Családi kiruccanásBudapest és környékeKedvenc szállásokProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Olcsó és ingyenes családi programok – ha közeleg a hó vége

2 perces olvasási idő

A hónap végéhez közeledve sokunknak karcsúsodik a pénztárcája, de ez nem jelenti azt, hogy erre az időszakra be kell gubóznia a családnak. Spórolós tippek, olcsó és ingyenes családi programok, pénztárcabarát lehetőségek, amiknek köszönhetően garantáltan jól fog telni az egész hónap!

Olcsó és ingyenes családi programok

Kevés pénzből utaznál? Van megoldás!

A tömegközlekedés már nem feltétlenül tartozik a legolcsóbb utazási formák közé, de érdemes azt is mérlegelni, hogy a gyerekeknek szinte mindenhol kedvezmények járnak, ráadásul már az is élmény, ha a család nem autóval megy mindenhová, hanem például vonatozik.

Spórolós tipp: vásároljatok BKK hajó vonaljegyet, és vegyetek részt egy sétahajózáson a Duna budapesti szakaszán. Egy teljes árú jegy mindössze 750 Ft-ba kerül.

olcsó és ingyenes családi programok
Duna Corso Városnéző Sétahajózás – MAHART PassNave Kft.

Prémium tipp: ha még belefér a családi költségvetésbe, a head set-es idegenvezetéssel színesített Duna Corso Városnéző Sétahajózást is ajánljuk, ami a felnőtteknek 2990, a diákoknak 2490 Ft-ba kerül. Ha a Szallas.hu oldalán foglaltok szállást, akkor 20% kedvezmény jár.

Részletek >>

Olcsó szállás, rengeteg élmény

Tény, hogy a szállodák kényelmesebbek, de ugyanolyan hangulatos tud lenni egy kis erdőszéli apartman is, ahol szinte otthon érezhetjük magunkat.

Mi már kipróbáltuk, és jó szívvel ajánljuk többek között a noszvaji Bodnár Vendégházat, ahol teljesen elkényeztettek minket, reggelire egy kosárnyi lekvárkóstolót kaptunk, estére pedig finom házi bort. Másik ajánlatunk a parádsasvári Flóra Apartman, ahol vendéglátónk rengeteg hasznos tippel látott el, mit érdemes megnézni a környéken.

Aki bevállalós, az pedig nézzen egy szuper kempinget, és indulhat a családi sátrazás! A Szallas.hu oldalán rengeteg klassz ajánlat közül válogathattok >>

Mezítlábas parkok országszerte

Az első ilyen helyek között volt a tabajdi, de azóta már az ország számos pontján lehet találni mezítlábas parkokat, amiknek a többségük ingyenes. Ha szép az idő, kitűnő családi program, amit a felnőttek éppúgy élveznek, mint a gyerekek.

Néhány mezítlábas park a teljesség igénye nélkül:

  • Tabajdi mezítlábas park: 21 -féle felület, a végén játszótérrel
  • Mezítlábas Ösvény Békásmegyer-Ófalu (Árok utca): 23 állomásos tanösvény és játszótér
  • Bodzaliget Pihenőpark Remeteszőlősön (Vénusz utca)
  • Csopaki mezítlábas park: érdekessége, hogy egy szabadtéri fitneszpark is található itt. Szállások a környéken >>
Olcsó és ingyenes családi programok

Az ország legjobb KRESZ parkjai

Egy igazán hasznos és nem mellesleg olcsó kikapcsolódás, ahol a gyerekek játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályokat. Szerencsére már egyre több található Magyarországon is, melyek közül most összegyűjtöttük a legjobbakat:

