Wellness + HotelekÍzkalandŐszi élményszüretRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásVárosnézések

Romantikus pillanatok és meghitt pihenés Lillafüreden, a Hunguest Hotel Palota****-ban

2 perces olvasási idő

Élményekkel teli, romantikus pillanatokra és meghitt pihenésre hív a Hunguest Hotel Palota**** Lillafüreden. Gyertyafényes esti wellness, fáklyás séta a Függőkertben, borvacsora a Mátyás étteremben és számos idilli pillanat vár azon párokra, akik pihenésre, feltöltődésre és meghittségre vágynak. Fogjátok meg kedvesetek kezét és 2018. november 23. – november 25. között keressétek fel a Bükk legszebb és legromantikusabb szállodáját Lillafüreden!

Szerelem Lillafüreden

A IX. századi Borsod vármegyébe kell utaznunk, hogy felfedezhessük Lillafüred elnevezésének romantikus történetét. Rövid betekintést teszünk a Vay család életébe, hiszen ez a ház számos szépséget „rejtegetett”. Vay Béla, a megye főispánja Teleki Zsófia grófnővel kötött házasságot, aki három lány és egy fiúgyermekkel örvendeztette meg őt. Fia, Vay Elemér szintén megyei főispán lett, aki méltán volt büszke páratlan szépségű lányára, Vay Erzsébetre (1860-1941). A lány feltehetően nagyanyjától örökölte szépségét, s bájai miatt a romantikus költő, Csokonai után szabadon csak Lillának becézték.

A híres szépség és Lillafüred 1882 nyarán kötött szoros barátságot, amikor Bethlen András miniszter az épülő „Bethlen-Füred” helyett azt javasolta, hogy keresztlányáról, Vay Erzsébetről nevezzék el az üdülőtelepet abból az apropóból, hogy a fiatal lányt éppen ekkor kérte feleségül Pejacsevich Tivadar horvát bán. Egy keresztszülő részéről talán nem is lehetett ennél szebb nászajándék! Így vált Lillafüred minden szerelmes, jegyes és házaspár romantikus álmává, hiszen gyönyörű természeti adottságaival és lenyűgöző kastélyával azóta is fogva tart minden szerelemre vágyó szívet.

Palotaszálló, amit még nem tudtál róla

Lillafüredtől nem lehet elvitatni Magyarország legromantikusabb, legszebb helyének címét. Ez a mesebeli, Mátyás-korabeli vadászkastélyok hangulatát őrző szálloda 1927 és 1930 között Lux Kálmán tervei alapján épült neoreneszánsz stílusban, állami beruházásként, Bethlen István miniszterelnök javaslatára.

A teljes kikapcsolódást már kezdetekben is számos attrakció biztosította, úgy mint a Mária-sétány felett ródli- és bobpálya, ettől nem messze felvonóval ellátott sípálya és a fehérkő-lápai fennsíkon versenyek rendezésére is alkalmas síugró sánc.

Már akkoriban felmerült a gondolat, hogy az alapozáskor kitermelt kőzetet és földet egy függőkert kialakítására lehetne hasznosítani. Ma már nem lehet tudni, hogy ez Lux Kálmán építész vagy Révay Ferenc főerdőmérnök elképzelése volt-e, az azonban biztos, hogy a sarokbástyák közötti fallal körülvett teraszokkal, lépcsőkkel összekötött függőkert a szálloda és Lillafüred elszakíthatatlan látványeleme lett.

Foglalj most szállást az őszi időszakra >>

 

Romantikus hétvége a Hunguest Hotel Palota Lillafüred****-ben 

Minden kapcsolat megérdemli, hogy időről időre megújuljon. Ehhez csupán három dologra van szükség: egy egymást szerető párra, egy gyönyörű, romantikus helyszínre és testet-lelket megújító pihenésre. Erre nincs is jobb választás, mint a Hunguest Hotel Palota Lillafüred****, amelynek minden bája, kényelme és szolgáltatása a szerelmes párokért van. Most az őszi időszakban, amikor mindenki törődésre és feltöltődésre vágyik, látogassatok el erre a csodahelyre! A hétvégi ajánlatok különleges tartalommal bírnak, hiszen a legromantikusabb és legpihentetőbb környezetet kínálják.

Élő zenés reggelik és vacsorák, gyertyafényes esti wellness teakóstolással, elméleti jóga élettan tanácsadással, fáklyás séta a szálloda alatt található Függőkertben, romantikus esti élőzene a lobbyban, élő zenés borvacsora borkóstolással a Mátyás étteremben várja azokat, akik egy tökéletes, romantikus hétvégét terveznek az őszi időszakban. A főúri kastély hangulatát át kell élni ahhoz, hogy megértsük a régi idők, kedves, udvarlós, szentimentális báját.

