Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVárosnézésekVidéki vendégség

Ezek a legjobb belföldi állatkertek

2 perces olvasási idő

Magyarország sok szempontból különleges, többek között azért is, mert számos olyan állatkerttel büszkélkedhet, amik világszínvonalúak. Gyönyörű zöld környezetben tágas, karbantartott kifutók, egzotikus és ritka állatok, amiket sajnos a vadonban már nagy veszély fenyegetne. Sok helyen pedig kifejezetten nagy gondot fordítanak arra, hogy felhívják a látogatók figyelmét a környezetvédelemre és a veszélyeztetett fajok megóvásának fontosságára. Nehéz feladat volt, de az eddigi tapasztalatok alapján összeállítottunk egy listát: ezek a legjobb belföldi állatkertek!

Ezek a legjobb belföldi állatkertek
Zsiráf a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A legizgalmasabb belföldi állatkertek

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Talán nincs is olyan, aki ne ismerné a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Ez volt Magyarország első és sokáig egyetlen állatkertje, mely ma is a legtöbb állatnak ad otthont. Valamiért az él a köztudatban, hogy állatkertbe csak nyáron jó menni, pedig ez nem így van. Az év minden szakában tökéletes választás. Mi már jártunk itt tavasszal, nyáron, ősszel, de még télen is, és sosem okozott csalódást.

További részletek >>

Ezek a legjobb belföldi állatkertek
Fókaetetés télen tömeg nélkül

Tropicarium, Budapest

Hihetetlen, hogy Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma már 13 éve látogatható, az pedig még hihetetlenebb, hogy mi csak nemrég jutottunk el ide először. A csodálatos halakat órákig el tudnám nézegetni, itt pedig van is látnivaló bőven. A „cápás” állatkert engem teljesen lenyűgözött, még úgy is, hogy ottjártunkkor éppen nem volt sem látványetetés, sem extra programok.

Látogatói információkat és a Szallass.hu kedvezmény részleteit itt találjátok >>

PécsZoo

A pécsi állatkert a Dél-Dunántúl egyedüli olyan állatparkja, ahol ennyiféle faj található egy helyen. A személyes kedvenceim a majmok, és az a hír járja, 2019 tavaszán igazi majom- bébibumm volt, úgyhogy ismét aktuális lesz egy látogatás.

Praktikus tudnivalók >>

Etetés a Pécsi Állatkertben

Sóstó Zoo – Nyíregyházi Állatpark

A budapesti mellett másik nagy kedvencünk, ami az utóbbi években folyamatosan fejlődik. Nem egy alkalommal jártunk már itt, de mindig találunk valami újdonságot. Amivel belopta magát a szívünkbe, hogy életünkben először itt sétálhattunk gyűrűsfarkú makik közvetlen társaságában.

Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Pár napot mindenképpen érdemes a környékre szánni, mert csak az állatkert kitölt egy teljes napot, de van a környéken kalandpark, skanzen és fürdő is.

Az állatkertről bővebben >>

Szallas.hu tipp: Tudtátok, hogy itt található az ország legkülönlegesebb állatkerti szállodája, a Pangea Hotel, amely egy igazi földtörténeti utazásra invitál? Ha szívesen kipróbálnátok, keressétek a Pangea Hotel ajánlatait az alábbi linken >>

További szállásajánlatok Nyíregyházán >>

Veszprém Zoo

Nem csupán egy állatkert a belföldi állatkertek közül, annál jóval több: még Dinó Parkja is van! Gyönyörű környezet várja a látogatókat: egy domboldalon és völgyben helyezkednek el a kifutók, és itt található az ország legnagyobb madárröpdéje.

Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Szallas.hu tipp: a közvetlen szomszédságában található a Zoo Kalandpark, ahol a gyerekek próbára tehetik a bátorságukat.

Részletes információk >>

Xantus János Állatkert – Zoo Győr

Jó pár éve már, hogy itt jártunk, de az élmény még mindig megvan. Bár az emlékeinkben családias kis állatkertként él, az utóbbi években itt is sok fejlesztés volt, úgyhogy ideje, hogy ismét felkerüljön a bakancslistánkra! Az egyik legnagyobb újítás a világviszonylatban is ritka mobilapplikációjuk, aminek segítségével az állatkert egyetlen izgalmas programjáról sem maradhatunk le, hiszen folyamatosan küldi az információt a felhasználóknak, hogy hol milyen program indul éppen.

Látogatói információk >>

Tipp: Ha a városban jártok, ne csak egy napra érkezzetek, hiszen rengeteg a látnivaló és rengeteg a program is. Ide kattintva garantáltan megjön a kedvetek egy hosszú hétvégéhez >>

Szállásajánlatok Győrben >>

Jászberényi Állat- és Növénykert

„Kis állatkert, nagy élmény” szlogennel hirdetik magukat, ami tökéletesen igaz. Néhány éve egy napsütéses tavaszi napon látogattuk meg, és teljesen magával ragadott a családias hangulata. Külön szimpatikus, hogy programjaik között kiemelt helyet kap a környezetvédelem, a Föld megóvása, valamint segítik a sérült állatok, főként madarak rehabilitációját.

Veresegyházi Medveotthon

A végére egy személyes kedvencemet hagytam, a Közép-Európában egyedülálló „medve menhelyet”, amit viszonylag sűrűn meglátogatunk. Kitűnő családi kirándulás, ráadásul a macik mellett egy másik érdekességgel is várják a látogatókat, ami nem más, mint a Predátor Program, aminek keretében a farkasokkal ismerkedhetünk. A kezdetben kizárólag medveotthonként működő park területén ma már kilátótorony, macilift, étterem és játszótér is várja a látogatókat.

Ezek a legjobb belföldi állatkertek
Farkast is láthatunk a Veresegyházi Medveotthonban
Ezek a legjobb belföldi állatkertek

Tipp: a macik szeretik a mézet, amit hosszú fakanálról adagolva nyújthattok be nekik. Előfordul azonban, hogy forgalmasabb napokon már eltelnek vele, de ha a bolti helyett valódi házi mézzel készültök, azzal mindig el lehet őket csábítani.

Hasznos információk >>

Nagyerdei Kultúrpark – Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A vidéki állatkertek közül elsőként megnyitott Nagyerdei Kultúrpark különlegessége, hogy 170 állatfaj 900 egyede mellett itt található az ország jelenleg egyetlen állandó vidámparkja – így öt kontinens élővilágának felfedezése mellett páratlan kalandokban lehet részünk. Mindezek helyszínéül csodálatos parkerdei környezet szolgál, mivel a debreceni Nagyerdő fái közé megálmodott intézmény növénykertként is működik.

Zsiráfetetés a Debreceni Állatkertben

Még több információ >>
Még több program Debrecenben >>

A gyerekes családok egyik kedvence a belföldi állatkertek közül a Debreceni Állatkert & Nagyerdei Kultúrpark – itt található az ország jelenleg egyetlen állandó vidámparkja

Ti melyiket látogatjátok meg legközelebb? Esetleg kiegészítenétek valamivel a listát?

(Fotó: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%