  • Budapest, Városliget: a park a Közlekedési Múzeum szomszédságában található
  • Szilas Családi Park Káposztásmegyeren (Óceánárok utca): a Budapest 4. kerületében található park nem csupán egy KRESZ park, hanem egy olyan komplexum, ahol található még vizes játszótér és sportpálya is, ráadásul mindez ingyenes. Tipp: váltóruhát érdemes vinni. Külön szimpatikus, hogy a négylábúakra is gondoltak, így kutyafuttató is van.
  • Cserkeszőlői KRESZ Park: Itt belépőjegyet kell váltani, de a sétálójegy jelképes, 300 Ft-ba kerül, egy 20 perces autókázás pedig 1500 Ft-ba. Ha a környéken jártok, akár egy-két napot is el lehet itt tölteni, a településnek van strandja, és a környéken is van számos látnivaló. Még több információ és Szallas.hu kedvezmények >>
  • KRESZ Park Sopronban a Citadella-parkban: gyönyörű környezetben, 1300 négyzetméteren alakították ki, valamint játszótér is helyet kapott itt. Szállások Sopronban >>

Különleges játszóterek

A játszóterezés önmagában is nagy élmény, hát még akkor, ha a hagyományos csúszda és mászóka mellett valami extrát is tartogat.

Spórolós tipp: Családok parkja

Budapesten, a Rákóczi téren található a Családok Parkja, aminek legkülönlegesebb eleme a Sárospataki vár mintájára épült embernagyságú vár, ahol még a felnőttek is kényelmesen elférnek. A hatalmas területen van szalonnasütő, büfék, gumipárnás bicikli- és görkorcsolya pálya, valamint különböző sportpályák, így a család minden tagja találhat magának való programot. A legjobb az egészben, hogy mindez ingyenes.

Olvasd tovább:

Prémium tipp: Tarzan Park

Budapesten, a 4. kerületben néhány éve megépült az ország egyik legkorszerűbb családi parkja, a Tarzan Park. A 13 játékszigeten a gyerekek a korosztályuknak megfelelő eszközökkel játszhatnak, és a szülők is kikapcsolódhatnak, mert a kicsikre játékfelügyelők és animátorok vigyáznak. Vizes játszóterének köszönhetően pedig a legnagyobb hőségben is tökéletes választás.

A felnőtt belépő 1200 Ft, a gyermek pedig 2200 Ft, ami 4 órás benntartózkodásra jogosít fel.

Hasznos tipp: a park az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva tart nyitva, ezért indulás előtt tájékozódjatok a honlapján .

Izgalmas múzeumok, ahol nem csak nézelődni lehet

A 21. században már elengedhetetlen az interaktivitás, és őszintén szólva felnőtt fejjel is jobban élvezzük azokat a múzeumokat, ahol nem minden csak a szemnek szól.

Ilyen például a budapesti Flippermúzeum, ami az utóbbi években a város egyik legnépszerűbb múzeumává nőtte ki magát. Bár a belépő nem a legolcsóbb, de az élmény óriási, és ha mellé a Szallas.hu-n foglaljátok le szállásotokat, még kedvezményt is kaptok.

Olcsó és ingyenes családi programok
Budapesti Flippermúzeum

A miskolci Herman Ottó Múzeum, vagy ahogy sokan ismerik, a „Pannon-tenger Múzeum” szintén olyan hely, ahol az érintőképernyőknek és gomboknak köszönhetően közelebb érezhetjük magunkhoz a látottakat. Például gombnyomásra vulkánkitörést is előidézhetünk. Részletek és kedvezmények a Szallas.hu oldalán foglalóknak >>

Olcsó és ingyenes családi programok
Herman Ottó Múzeum Miskolc

Szállást kerestek a közelben? Nézzétek meg olcsó ajánlatainkat >>

Henryx City: A végére pedig egy olyan érdekességet hagytam, ami nem kifejezetten múzeum, hanem egy hatalmas western díszlet ásványkiállítással, aranymosással, és sok-sok élménnyel. Ez a Henryx City, ahová a belépő ingyenes, csak néhány szolgáltatásért kell jelképes összeget fizetni, mint például a lovaglás, vagy a rodeózás.

További részleteket a honlapján találtok >>

Olcsó és ingyenes családi programok
A kép illusztráció

Térkép:

Szállások a közelben >>

Hónap végén se üljetek otthon, kalandra fel, válogassatok a jobbnál jobb pénztárcakímélő és ingyenes programok közül! >>

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%