Budapest és környékeCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekÍzkalandNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Pazar Dunakanyar-élményre vágysz? Mutatjuk a legjobb helyeket!

2 perces olvasási idő

Pazar panorámára vágysz, szívesen túráznál, utána pedig beleharapnál egy sült pisztrángba, amit te pecáztál ki? Jó fotókat készítesz, szereted a csendet, és a szárnyashajózás is szerepel a terveid között? Egy kirándulás a Dunakanyarban ezer élményt garantál, neked csak ki kell választanod, mivel szeretnéd tölteni a napod. Mit szólnál egy időutazáshoz a ’70-es években? Mutatjuk, hol jutsz biztosan hozzá a megfoghatatlan Dunakanyar-élményhez! 

Pazar Dunakanyar-élményre vágysz? Mutatjuk a legjobb helyeket!
Visegrádi fellegvár ősszel

5 kilátó a Dunakanyarban, ahonnan bámulatos a panoráma

A Dunakanyar legszebb kilátói között találsz olyan építményt, amelyhez már csupán néhány perces gyaloglással is elérhetsz, de ha jobban kedveled a kiadós túrákat, és nem félsz az emelkedőktől, akkor is nyert ügyed van! 

Foglalj szállást Zebegényben! >>

A könnyen elérhető kilátók között szerepel a zebegényi Kós Károly-kilátó, a visegrádi Zsitvay-kilátó és Dobogókőn a Rezső-kilátó. Ezekről tudnod kell, autóval érdemes hozzájuk utazni, de a parkolótól egyik sincs messzebb 30 percnél. A nehezen megközelíthető kilátókból szintén gyönyörű a panoráma, a Julianus-kilátó, a Prédikálószék-kilátó és a Csóványosi-kilátó remek úti cél tavasztól őszig. Utóbbi három felkeresése kisebb gyerekekkel nagy kihívás, de a kamaszoknak garantáltan nem jelent majd problémát a több órás túra, és a 10-16 km. 

Tipp! Fényképezőgépet mindenképpen vigyél magaddal, rossz képet innen nem tudsz majd készíteni! 

Pazar Dunakanyar-élményre vágysz? Mutatjuk a legjobb helyeket!
Prédikálószék

Kihagyhatatlan programok a Dunakanyar szívében

Szeretsz kirándulni, de nem vágysz nagyobb túrákra? Szentendre és Vác belvárosa tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, a két városban ráadásul a vízparti sétányok is csodás élményeket ígérnek. 

Nézd meg Szentendre legjobb szállásait! >>

A szentendrei Duna korzón sétálva gyönyörködhetsz a dunai panorámában, a közelben étterem, cukrászda, és több múzeum is van. A Retro Design Center nagy kedvenced lesz, ha kedveled a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek hangulatát, és szívesen nosztalgiáznál a régi idők játékai, tárgyai és autói között. A Karácsony múzeumként emlegetett Hubay Ház szintén kihagyhatatlan hely, még a legmelegebb nyári napokon is nyitva találod! 

Vácon a diadalív, a Fehérek temploma, a dóm és az Erzsébet-sétány bakancslistás hely, de a főtéren is érdemes sétálni egyet, néhány gombóc fagyi társaságában. 

Autóval kirándulnál? Íme a térség eldugott kincsei! 

A Dunakanyar rejtett zugait keresed, ahol biztosan nem találkozol több száz turistával? Kerüld a népszerű látványosságokat, és keresd fel Búbánatvölgyet Esztergom közelében, vagy Visegrádon az Apátkúti-völgyet. Itt garantáltan harapni fogod a friss levegőt, és ha ügyes vagy, akár több halat is kipecázhatsz a horgásztavakból. 

A legjobb szállások Visegrádon >>

A Duna bal partján szuper hely a gödi Feneketlen-tó, a Szakáts-kert, és a zebegényi Sárkánydomb, ha pedig a Szentendrei-szigeten keresel egy kis csendet és nyugalmat, válaszd a Szigetcsúcsot Kisorosziban, vagy ismerkedj meg Horány vízpartjával. A horányi dunai szabadstrand az egyik legjobb választás a nyári strandoláshoz, nincs ezer turista, és nincs másra szükséged a kikapcsolódáshoz, mint egy plédre, szalmakalapra, és sok-sok naptejre! 

