ÍzkalandBarátokkalBudapest és környékeŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Őszi borfesztiválok Budapesten és környékén

1 perces olvasási idő

A Budai-hegység ölelése, mesés hegyei és völgyei az őszi időszakban is hívogatnak minket. Nincs is pihentetőbb, mint az ősz kellemes színeiben a főváros és az etyek-budai borvidék különböző boros és gasztronómiai rendezvényeit meglátogatni, ahol megízlelhetitek a legszebb fehér szőlőfajtáink egyedi ízvilágát is. Őszi színekre és ízekre fel!

Borestek a Stefánián- Fülöp Pince – 2018. szeptember 14.

A Borestek a Stefánián keretében minden hónapban még jobban megismerhetitek hazánk kiváló pincészeteit és kóstolhatjátok fantasztikus borait. A Stefánián szeptemberben a Fülöp pincészet lesz soron, hogy megszeretesse velünk egyedi bortételeit. A Fülöp Pince nyergesújfalui ifjú borásza lendületes borokkal és garantáltan emlékezetes borkóstolóval várja av endégeket. Borai extravagánsak, feltűnőek. Rozéja, gyöngyözője egymás után nyeri az aranyérmeket a borversenyeken. Új tétele a Rosecco, a palackozása után közvetlenül a Felső Pannon borrégió legeredményesebb bubis rozéja lett. Kóstoljátok meg és garantáltan szerelmesek lesztek! A borba mindenképpen 🙂

 

Cím: Budapest, Stefánia Palota

Szállások Budapesten >>

 

Fehérek Vonzásában: Francia Fajták Kóstolója – 2018. szeptember 20.

Ha rajongtok a chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris, pinot blanc, semillon, viognier vagy a chenin blanc fajtáiért, akkor nem kell Franciaországig utazni! A francia eredetű fehérszőlőket itthon is megismerhetitek saját borvidékeinken, ahol a Balatontól a Mátráig remekül érzik magukat. S most felfedezhetitek ízvilágukat a Winelovers Afterworkön, ahol 10-12 pincészet mintegy 50 népszerű fehérborát kóstolhatjátok meg.

 

Jegyrendelés és további információk: wineloversrendezvenyek.hu

Helyszín: Vogue Hajó

Garamvári – Lenkey borduett vacsora az ARAZ Étteremben – 2018. szeptember 20.

Jártatok már az ARAZ Étteremben? Ha nem, akkor egy remek programlehetőségnek is beillik elegáns borvacsoráival. Hiszen minden hónapban más-más pincészet mutatja be a borait egy borvacsora keretén belül. A hónap utolsó csütörtökje azonban különösen izgalmas, mert ekkor kerül megrendezésre az étterem top rendezvényének számító borduett vacsora immár 7. éve. Terítéken lesznek a nyár ízei a fehérborok üdeségével, frissességével és gyümölcsök zamatával. A balatonlellei Garamvári Pincészet és a tokaj-hegyaljai Lenkey Pincészet nagyszerű fehérborai hívnak kalandra mindenkit ezen az estén. A kiváló borpárosok mellé pedig Barka Áron Chef de Cuisine által összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorát kínálja. A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges.

 

További információ: www.araz.hu, cím: 1074 Budapest, Dohány utca 42-44.

Szállások Budapesten >>

Pázmándi szüreti felvonulás és bál – 2018. szeptember 22.

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor friss édes must, zene, fantasztikus ételek és remek hangulat vár titeket 2018. szeptember 22-én a pázmándi szüreti felvonuláson és bálon! A felvonulás délután 15.00-kor kezdődik, amely során a Deák utca – Fő utca – Vadász utca – Széchenyi utca – Béke utca mentén haladnak a népi hagyományokat őrző csoportok. De 18.00-kor megtekinthetitek Jambrik József Hobbi-festő kiállítását: Mert festeni jó! 20.00-tól pedig Szüreti Bál vár titeket a Béke utca Nagy sátrában.

Cím: Pázmánd, több helyszínen

Pázmándi szálláshelyek >>

Etyeki Borangoló 2018. szeptember 22

A szüreti időszak megunhatatlan, hiszen régen is ekkor ünnepelték a nyár édes munkájának gyümölcseit. Nincs ez másképp Etyeken sem, ahol 2018. szeptember 22-én a borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is szerveznek az ide látogató vendégeknek. Pincéről pincére fedezhetitek fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon. Izgalmas gasztro élményekkel gazdagodhattok, ahol a bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. 15.00-tól pedig a hagyományos szüreti felvonulást tekinthetitek meg, ahol a kisbíró, traktorokkal, sok-sok zenével és tánccal járja végig a települést.

Bővebb információ: www.etyekiborangolo.hu

Szállást keresel Etyeken? Itt tudsz nézelődni >>

Szentendrei Borfesztivál – 2018. szeptember 28-30.

Szeptember utolsó hétvégéjén Szentendrére kell koncentrálni, hiszen a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé lesz a főszerep.

Szentendre

A rendezvényen számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel és tematikus sétákkal várják a vendégeket. Megismerhetitek Szentendre mediterrán jellegét, ahol a szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományok is felelevenednek. Az ínyencek a fehér, a rozé vagy a vörös boron kívül különleges kézműves sajtok és csokoládék közül válogathatnak. Szentendre kiváló éttermeiben pedig számos borvacsora várja az érdeklődőket. A kulináris élvezeteken felül számos zenei, kulturális, gyermek- és hajósprogram vár még titeket.

További információ: www.iranyszentendre.hu, helyszín: 2000 Szentendre, Duna-korzó

Szállások Szentendrén >>

Olaszrizling Október Nagykóstoló – 2018. október 13.

Az etyeki-budai borvidéken az ősz a fehér szőlőfajtákról szól. A nálunk is kiválóan termő olaszrizling ma már hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Igazán különleges karaktereket hordoz, amely tökéletesen alkalmazkodik befogadó földjéhez. Különlegességét az adja, hogy fantasztikusan kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára. Ezeket a remek aromákat hordozó fajtának nedűjét most az Olaszrizling Nagykóstolón ti magatok is felfedezhetitek, ha ellátogattok a budapesti rendezvényre. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28.

Részletek és jegyrendelés: olaszrizlingoktober.hu, cím: Budapest, Corinthia Hotel

Budapesti szállások >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%