses téglás dizájn, a fantasztikus növények járulnak hozzá, hanem az apartmanokhoz tartozó tágas teraszok és a kisebb erkélyek is. Üljetek ki esténként egy pohár könnyű borral a kezetekben, és  élvezzétek a város esti hangulatát és fényeit.

Ha a galériás apartmanjaikat választjátok, akkor pedig a térérzet, a levegősség és teraszajtókon keresztül betóduló napfény miatt úgy érezhetitek itt magatokat, mintha csak valamelyik mediterrán vidéken ébrednétek. Fokozzátok ezt az érzést, és használjátok ki a panzió napozóteraszát is, és ott üldögélve hagyjátok, hogy minden reggel arcon csókoljon benneteket a nap.

Lassuljatok le egy kicsit a Castellum Panzió vörös téglás falai között, és fedezzétek fel az Alföld egyik legbájosabb települését, Gyulát!

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%

Szálláshely értékelése

9.8
Szállásszakértőnk és a vendégértékelések alapján ilyennek találjuk
9.8

Szolgáltatások

9.8

Komfort

9.9

Személyzet

Előnyök

  • +Szolgáltatások
  • +Komfort
  • +Személyzet

Hátrányok

  • -Nem neked ajánljuk, ha nem megfizethető szállást keres Gyula belvárosában
Megnézem