Külföldi kalandok

Osztrák alpesi hotelek, ahol szaunában lazíthatsz

1 perces olvasási idő
Hotel Zur Burg Kaprun****

Ki ne vágyna arra télen, amikor kinn mínuszok vannak és mindent hó borít, hogy egy forró szaunával zárja le a napot? Különösen síelés, szánkózás vagy túrázás után esik jól a frissítő és méregtelenítő wellness, ezért a szállás kiválasztásakor érdemes erre a szempontra is odafigyelni. Hogy segítsünk a döntésben, az alábbiakban összegyűjtöttünk 7 alpesi hotelt Ausztriában, ahol garantáltan van lehetőség a szaunázására – télen és nyáron egyaránt.

szauna, hotel

A szaunáról

Ami az angoloknál az ötórai tea, az a finneknél a szauna: szent és sérthetetlen. Ha máskor nem, legalább egyszer egy héten, általában hétvégén szakítanak rá időt. A szauna a finn vidéki házakban, nyaralókban általában nyírfafűtéses, a városi lakásokban, fürdőkben elektromos üzemű.

Finnországban a nyaraló, avagy mökki tartozéka a szauna, általában egy tó partján helyezkedik el, és egy külön kis faházból áll. A szaunázás után többnyire a tó vizét használják lehűlésre, de lehet a havat is használni, avagy kint állni a -20-30 °C-os hidegben. (wikipédia)

Alpesi hotelek Ausztriában

Hotel Zur Burg Kaprun ****

A festői környezetben fekvő hotel büszkesége a Wellness-Oázis ellenáramlásos úszómedencéjével, pezsgőfürdőjével és tágas pihenőrészével, utóbbihoz egy wellness-bár is tartozik.

Tökéletesen pihenés és lazítás vár rád a 3 korszerű szaunában (finn szauna, gyógynövényes szauna és gőzfürdő), majd ezt követően egy lazító masszázzsal zárhatod le a napot. A Wellness-Oázis csendes és nyugtató légkörét a fények, a mindenütt jelen levő terméskő és az ónix szépsége erősíti.

Tovább a hotel oldalára >>

Apart-Pension Chiara Neustift im Stubaital

Családoknak is ideális az Apart-pension Chiara, ahol 36-120 m²-es apartmanok közül lehet választani, amelyek mindegyikéhez terasz vagy erkély is tartozik. A szálláshelyen finn szauna, infrakabin, és fitness-terem várja a vendégeket, emellett díjmentes szánkó- és hegyikerékpár-kölcsönzésre is van lehetőség.

Még több információ >>

Club Appartement Hotel am Kreischberg ****

A Kreischberg sífelvonótól alig 100 méterre található Club Appartement Hotel am Kreischberg 137 apartmannal, wellnessrészleggel, fitneszteremmel, játszótérrel, házimozival és számos szabadidős tevékenységet kínáló játékszobával várja vendégeit. A modern alpesi stílusban berendezett, tágas apartmanokhoz erkély is tartozik.

Foglald le most a stájerországi pihenésed! >>

Jägerhotel Gerlitzen Karintia Annenheim

A Gerlitzen Alpok lábánál található hotel Budapesttől 500 km-re fekszik. A csodálatosan tiszta alpesi levegő, a nyugodt környezet és a karintiai vendégszeretet az itt tartózkodás minden pillanatát feledhetetlenné varázsolja. A tágas szobák tóra néző erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek, ahonnan páratlan panoráma nyílik a festői Ossiach-i tóra és Landskron várára. A finn- és infraszauna a síelés utáni ellazulást szolgálja.

Még több érdekesség >>

Hotel Schihof Innerkrems ***

Karintia legszebb részén, Klagenfurttól mindössze 100 km-re található, 3 csillagos hotel várja régi és új vendégeit. A 36 km hosszúságú sípályától mindössze 1 km-re fekvő hotel előtt közvetlenül áll meg az ingyenes síbusz. A szálláshely nem nélkülözi a kiváló ízeket, a félpanziós ellátás mellett ingyenes Wi-Fi és wellness (szauna, gőzfürdő) szolgáltatásokkal is kedveskednek az ide látogatóknak. 1-2-3 és 4 ágyas szobáinkban akár az egyedül érkezőket, akár a családokat kényelmesen el tudják szállásolni.

Foglald le most karintiai szállásod >>

Landhaus Amadeus Gröbming

A Schladming/Dachstein-Tauerni sportközpont közepén, az Enns völgyében található a gröbmingi szálláshely, ahol 48-65 m2 alapterületű tágas és kényelmes szobák, finn szauna és infraszauna, valamint hamisítatlan stájer hangulat várja a vendégeket.

Kattints további részletekért >>

Gästehaus Luggau Apartments Rauris

A Salzburg közelében fekvő szálláshelyen 6 apartman összesen 25 férőhellyel áll a vendégek rendelkezésére. A kültéri medence mellett 200 nm alapterületű wellnessrészleg, benne infra- és finn szauna segíti a kikapcsolódást.

Tovább a szálláshely oldalára >>

szauna

Nem találtál szabad szobát a fenti hotelekben? Nézz körül további ausztriai szállásajánlataink között >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%