BalcsiCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTippek utazáshoz

Red Bull Air Race 2019 -ben először a Balatonon

1 perces olvasási idő

Némi huzavona után, sok évi budapesti jelenlétet követően Zamárdiban kerül megrendezésre az osztrák energiaital-gyártó műrepülő versenyszériájának magyarországi futama, a Red Bull Air Race 2019. Ha szeretitek a repülést, ne maradjatok le róla!

Red bull air race 2019 Zamárdi,  Balaton

A Red Bull Air Race története

A világ egyik, ha nem a legrangosabb műrepülő eseményét 2003 óta rendezik meg számos országban. A Forma 1 mintájára, amolyan száguldó cirkusz. A futamok lényege, hogy szabályosan és minél gyorsabban repüljék meg a pilóták a pilonokból álló kapukon áthaladó pályát. A pályák jellemzően víz fölött haladnak. A használt műrepülő gépek a Forma 1-es autókhoz hasonlóan nagyon könnyűek, motorjuk rettentő erős. A gépek szerkezete, a pilóták fizikuma akár 8-9 G-re húzott fordulókat is kibír. Ez a test tömegéne 8-9-szerese!

A Forma 1-el ellentétben adott helyszínen a pálya sosem ugyanaz, így a pilóták „kezében” nincs benne minden forduló. Egy-egy futam előtt 5-6 alkalommal tudnak végig menni a pályán. Hogy biztosak legyen a dolgukban, saját hangárjukban energiaitalos dobozokból építik meg a pálya kicsinyített mását. Ezen, mintegy végig táncolva játsszák le többször is fejben a repülést.

Besenyei Péter, a magyar sztár

A magyarországi futamnak külön rangot ad, hogy a mezőny magyar pilótája, Besenyei Péter az Air Race egyik ötletgazdája. A magyar vonatkozás ellenére 2010-től jött 5 évnyi kényszerszünet. A budapesti városvezetés biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte a futamot. Tavaly ismét feszültségeket szült a budapesti Red Bull Air Race, így Budapestről mennie kellett; a Balaton térsége ad otthont a 2019-es futamnak.

Foglald le most szállásod a verseny idejére! >>

Szálláshelyek Zamárdiban és környékén a Red Bull Air Race 2019. idejére

Zamárdi 2019. július 13-14. között ad otthont az eseménynek. Ne feledjétek, a nyaralási szezon közepén járunk és vélhetően sokan látogatnak el az esemény kedvéért is Zamárdiba. Foglaljatok időben szállást a Szallas.hu kínálatából!

Ha csak a versenyre látogatnátok Zamárdiba, a környéken számos más helyszínen tudtok szállást foglalni.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%