Pazar Dunakanyar-élményre vágysz? Mutatjuk a legjobb helyeket!
Ördögmalom-vízesés

Ha Dunakanyar, akkor hajózás! – Melyik járatot válaszd? 

Nem ismered elég jól a Dunakanyart, ha nem hajózol Esztergom, Visegrád, vagy akár Szentendre legszebb dunai szakaszán. A hajókirándulás számos érdekességet tartogat, akár a szárnyashajó, akár a kirándulóhajó járatokat választod.

Kisebb gyerekekkel érdemes a szárnyashajós élményt kipróbálni, mert ezek a járatok gyorsan haladnak Budapest és Esztergom között, közben pedig Vácon és Visegrádon is kiszállhatsz. A hosszabb utakhoz a Nagy Duna-ág és a Szentendre-Leányfalu-Visegrád-Nagymaros vonal is remek döntés, nem fogsz mellényúlni a választással. 

Szálláshelyet keresel Nagymaros közelében? >>

Ha szívesen felfedeznéd magadnak a visegrádi Fellegvárat, a Salamon-tornyot, és a Királyi Palotát, Esztergomban pedig felkeresnéd a Várhegy látnivalóit, a sétahajózás mellett is dönthetsz. Az egy-egy órás utazás alatt fotózhatsz, és gyönyörködhetsz akár Visegrád, akár Esztergom dunai panorámájában. 

Esztergom és a Mária Valéria-híd

A Dunakanyar legjobb strandjai csak rád várnak! 

A térség strandjai akkor is igen zsúfoltak, ha a Duna vize nem éri el a fürdéshez éppen megfelelő hőfokot, mert a helyiek és a kirándulók is előszeretettel töltik idejüket a vízparton. Ha mégis elég meleg van a fürdéshez, érdemes Dunabogdány, Horány, Szentendre, Verőce, Zebegény, vagy akár Dunakeszi strandját kipróbálni, de Nagymaros is nagy kedvenced lesz.

Foglalj szállást Szentendrén! >>

A hivatalos szabadstrandok többsége a közelmúltban megújult, ezért új játszótérrel, öltözőkkel, mosdókkal, és különféle látványelemekkel, pl. kalózhajókkal vár. Verőcén még okospadot is találsz, a #Verőce tábla előtt készített szelfit pedig máris feltöltheted az Instagramodra! 

Természetesen nem csak a dunai strandokat érdemes kipróbálni a Dunakanyarban. Ha nem kedveled az épített fürdőket, a Palatinus-tó, a pócsmegyeri Pázsit-tó, és a Bánki-tó partján szintén ezer vízi élményhez juthatsz!  

Ismered Bánk legjobb szálláshelyeit? >>

Pazar Dunakanyar-élményre vágysz? Mutatjuk a legjobb helyeket!
Bánki-tó

Egy jót ennél a térségben? Mutatjuk, hol juthatsz finom fogásokhoz! 

Biztosan nem árulunk el meglepetést, ha azt mondjuk, hogy a Dunakanyar éttermei között igazi kedvencekre bukkansz majd. Strandos finomságok, magyaros ízek, és gourmet fogások várnak szerte a térségben. Ha szánsz egy kis időt arra, hogy alaposabban is megismerd a településeket, az eldugott utcákban olyan cukrászdákat, kézműves szendvicsezőket fogsz találni, amelyek visszacsalogatnak már akár egy hét múlva. 

Tipp! Szentendrén a Mjam étterem, Visegrádon pedig a Kováts-Kert étterem mindenképpen kerüljön fel a listádra!

Mjam étterem

Szerencsés vagy, ha megszereted a Dunakanyart, mert soha nem érsz az élmények végére, akár a túrákat, akár a városnézést, vagy gasztro finomságokat kedveled. Egy biztos: a térségre nagyon kevés egy nap, újra és újra visszavágysz majd a kedvenc helyeidre, vagy a számodra még ismeretlen tájakra. 

Akár egynapos, akár többnapos kirándulást tervezel, a szállás.hu kínálatában a legjobb szállásokat foglalhatod le a Dunakanyar-élményhez! >>

Még több programtipp:

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%