Régi korok – modern köntösben

A szálloda wellness részlege minden igényt kielégít. Az uszoda, szaunák, gőzfürdő, beltéri taposó- és merülőmedence, valamint a csendes wellness részleg 07.00-09.00 és 19.00-21.00 óráig kizárólag a 14 év feletti vendégeknek ad teljes körű kikapcsolódást.

A pihenést segíti a sókamra, kültéri összeköttetésű finn szauna és merülőmedence, a​​​​​​​ fitness-terem (futópaddal, erősítő gépekkel, padokkal és indoor kerékpárral felszerelt), díjmentes fürdőköpeny és szaunalepedő használata is. A parkolás minden esetben megoldható a szálloda parkolójában és természetesen ingyenes Wifi jár a vendégszobákhoz.

Gasztronómia a Bükk szívében

Természetesen a romantikus pillanatok nem lehetnek teljesek a gasztronómiai élvezetek nélkül. Hiszen egy finom vacsora, egy kitűnő bor, a kedves kiszolgálás elengedhetetlen a páros kényelemhez. A romantikus programok mellé, ezért a következő borvacsorák menüsorait ajánljuk, hogy felejthetetlen legyen a lillafüredi hétvége.

  • Hideg pisztrángfilé avokádó krémmel, leveles salátákkal, citromhabbal – St. Andrea Örökké 2016
  • Libamáj szelet roston, cukkínis tócsnin, hagymalekvárral – St. Andrea Pinot Noir 2016
  • Füstölt mangalicaszűz kecskesajt gombóccal, céklapürével, sültcékla salátával – St. Andrea Áldás 2016
  • Póréhagymával, paradicsommal grillezett, roquefortos bélszínszelet stircelt burgonyával, pirított sütőtök szeletekkel – St. Andrea Hangács 2015
  • Fehércsoki mousse kaviárral, joconde piskótán – St. Andrea Brut Nature Pezsgő 2015

Az ötfogásos exkluzív borvacsora a St. Andrea pincészet boraival a szállóvendégek részére a félpanziós ellátáson felül fizetendő, amely 4.800.-Ft/fő felár ellenében előre foglalható.

További programlehetőségek

Lillafüred a romantikára, kikapcsolódásra és aktív pihenésre vágyó vendégek számára is tökéletes választás. Hiszen a Hunguest Hotel Palota Lillafüred**** vendégei, a szálloda exkluzív szolgáltatásai mellett az alábbi programokra is benevezhetnek:

  • Fergeteges csobbanás az Év fürdője díjazott Barlangfürdőben, melyre kedvezményes jegyek válthatók a recepción.
  • Segway minitúrák a szálloda környékén és a Függőkertben (a program térítés ellenében vehető igénybe.)
  • Bowling, biliárd, léghoki, szabadulószoba térítés ellenében
  • Az időjárás függvényében remek lehetőség a közelben lévő Szent István és Szent Anna barlangok látogatása. A fokozottan védett barlangok vezetett túrák keretén belül fedezhetők fel. Az egyéni és csoportos bejelentkezést a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai fogadják az alábbi telefonszámon, a megadott időpontban: 46/334-130 – 9.00-17.00

  • A Lillafüredi Állami Erdei Vasút Magyarország legszebb vonalvezetésű kisvasútja, igazi, vadregényes és romantikus hegyi pálya, amely városi környezetből indulva, a diósgyőri vár közeléből jut el számos látványossághoz: a Garadna-völgyben a Hámori-tó partján kanyarogva a lillafüredi Palotaszállóhoz, vízeséshez, barlangokhoz, az újmassai őskohóhoz, és számos gyalogos túra kiindulópontjára.
  • A Bükk-hegység kincseinek csodáit, illatát és harmóniáját fedezhetjük fel, ha a Lillafüredi Libegőt választjuk programként egy kellemes hétvégén. A libegő ugyanis a lillafüredi Erzsébet sétány és a miskolci üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik, amely tökéletesen tárja elénk a Bükk-hegység titkait. Remek program és kikapcsolódási lehetőség!

Lillafüredi libegő

Jó tudni!

Plusz költség ellenében lehetőség van arra, hogy már 14 óra előtt elfoglaljuk a szobákat, vagy ha úgy kívánja a helyzet, akkor a pihenés végén 10 óra után is el lehet hagyni a kényelmes lakosztályt. A szobahosszabbítás azonban csak szabad kapacitás esetén vehető igénybe, így a részletekről minden esetben a szállodai bejelentkezéskor érdeklődni kell.

Itt van az ősz, próbáljátok ki a romantikus, színes kényelmet is, kóstoljatok finom ételeket és borokat, élvezzétek a kettesben eltöltött időt a wellnessben vagy a Függőkertben sétálva. De a lényeg, hogy figyeljetek egymásra és hagyjátok, hogy egy hétvége csak rólatok szóljon!

Felnőttbarát hétvége csomagajánlat >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%