Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Romantikus síparadicsomok az Alpoktól a Sziklás-hegységig

2 perces olvasási idő
Annaberg, Ausztria

Közeleg a Valentin-nap, ebből az alkalomból lepjétek meg szerelmeteket egy romantikus síeléssel! Európában és Észak-Amerikában számos lehetőség kínálkozik arra, hogy felfedezzétek a téli sportok örömét, a legszebb kilátásokat, a legjobb hüttéket és éttermeket, valamint a legmagasabban fekvő, napsütötte sípályákat. Sílécekre fel!

Romantikus síparadicsomok Európában és Észak-Amerikában

Annaberg – Ausztria

A Magyarországról mindössze néhány óra alatt elérhető Annabergbe hívunk titeket, az osztrák Alpok egyik gyöngyszemébe. Ez egy igazán különleges helyszín és nem csak 12,5 kilométer hosszú sípályája miatt, hanem természeti környezete is csodálattal tölt el mindenkit.

romantikus, falu, Ausztria
Annaberg, Ausztria

A közel 1300 méter magasságban található Annaberg hegyoldalán ugyanis széles, jól belátható és hangulatos, fenyőkkel övezett sípálya szakaszok találhatóak, s a lankás pályán romantikus, alpesi hüttékben pihenhetitek ki a síelés fáradalmait. Az esti órákra is akad bőven elfoglaltság itt, hiszen nincs is kellemesebb élmény annál, minthogy a vadító snowboard, az örömteli szánkópálya, a romantikus lovas szán és korcsolyázás után esti síeléssel vagy fürdőzéssel, szaunával tölteni az időt.

San Martino di Castrozza – Olaszország

Olaszország bája, vendégszeretete, temperamentuma a téli hónapokban is jelen van, hiszen a hegyvidék romantikus vendégházaiban ilyenkor is kézzel foghatóvá válik az élet szeretete, a forró csokik és forralt borok világa.

San Martino di Castrozza

Olaszország nemcsak kultúrája, történelme és gyönyörű tájai miatt közkedvelt a turisták körében, de a téli sportok terén is kiváló lehetőségeket és programokat biztosít. A Dolomitok legbájosabb helyszínére mindenképp el kell látogatni, például a Val di Fiemme és Val di Fassa közvetlen szomszédságában fekvő elegáns síközpontba, ahol fantasztikus és egyedülálló panorámával, változatos sípályarendszerrel találkozhattok.

Deménvölgy – Szlovákia

A Tátra hegyvonulatainak dinamikus lendülete rögtön rabul ejt mindenkit! Szlovákia hegyi tavakban, vízesésekben és szakadékokban gazdag nemzeti parkjai egymás hegyén-hátán sorakoznak és csak arra várnak, hogy belefeledkezzünk csodás panorámájukba, s átadjuk magunkat a téli sportoknak. A szlovák síparadicsomban számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy mind a kezdő, mind az extrém sportokat szeretők kipróbálják tudásukat.

Deménvölgy, Szlovákia

És ha a síelés mellett kellemes túrákat és felfedezéseket szeretnétek tenni a környéken, akkor érdemes ellátogatni az UNESCO világörökségi helyszíneire, pl. a Dobsinai jégbarlangba, amely Európa első villanyvilágítással felszerelt barlangja. Vagy érdemes megnézni az Ochtinai Aragonit barlangot is, amely világviszonylatban is különlegességnek számít az aragonitképződmények változatossága miatt. De itt van a közelben Selmecbánya, Garamszeg és a Deménvölgyi jégbarlang is, így az Alacsony-Tátra bővelkedik „jeges” látnivalókban. Már csak hagynunk kell, hogy magával ragadjon a természet monumentalitása és romantikája.

Szállások a közelben

Penzión Jozef Demänovská Dolina

romantikus, szállás, Szlovákia
Penzión Jozef Demänovská Dolina

Még több szálláshely Deménvölgy környékén >>

Chamonix – Franciaország

Franciaország nem csak parfümjeitől, bámulatos gasztronómiai és kulturális sokszínűségétől vált a világ első számú romantikus helyszínévé, hanem felejthetetlen természeti adottságai, magas hegyei, mélyzöld völgyei, folyópartjai, festői tájai által is.

Chamonix, Franciaország

Franciaország a korlátlan lehetőségek hazája, így a téli hónapokban hegyvonulatai is tökéletes élményt biztosítanak a síelés során, például a francia Alpokban, a Mont Blanc lábánál. Itt találjuk Chamonix városát, amit sokan az ”Alpok fővárosaként” emlegetnek különleges szépsége és történelme miatt. A település 1714-óta a síelés és hegymászás fontos központja, nem véletlenül, hiszen gyönyörű panoráma fogad minket, ha pl. beülünk a Aiguille du Midi felvonóba.

Mürren – Schilthorn – Svájc

Meredek hegyoldalak, völgyek, zöld rétek fogadnak minket a svájci Mürren közelében. A meredek sziklafalak fölött elbújó település csak helyi vasúttal (Mürrenbahn) közelíthető meg. Az 1650 méteren, a Schilthorn lábánál fekvő falu tiszta levegőjével, háborítatlan és csodás panorámát nyújtó környezetével sokakat megihletett már. 1928 óta itt rendezik meg a híres amatőr lesiklóversenyt, az Infernót is.

Schilthorn, Svájc

TIPP: Ha igazán különleges élményre vágytok, akkor a Schilthornra épített 360 fokban körbeforgó, napenergiával működtetett, a James Bond filmből híressé vált Piz Gloria étterembe is tegyetek egy látogatást, hiszen konyhájával és körpanorámájával kihagyhatatlan látnivaló.

Kicking Horse – Kanada

A határokat átívelő Sziklás-hegység szinte csokorba gyűjti a legszebb természeti képződményeket, hiszen hegylánca több mint 4800 kilométer hosszan a kanadai Brit Columbia legészakibb részétől az Amerikai Egyesült Államok Új-Mexikó államáig húzódik.

Kicking Horse

S ha a téli sportok szerelmeseiként a kirándulásokon kívül a síelést is szeretnétek kipróbálni, akkor a Kicking Horse sípályáját ajánljuk, amely tökéletes porhóval büszkélkedhet. Éérződik, hogy egy dinamikusabb, vagányabb helyen járunk, mivel az Európában megszokott viszonyokhoz képest jóval több lehetőség adódik a pályán kívüli mélyhó és freeride síelésre, boardozásra.

Beaver Creek – Egyesült Államok

Colorado tájai lenyűgözőek és poszterre valók! Az egész állam sokszínű és fenséges, a sziklás hegyektől a dombokig, folyókig, patakokig és a Colorado-fennsík magas sivatagjáig terjed.

USA, sí
Beaver Creek

A hegyvidéki városok környéke a síelők, túrázók, hegymászók, hegyi kerékpárosok paradicsoma, remek hely, hogy nyugalmat leljetek és élvezzétek az életet. Colorado egy verhetetlen célpont, hiszen a természet ősi motívumainak felfedezése mellett a coloradói síterepek is új kihívásokkal várnak titeket. A Beaver Creek az alpesi sí világkupa sorozatából ismert, ugyanis sípályáin már többször versenyeztek a világ legjobbjai.

Naptárakat elő, ideje belőni a februári szabadság időpontjait és felkeresni valamelyik romantikus síközpontot!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%