Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Mit érdemes megnézni Pápán és a Bakony vidékén?

1 perces olvasási idő
Az Esterházy-kastély Pápán

Ti jártatok már Pápán? Pápa az egyik legszebb barokk városunk, ami a csodás bakonyi vidék és a Kisalföld határán fekszik. Kastély, élményfürdő, múzeum, kirándulásra csábító közeli természet – ez mind Pápa! Most összeszedtük a város legfontosabb látnivalóit, amelyek beleférnek egy kellemes hétvégi városnézésbe.

mit érdemes megnézni Pápán
Az Esterházy-kastély Pápán

Látnivalók Pápán

Esterházy-kastély

A barokk főurak aztán tudtak élni! Az ő hétköznapi életüket ismerhetjük meg közelebbről, ha részt veszünk a fél óránként induló tárlatvezetésen. A gyönyörű barokk kastély azonban nem csak az itt élt grófok és grófnők életébe enged bepillantást, hanem egyéb, interaktív programokkal is vár. Fotózkodhatunk korabeli ruhákban, a kézműves műhely szervezésében pedig csokoládé bonbon-készítésen vehetünk részt. Sőt, május 9-től időszakosan megtekinthető Henri Matisse „Színek és formák” kiállítása is.

mit érdemes megnézni Pápán
mit érdemes megnézni Pápán
Bon-bon készítés a kastélyban

A gyerekbirodalom része az izgalmas Lego kiállítás, ahova a környéken foglalók ingyenes belépést kapnak! A kastély tárlatvezetésére pedig 10 % kedvezményt kapunk a szállás.hu-s kuponnal. A nyitva tartást, belépő árakat, és a címet itt találjátok >>

Várkertfürdő

Látogassatok el a régió legnagyobb fürdőkomplexumába, mert itt mindenki garantáltan megtalálja, amit keres! Szórakozni szeretnétek? Akkor irány a 7 óriáscsúszda valamelyike, a gyerekpancsoló vagy az egyik látványelemekkel teli élménymedence. Gyógyulásra vágytok? Üljetek be a gyógyvizes medencébe, vagy vegyetek részt valamilyen egészségügyi kezelésen, hiszen külön Gyógyászati Részleg működik a mozgásszervi betegek számára. Pihenni, szépülni jöttetek? Fedezzétek fel a wellnessközpontot és a különféle szaunákat, jelentkezzetek be egy masszírozásra, esetleg lazuljatok a jacuzziban.

Ha pedig sportos kikapcsolódásra vágytok, ott a konditerem, a fallabdapálya vagy éppen a 25 méteres úszómedence. Egy szó, mint száz: itt minden van!

A Pápán foglalók 10 % kedvezményt kapnak a Várkertfürdő belépőjéből!

Várkertfürdő

Kékfestő Múzeum

Tudtátok, hogy Pápán található Közép-Európa legnagyobb kékfestő műhelye? Az üzemet 1783-ban alapították, és a múzeum felidézi a kékfestést, mint különleges magyar hagyományt. A tárlatvezetés többnyelvű, és amíg a felnőttek bejárják a műhelyt, addig a gyerekek a számukra kialakított kuckóban játszhatnak. Hangulatos udvarhelyiséggel és ajándékbolttal is rendelkezik, továbbá arra is lehetőségünk van, hogy magunk tervezzük meg és készítsük el a saját pólónkat.

mit érdemes megnézni Pápán
Kékfestő Múzeum

A környéken foglalók 10 % kedvezményben részesülnek a belépő árából! A nyitva tartásról, a címről és a belépőről itt találtok több információt >>

… és persze a városnézés legjobb módja: Pápa Kisvonat

A város felfedezésének legkényelmesebb és legszórakoztatóbb módja a kisvonat, amit imádnak a gyerekek is. A Pápán foglalók 10 % kedvezményt kapnak a jegy árából!

+ 3 programtipp, ha a közeli Bakony vidékét szeretnétek felfedezni!

Bakonyi Természettudományi Múzeum, Zirc

A zirci Ciszteri Apátság barokk épületében helyezkedik el a múzeum, ahol látványos diorámák mutatják be a Bakony változatos élővilágát. Madárfajok, ásványok, jégkorszaki óriások a Bakony területén… nagyon izgalmas kiállítás! A környéken foglalók a kedvezménykuponnal 10 %-al olcsóbban vehetnek belépőt.

Cseszneki Vár, Csesznek

Kiránduljatok el a festői környezetben található, 13. században épült cseszneki várhoz, ahonnan valami csodálatos a kilátás! A környéken foglalók 28 % kedvezménnyel léphetnek be, ami már igazán jelentős összegnek számít.

Szent László Kalandpark, Bakonyszentlászló

Pápától fél órára találjuk a Szent László Kalandparkot, ami az Öreg-Bakony vadregényes környezetét kihasználva izgalmas akadálypályákkal vár. Az egészen kis gyerekektől az idősebb haladókig, sokféle pályán kipróbálhatjuk magunkat. Tűzrakó hely és büfé is van.

Szállás.hu kedvezmény: 10 % minden jegytípusból.

mit érdemes megnézni Pápán

Szállástipp Pápán: Ditlin Boutique Hotel Pápa

Pápa legszebb utcáján, az Esterházy utcán található a Ditlin Boutique Hotel, melynek minden szobája egyedi bútorokkal van berendezve, letisztult stílusban. Bababarát szállás, és az ár tartalmazza a reggelit. Nagyon jó elhelyezkedésű, mivel közel van Pápa belvárosához: az Esterházy-kastély mindössze negyedóra gyalog, a vasútállomás pedig 2 perc séta.

Fedezzétek fel a mesés Bakony látnivalóit és izgalmas programjait, felhasználva a foglaláshoz járó kedvezménykuponokat!

További szállásokat Pápán itt találtok >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
57%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
43%