VárosnézésekCsaládi kiruccanásTavaszi zsongásVidéki vendégség

Zsolnay Negyed, Vasarely Múzeum, állatkert és még sok izgalmas program Pécsett

2 perces olvasási idő
Zsolnay-kút Pécs belvárosában, háttérben a dzsámi

Ha Pécs, akkor kultúra; ha kultúra, akkor Zsolnay; ha Zsolnay, akkor csodálatos épületek és terek. Pécsre el kell jönni, meg kell nézni, meg kell kóstolni és be kell járni az ország legszebb múzeumi tárlatait, kalandparkját, állatkertjét, éttermeit, boros pincéit! 

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyedet Pécs ékkövének is nevezik, ahol a város új és korszerű kulturális centrumában méltó módon él tovább a Zsolnay család egykor világhírű kerámiagyárának öröksége.

Zsolnay Kulturlis Negyed

Érdemes ellátogatni az egykori gyár megújult, átalakított gyárépületeibe is, ahol közelről szemügyre vehetitek az egykori munkahelyiségeket. A városba visszatérve pedig ellátogathattok a világhírű Gyugyi-gyűjteménybe vagy az átalakított, szecessziós Sikorski-villába, ahol a közel 600, páratlan értéket képviselő kerámiatárgy közelsége idézi fel a Zsolnay Aranykort.

S ha össze akarnánk foglalni, hogy mi is valójában a Zsolnay-negyed, azt mondhatnánk: kiállítások, kávézók, éttermek, boltok, bábszínház, koncert- és színháztermek világa, az Interaktív Varázstér, a Planetárium, a játszóterek, a kosárlabdapálya szomszédságában, ahol minden korosztály, kalandvágyó, kultúrát szerető látogató megtalálja a számára kedves kikapcsolódást.

Nyitvatartás: ápr. 1. – okt. 31., hétfő-vasárnap 9:00 – 18:00. Cím: 3630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.

20 % kedvezmény a szallas.hu oldalán foglalóknak >>

Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkert hazánkban is egyedülálló módon, a város felett terül el, s nem csak emiatt számít különlegesnek: a Dél-Dunántúlon egyedüliként mutatja be a Föld élővilágának legkülönbözőbb fajait.

Pécsi Állatkert

A főépületben található akvárium-terrárium a tengerek lakóit és számos hüllőt, kétéltűt hoz testközelbe. A 100.000 literes medencében számos halfaj, köztük szirti cápa és császár halak figyelhetők meg, de az épületen végig haladva találkozhattok Bonifáccal, a Pécsi Állatkert borjúfókájával is. A terráriumban többek közt különböző varánusz, kaméleon és leguán félék élnek, de teknősök és különböző kígyó fajok is megtekinthetőek. A séta során találkozhattok többek közt oroszlánokkal, zebrákkal, amerikai bölényekkel, leopárddal, fehér bengáli tigrissel, számos majom fajjal, de olyan Európában honos állatokkal is, mint a barna medve, aranysakál, kárpáti hiúz. Az állatkerti látogatás előtt lehetőség van idegenvezetést kérni vagy zoo-pedagógiai foglalkozáson részt venni, de mind két esetben időpont egyeztetésre van szükség.

Cím: 7635 Pécs, Ángyán János utca 1.

Nyitvatartás: június 1. – augusztus 31.: 9:00 – 19:00 és 9:00 – 19:00

A teljes árú belépőjegyek árából 10 % kedvezmény >>

Vasarely Múzeum

Pécsi utatok során az egyik legjobb választás lesz a Vasarely kiállítás, ugyanis a város szülöttje, Victor Vasarely (1906-1997) számos értékes alkotást hagyott hátra. Az életművének helyt adó házban található állandó tárlat a Janus Pannonius Múzeum egyik legsikeresebb kiállítóhelye, megnyitása óta több mint két millióan látogatták meg.

Vasarely Múzeum

A kiállításon sétálva nyomon követhetitek az op-art irányzat kialakulásának folyamatát a dekoratív textilektől, a világszerte ismert Zebra 1938 változataitól az organikus, vagy a konstruktív látványélmény fokozatos absztrakcióján át a geometrikus, fekete-fehér konstruktív művekig. A tárlatban külön teremben és egységként kapott helyet az alkotó felesége, Spinner Klára ‘30-as, ‘40-es években készült művei, továbbá fia, Yvaral (Jean-Pierre Vasarely) kinetikus művei.

