BalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakációVízparti szállások

Nyár végi pihenés Csopakon

1 perces olvasási idő

Ha nem akarunk messze utazni, az első gondolat, ami nekem eszembe jut és elérhető távolságban van Magyarországon, az a Balaton. Ezért is döntöttünk úgy, hogy gyorsan, még a nyár végén kiélvezzük a nap utolsó sugarait. Úti célul Csopakot választottunk bízva abban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk augusztus legvégén.

Csopak

Bár többnyire a hosszabb utakat jól megszoktam tervezni előre, a belföldi hosszú hétvégéken szeretek teret hagyni az úgynevezett „go with the flow” életérzésnek. Csütörtök este érkeztünk egy nagyon picike apartmanba, ami viszont cserébe pont 3 perc sétára volt a strandtól. Csopakon, a Balaton-parti sétányon jellegzetes szocreál épületek díszítik a látképet, annyi különbséggel, hogy hol piros, hol kék az erkélykorlát. Egy ilyenben laktunk mi is. Az apartmanhoz tartozott egy kicsi erkély, ami tökéletesen betöltötte azt a funkciót, hogy egy pohár ital társaságában kellemesen lehessen élvezni az estét.

Ezzel a lehetőséggel éltünk is első este, amikor is zenére lettünk figyelmesek. A zene lényegesen hangosabb volt, minthogy a szomszéd házibulija legyen, így segítségül hívtuk az internetet, hátha van valami érdekes program a környéken. Hamar ki is derült, hogy Alsóörsi Zorall Fesztiválba csöppentünk, így meg is volt a másnap esti program.

 

Pénteken reggel beszerezve friss zsemléket a szomszéd boltból, megreggeliztünk a teraszon, napközben tettünk-vettünk és vártuk az estét, hogy milyen is ez a fesztivál. 5 óra után indultunk, mi a vonatot választottuk, de akár egy kellemes 40 perces sétával is megközelíthető lett volna az úti cél. A fesztivál maga nagyon picike, gyakorlatilag 2 említésre méltó színpad volt, viszont a hangosítás nagyon élvezhetővé tette az eseményt. Főleg magyar rockzenei palettáról válogathattunk, mint Bikini, Alvin és a Mókusok, Road, hogy párat említsek közölük.

Csopaki strand

Másnap reggelre szerencsére elmentek az esőfelhők, bár nem volt 30 fokos nyári meleg, azért pont kellemes idő volt ahhoz, hogy kimerészkedjünk a strandra. Többféle belépőből választhat az ember, attól függően, hogy mennyi időt szeretne ott tölteni, illetve, hogy kíván-e ki- és bejárkálni ott tartózkodása során. A strand maga szépen felújított, telis-tele különféle büfékkel, árusokkal, hennafestéssel, vízi elemekkel, mint vízi- vagy kosárlabdapálya, de még csúszda és vízibicikli bérlési lehetőség is van. Mi személy szerint vittük magunkkal 1-1 jó könyvet és pancsolás és a napon fetrengés közepette élveztük a pihenést.

Amikor beesteledett, időszerű volt, hogy eldöntsük, hol fogunk vacsorázni. Csopak környékén több olyan étterem is található, ahonnan szinte az egész Balaton belátható. Mi most a Papok borozóját választottuk, mivel itt még nem jártunk, de jó szívvel tudom ajánlani a Márga éttermet is. A kilátás valóban csodálatos, az étterem pedig nagyon hangulatos volt. A magyaros étlap főként kemencében sült és egyéb húsokat kínál a vendégeknek. Összességében pozitív élmény volt, ámbár ennek jelentős részét a hangulat adta, mintsem az étel.

Miután teletömtük a hasunkat, még egy kihagyhatatlan momentum volt hátra, a méltán híres Csopaki kertmozi. Ez egy olyan program, amit sosem hagyok ki, ha erre járok. A vetítések 21 órakor kezdődnek. A régi öntött műanyag székek és felettük a csillagos égbolt varázslatos hangulatot kölcsönöz a helynek. Mindenkinek nagyon ajánlom, lényegében az, hogy milyen film megy, mindegy is.

Szerencsénk volt, így még pont az eső előtt értünk haza. Viszont ezek az esőfelhők már nem voltak hozzánk olyan kegyesek, így vasárnap reggel csúnya zivataros időre ébredtünk. Emiatt hamar összepakoltunk, kocsiba pattantunk és hazaindultunk.

Pár napos kikapcsolódás gyanánt jó szívvel tudom ajánlani Csopakot mindenkinek. Ha pedig a helyi programokat már kimaxoltuk, akkor még mindig egy karnyújtásnyira van Balatonfüred vagy Tihany.

Csopaki szállások >>

 

/Fotók: Varga Nóra/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%