Nyitvatartás: egész évben kedd-vasárnap 10:00 – 17:45 között

Cím: 7621 Pécs, Káptalan utca 3.

10 % kedvezmény a belépőjegy árából >>

Mecsextrém Erdei Kalandpark

Érdemes a kulturális kíváncsiság mellett a természeti kincseket is szemügyre venni, hiszen Pécstől alig pár kilométerre, a város zajától mentes, tiszta környezetben, a lenyűgöző mecseki erdőségben található a Mecsextrém Park.

Mecsextrém Erdei Kalandpark, Pécs

A park Magyarország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, amely nem csak egyedülálló élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hanem eredeti környezetben mutatja be a Mecsek növényvilágát. Az egész napos élményt kínáló erdei park a családok és az osztálykirándulók mellett céges csapatépítő programok, családi napok és születésnapi zsúrok szervezéséhez is ideális helyszín.

Cím: 7628 Pécs, Árpádtető

Nyitvatartás: június 18. – augusztus 31.: hétfő-vasárnap: 10:00 – 19:00

ImaginePécs

Ha netalán elbizonytalanodnátok, hogy merre induljatok, és mit nézzetek meg ebben a csodás városban, akkor bátran keressétek az ImaginePécs csapatát, akik különböző tematikus városi séták során mutatják be a várost megalapításától napjainkig.

ImaginePécs

A helyi idegenvezetők közvetítik a híres és kevésbé híres pécsiek, az egykori művészek és kereskedők, egyházi személyek, épületek és lakók izgalmas történeteit. Megismerhetitek Pécs eddig rejtett, izgalmas arcát, és mire a végére értek, az is kiderül, hogy egy város hogyan inspirálhatja lakosait. A sétákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Elérhetőség: 7621 Pécs, Széchenyi tér, + 36 20 457 17 71, info@imaginepecs.hu

A sétálójegyek teljes árából 15 % kedvezmény >>

Sopianae – Baranya római kori leletei

Pécs már a római korban is kedvelt lakóhely volt mediterrán klímája miatt, s a területén végzett régészeti ásatások során előkerült gazdag leletanyag is erről tanúskodik.

Sopiane – baranya római kori leletei

Az állandó kiállításon Sopianae Kr. u. 4. századi ókeresztény korszakát ismerhetitek meg, miközben a tárlaton különleges időutazásban lehet részetek. Egy 3D rekonstrukció segítségével sétát tehettek az egykori városban, hiszen a rendelkezésre álló források alapján az akkori fórumokat, utcákat, tereket élethűen megrajzolták a szakemberek. Ezen felül a különleges leletek, mint a Kozármislenyben feltárt, 2. századból származó halottaskocsi életnagyságú modellje, vagy az ókori Sopianae legszebb tárgyi leleteit, használati tárgyai, a Marcus Aurelius császárt ábrázoló (Dunaszekcsőn talált) bronzszobor mind-mind különleges időutazásban részesíti a látogatókat.

Cím: 7621 Pécs, Káptalan utca 4.

Nyitvatartás: egész évben: kedd-vasárnap: 10:00 – 18:00

10 % kedvezmény a belépőjegy árából >>

Tüke Borház

Mi lehetne jobb egy hosszú, városi séta után, mint belevetni magunkat a pécsi gasztronómiába és borkultúrába? A kellemes klímájú és termőföldekben gazdag szőlőtermelő vidék borait ildomos megkóstolni, mondjuk a Tüke Borházban.

Tüke Borház

A Borház a régió legkiemelkedőbb borait kínálja már több mint száz éve a Mecsek oldalában. Teraszukról csodás panoráma tárul elénk, egészen a horvát hegyekig. S nem csak a panoráma és finom borok fognak lenyűgözni titeket, hanem a kiváló minőségű faszénen sült ételek is, amivel várják a vendégeket.

Nyitva tartás: május 1. – szeptember 30.: hétfő-péntek: 16:00 – 22:00, szombat: 12:00 – 22:00, vasárnap: 12:00 – 19:00.

10 % kedvezmény a fogyasztás árából >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%